![zamiennik marcepanu - masa wytwarzana ze zmielonych pestek moreli i cukru zamiennik marcepanu - masa wytwarzana ze zmielonych pestek moreli i cukru](https://www.cukieteria.pl/37946-large_default/10-kg-percepan-200-lubeca-pasta-cukiernicza-z-pestek-moreli.jpg)
Indeks: LUBECA36
Marka: LUBECA
1.0 kg MARCEPAN 014 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.
Masa percepanowa - wytwarzana ze zmielonych jąder pestek moreli oraz cukru - zamiennik marcepanu podczas produkcji cukierniczej.
PERCEPAN - to surowiec cukierniczy wytwarzany ze zmielonych jąder pestek moreli oraz cukru. Stosowany jest podczas produkcji wyrobów cukierniczych jako zamiennik marcepanu, nie jest przeznaczony do bezpośredniego spożycia. Smak, aromat oraz barwa percepanu jest zbliżona do marcepanu. Percepan charakteryzuje się nieco ciemniejszą barwą oraz smakiem i aromatem z dobrze wyczuwalną nutą goryczy oraz lekko wyczuwalną nutą owocową. Uformowanie masy percepanowej w prostokątny blok znacznie ułatwia jej porcjowanie i dozowanie. Masa z pestek moreli stosowana jest jako składnik wyrobów cukierniczych oraz wypieków - zamiennik marcepanu.
Składniki: jądra pestek moreli (50%), cukier, woda, syrop cukru inwertowanego, etanol (alkohol etylowy), skrobia ziemniaczana; może zawierać migdały, orzechy laskowe i pistacje oraz śladowe ilości miodu.
SKŁAD PRODUKTU | |
JĄDRA PESTEK MORELI | 50.0 % |
CUKIER | 30.0 % |
WODA | 13.0 % |
SYROP CUKRU INWERTOWANEGO | 6.0 % |
ETANOL (ALKOHOL ETYLOWY) | < 1.0 % |
SKROBIA ZIEMNIACZANA | < 0.5 % |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | 1925/462 kJ/kcal |
TŁUSZCZ | 27.0 g |
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE | 2.1 g |
WĘGLOWODANY | 39.0 g |
W TYM CUKRY | 37.0 g |
BŁONNIK | 6.0 g |
BIAŁKO | 13.0 g |
SÓL | 0.0 g |
CHARAKTERYSTYKA FIZYKOCHEMICZNA | |
WILGOTNOŚĆ | 19.0 - 19.5 % |
METALE CIĘŻKIE | zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 1881/2006 |
PESTYCYDY | zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 396/2005 |
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA | |
OGÓLNA LICZBA DROBNOUSTROJÓW | <10000 |
BAKTERIE Z GRUPY COLI | <10 |
PLEŚNIE I DROŻDŻE | <100 |
STAPCHYLOCOCCUS AUREUS | <10 |
SALMONELLA | nieobecna w 25.0 g |
ESCHERICHIA COLI | nieobecne w 1.0 g |
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym miejscu o temperaturze od 15°C do 18°C, wilgotność względna powietrza (otoczenia) do 60%; produkt należy składować w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego. Warunki transportu: środki transportowe przeznaczone do przewozu powinny być suche, czyste, pozbawione obcych zapachów i zabezpieczone przed szkodliwym wpływem warunków atmosferycznych.
Okres przydatności do spożycia: "zgodnie z atestem producenta - minimum 300 dni od daty produkcji"; Przeznaczenie konsumencie: nie przeznaczony do bezpośredniego spożycia; półprodukt do wyrobów cukierniczych.
Oświadczenie producenta: "do produkcji naszych produktów nie używamy żadnej żywności ani składników żywności, które zawierają organizmy modyfikowane genetycznie lub składają się z takich - zgodnie z definicją Rozporządzenia (WE) 1829/2003 i 1830/2003. Zidentyfikowano wszystkie surowce, które niosą ze sobą ryzyko skażenia lub wyprodukowania z organizmów genetycznie zmodyfikowanych. Właściwi dostawcy wystawili certyfikat potwierdzający, że w dostarczonych przez nich produktach nie występowały organizmy genetycznie modyfikowane (zgodnie z wyżej wymienionymi przepisami)."
Indeks: LUBECA36
Marka: LUBECA
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.
Indeks: LUBECA38
Marka: LUBECA
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich.
Indeks: LUBECA39
Marka: LUBECA
Masa marcepanowa z pistacjami - połączenie klasycznego marcepanu z orzechami pistacjowymi. Idealna jako nadzienie do pralin, czekolad oraz wyrobów cukierniczych.
Indeks: LUBECA30
Marka: LUBECA
Masa percepanowa - wytwarzana ze zmielonych jąder pestek moreli oraz cukru - zamiennik marcepanu podczas produkcji cukierniczej.
Indeks: CALLEBAUT117
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: SZKOLENIEONLINE
Marka: SEMPRE
Nagranie ze szkolenia on-line
Indeks: CACAOBARRY18
Marka: CACAO BARRY
Nadzienie karmelowe z herbatnikami.
Indeks: SZKOLENIEONLINE1105
Marka: SEMPRE
Tort bezowy i monoporcja 2 desery z 1 przepisu
Indeks: CALLEBAUT123
Marka: CALLEBAUT
Indeks: COMPRITAL355
Marka: COMPRITAL
Indeks: DREIDOPPEL21
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: COMPRITAL356
Marka: COMPRITAL
Indeks: BONUS37(2)
Marka: BONUS
BONUS Mąka migdałowa z migdałów USA | HISZPANIA - drobno mielone migdały - doskonałe do wypieku francuskich makaroników. Sprawdzi się również jako zamiennik mąki pszennej podczas przygotowywania różnego rodzaju wypieków.
Indeks: LUBECA118
Marka: LUBECA
Lubeca Migdały kalifornijskie - idealna mączka do biszkoptów i wypieków.
Indeks: SEMPRE465
Marka: SEMPRE
Czysta pasta z prażonych i mielonych orzechów do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Indeks: COMPRITAL353
Marka: COMPRITAL
Indeks: PERNIGOTTI309
Marka: PERNIGOTTI
Wyjątkowy produkt - pasta orzechowa do lodów w postaci pesto. Doskonały smak prażonych orzechów uwydatniony dodatkiem soli morskiej. Gęsta i kremowa konsystencja z drobnymi kawałkami chrupiących orzechów. Nowoczesne wydanie lodów w orzechowych smakach.
Indeks: PERNIGOTTI14/2
Marka: PERNIGOTTI
Pasta z pistacji pochodzących wyłącznie z basenu Morza Śródziemnego, z barwnikiem pochodzenia roślinnego i szczyptą soli.
Indeks: PERNIGOTTI310
Marka: PERNIGOTTI
Wyjątkowy produkt - pasta orzechowa do lodów w postaci pesto. Doskonały smak prażonych orzechów uwydatniony dodatkiem soli morskiej. Gęsta i kremowa konsystencja