• Metody Wysyłki

  • Sposoby Płatności

marcepanowa pasta migdałowa o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie - opakowanie jednostkowe
  • marcepanowa pasta migdałowa o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie - opakowanie jednostkowe
  • marcepanowa pasta migdałowa o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie
  • marcepanowa pasta migdałowa o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie - opakowanie zbiorcze

1.0 kg MARCEPAN 057 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich

LUBECA38

Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich.

57,00 zł
Brutto

57,00 zł / 1 kg

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

MARCEPAN - to masa otrzymywana z oczyszczonych i zmiażdżonych z cukrem migdałów. Jakość marcepanu zależy przede wszystkim od jakości użytych migdałów oraz od proporcji w zawartości migdałów i cukru (przyjmuje się, że zawartość migdałów w masie marcepanowej powinna wynosić minimum 50%). Uformowanie masy marcepanowej w prostokątny blok znacznie ułatwia jej porcjowanie i dozowanie.

Marcepan to jednorodna i plastyczna masa, która doskonale sprawdza się do przekładania, nadziewania i ozdabiania wyrobów cukierniczych. Dzięki swojej plastyczności masa marcepanowa znajduje szerokie zastosowanie podczas zdobienia tortów, mazurków i ciastek (do tworzenia płaskich i przestrzennych dekoracji oraz figurek). Marcepan będzie także doskonałą bazą kremów i mas. Szeroko stosowany jest jako nadzienie podczas produkcji pralin, batonów czy tabliczek czekolady.

Marcepan stosowany do tworzenia figurek należy połączyć w odpowiednich proporcjach z cukrem pudrem. Masa bardzo łatwo łączy się z barwnikami spożywczymi (zarówno o konsystencji żelowej jak i sypkiej), co pozwala na tworzenie dowolnych dekoracji. Stosowana jest również do obkładania tortów - najlepiej sprawdza się położona na dobrze schłodzony krem maślany. Dodatkowo smak marcepanu świetnie sprawdzi się do przygotowania świątecznych słodyczy - mazurków, piernika, makowca, czekoladek i wielu innych przysmaków.

Zastosowanie marcepanu:

  • do kremów i mas,

  • do ciast i wyrobów ciastkarskich,

  • do tworzenia płaskich i przestrzennych dekoracji,

  • do modelowania (kolorowych) figurek,

  • do obkładania tortów,

  • nadzienie do pralin, batonów i tabliczek czekolady,

  • do dekorowania mazurków wielkanocnych,

  • do bożonarodzeniowych słodyczy i wypieków.

Składniki: migdały 52% (kalifornijskie), cukier, woda, syrop cukru inwertowanego, etanol (alkohol etylowy); może zawierać orzechy laskowe i pistacje oraz śladowe ilości miodu; marcepanowa pasta migdałowa o minimalnej zawartości migdałów kalifornijskich - 52.0%.

SKŁAD PRODUKTU
MIGDAŁY 52.0 %
CUKIER 31.7 %
WODA 11.2 %
SYROP CUKRU INWERTOWANEGO 5.1 %
ETANOL (ALKOHOL ETYLOWY) < 1.0 %

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 1977/474 kJ/kcal
TŁUSZCZ 29.0 g
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE 2.6 g
WĘGLOWODANY 38.0 g
W TYM CUKRY 38.0 g
BŁONNIK 6.6 g
BIAŁKO 12.0 g
SÓL 0.0 g

CHARAKTERYSTYKA FIZYKOCHEMICZNA
WILGOTNOŚĆ 15.8 - 16.5 %
METALE CIĘŻKIE zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 1881/2006
PESTYCYDY zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 396/2005
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
OGÓLNA LICZBA DROBNOUSTROJÓW <10000
BAKTERIE Z GRUPY COLI <10
PLEŚNIE I DROŻDŻE <100
STAPCHYLOCOCCUS AUREUS <10
SALMONELLA nieobecna w 25.0 g
ESCHERICHIA COLI nieobecne w 1.0 g

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym miejscu o temperaturze od 15°C do 18°C, wilgotność względna powietrza (otoczenia) do 60%; produkt należy składować w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego. Warunki transportu: środki transportowe przeznaczone do przewozu powinny być suche, czyste, pozbawione obcych zapachów i zabezpieczone przed szkodliwym wpływem warunków atmosferycznych.

Okres przydatności do spożycia: "zgodnie z atestem producenta - minimum 300 dni od daty produkcji"; Przeznaczenie konsumencie: do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumenckich z wyjątkiem osób uczulonych.

Oświadczenie producenta: "do produkcji naszych produktów nie używamy żadnej żywności ani składników żywności, które zawierają organizmy modyfikowane genetycznie lub składają się z takich - zgodnie z definicją Rozporządzenia (WE) 1829/2003 i 1830/2003. Zidentyfikowano wszystkie surowce, które niosą ze sobą ryzyko skażenia lub wyprodukowania z organizmów genetycznie zmodyfikowanych. Właściwi dostawcy wystawili certyfikat potwierdzający, że w dostarczonych przez nich produktach nie występowały organizmy genetycznie modyfikowane (zgodnie z wyżej wymienionymi przepisami)."

LUBECA (16).png

Szczegóły produktu
LUBECA38
16 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
057
NAZWA HANDLOWA
MARCEPANOWA PASTA MIGDAŁOWA Z MIGDAŁÓW KALIFORNIJSKICH
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
FOLIA LAMINOWANA
OPAKOWANIE ZBIORCZE
5 kg (5 x 1.0 kg) KARTON
RODZAJ
MARCEPAN Z MIGDAŁÓW KALIFORNIJSKICH
KSZTAŁT
PROSTOKĄTNY
AROMAT
AROMATYCZNY | PEŁNY | SŁODKI | MIGDAŁOWY | NUTA GORZKICH MIGDAŁÓW
SMAK
SŁODKI | MIGDAŁOWY | LEKKA GORYCZKA
BARWA
JASNO-ZÓŁTA | BEŻOWA
FORMA
BLOK
KONSYSTENCJA
DO KROJENIA | BEZ SKORUPY | BEZ OLEJOWANIA | BEZ KRYSTALIZACJI CUKRU
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA
DOZOWANIE
WEDŁUG UZNANIA
ZAWARTOŚĆ CUKRU
31.7 %
ZAWARTOŚĆ ORZECHÓW
52.0 %
APLIKACJE
CIASTA | KREMY | NADZIENIA | FIGURKI | DEKORACJE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
15-18°C
WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
MAX. 60%
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
ZGODNIE Z ATESTEM PRODUCENTA | MINIMUM 300 DNI OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
MARCEPANOWA PASTA MIGDAŁOWA
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: LUBECA36

Marka: LUBECA

1.0 kg MARCEPAN 014 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich

Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.

Cena 64,00 zł

64,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA01

Marka: LUBECA

12.5 kg MARCEPAN 057 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich

Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich.

Cena 592,00 zł

47,36 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA39

Marka: LUBECA

1.0 kg Marcepan pistacjowy 083 LUBECA marcepanowa pasta migdałowo-pistacjowa

Masa marcepanowa z pistacjami - połączenie klasycznego marcepanu z orzechami pistacjowymi. Idealna jako nadzienie do pralin, czekolad oraz wyrobów cukierniczych.

Cena 96,20 zł

96,20 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: LUBECA44

Marka: LUBECA

0.2 kg MARCEPAN 009 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich

Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.

Cena 13,30 zł

66,50 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA30

Marka: LUBECA

12.5 kg PERCEPAN 200 LUBECA pasta cukiernicza z pestek moreli

Masa percepanowa - wytwarzana ze zmielonych jąder pestek moreli oraz cukru - zamiennik marcepanu podczas produkcji cukierniczej.

Cena 562,50 zł

45,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA45

Marka: LUBECA

1.0 kg PERCEPAN 200 LUBECA pasta cukiernicza z pestek moreli

Masa percepanowa - wytwarzana ze zmielonych jąder pestek moreli oraz cukru - zamiennik marcepanu podczas produkcji cukierniczej.

Cena 54,20 zł

54,20 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: ALFATEC21

Marka: ALFATEC PRO

1 szt. ∅ 33 cm PODKŁAD OKRĄGŁY ZŁOTY ALFATEC gruby podkład do tortów o wysokości ok. 1.2 cm

Solidnie wykonany, kartonowy podkład z dekoracyjną powłoką w kolorze złotym. Idealnie sprawdzi się do transportu, przechowywania i ekspozycji cięższych ciast i tortów. Będzie również doskonałą podstawą dla tortu piętrowego.

Cena 24,80 zł

24,80 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: MASTERMARTINI21

Marka: Master Martini

op. 5 kg CARAVELLA COVER CACAO AX52CH MASTER MARTINI gotowy krem do oblewania o smaku kakaowym

Gotowa do użycia polewa w postaci kremu wymagającego - jedynie - upłynnienia przed użyciem. Pozwala w łatwy sposób uzyskać gładką, jednorodną i błyszczącą powierzchnię wyrobów. Kremowa konsystencja, która pozostaje elastyczna nawet po mocnym schłodzeniu.

Cena 190,00 zł

38,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SEMPRE457

Marka: SEMPRE

3 kg PASTA 100% Z KOKOSA SEMPRE czysta pasta z mielonego miąższu kokosa

Czysta pasta z miąższu kokosa do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak kokosowy.

Cena 330,75 zł

110,25 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SEMPRE473

Marka: SEMPRE

3 kg PASTA 100% Z ORZECHÓW MAKADAMIA SEMPRE czysta pasta z prażonych i mielonych orzechów

Czysta pasta z prażonych i mielonych orzechów do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.

Cena 875,70 zł

291,90 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: LUBECA129

Marka: LUBECA

1.0 kg CZERWONY MARCEPAN 007 007 LUBECA marcepanowa pasta z migdałów śródziemnomorskich w kolorze czerwonym

Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich w kolorze czerwonym.

Cena 74,80 zł

74,80 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PERNIGOTTI14/2

Marka: PERNIGOTTI

op. 1 kg PISTACCHIO PURE 100% 12092005 PERNIGOTTI pasta z pistacji śródziemnomorskich z barwnikiem i szczyptą soli

Pasta z pistacji pochodzących wyłącznie z basenu Morza Śródziemnego, z barwnikiem pochodzenia roślinnego i szczyptą soli. 

Cena 399,90 zł

399,90 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PERNIGOTTI309

Marka: PERNIGOTTI

op. 3 kg STRACCIATA DI NOCCIOLA TOSTATA SALATA 12092694 PERNIGOTTI prażone pesto z orzechów laskowych z sola morską

Wyjątkowy produkt - pasta orzechowa do lodów w postaci pesto. Doskonały smak prażonych orzechów uwydatniony dodatkiem soli morskiej. Gęsta i kremowa konsystencja z drobnymi kawałkami chrupiących orzechów. Nowoczesne wydanie lodów w orzechowych smakach.

Cena 475,65 zł

158,55 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA30

Marka: LUBECA

12.5 kg PERCEPAN 200 LUBECA pasta cukiernicza z pestek moreli

Masa percepanowa - wytwarzana ze zmielonych jąder pestek moreli oraz cukru - zamiennik marcepanu podczas produkcji cukierniczej.

Cena 562,50 zł

45,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SEMPRE465

Marka: SEMPRE

3 kg PASTA 100% Z ORZECHÓW NERKOWCA SEMPRE czysta pasta z prażonych i mielonych orzechów

Czysta pasta z prażonych i mielonych orzechów do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.

Cena 418,95 zł

139,65 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: RÓŻNE295

12.5 kg MĄKA MIGDAŁOWA DROBNA 030015 AGA HOLTEX

Mąka migdałowa kraj pochodzenia USA - drobno mielone migdały - doskonałe do wypieku francuskich makaroników. Sprawdzi się również jako zamiennik mąki pszennej podczas przygotowywania różnego rodzaju wypieków.

Cena 656,25 zł

52,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SEMPRE467

Marka: SEMPRE

3 kg PASTA 100% Z PISTACJI SEMPRE czysta pasta z prażonych i mielonych orzechów

Czysta pasta z prażonych i mielonych pistacji do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.

Cena 894,60 zł

298,20 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SEMPRE332

Marka: SEMPRE

op. 1 kg Krem sezamowy - tahini - 220003 Sempre - gładka pasta sezamowa bez dodatków - 100% zawartość sezamu

Gładki krem z nasion sezamu. Pasta sezamowa bez dodatków. Krem sezamowy do wypieków i deserów. Pasta Tahini do pożywnej owsianki i koktajlu energetycznego. Produkt do użytku profesjonalnego, do produkcji lodów rzemieślniczych. Produkt na użytek domowy, do bezpośredniego użycia.

Cena 95,00 zł

95,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI14/1

Marka: PERNIGOTTI

op. 250 g PISTACCHIO PURE 100% 12092005 PERNIGOTTI pasta z pistacji śródziemnomorskich z barwnikiem i szczyptą soli

Pasta z pistacji pochodzących wyłącznie z basenu Morza Śródziemnego, z barwnikiem pochodzenia roślinnego i szczyptą soli. 

Cena 104,00 zł

416,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA78

Marka: LUBECA

2.5 kg NUGAT WARSTWOWY W BLOKU 287 LUBECA pasta pralinowa z orzechów laskowych z jasnymi i ciemnymi warstwami

Warstwowy nugat - czyli pasta pralinowa z orzechów laskowych ułożona naprzemiennie z pastą pralinową z orzechów laskowych i kakao - w postaci łatwego do porcjowania bloku. Wyjątkowy smak i aromat prażonych orzechów laskowych i kakao.

Cena 301,60 zł

120,64 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: LUBECA39

Marka: LUBECA

1.0 kg Marcepan pistacjowy 083 LUBECA marcepanowa pasta migdałowo-pistacjowa

Masa marcepanowa z pistacjami - połączenie klasycznego marcepanu z orzechami pistacjowymi. Idealna jako nadzienie do pralin, czekolad oraz wyrobów cukierniczych.

Cena 96,20 zł

96,20 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE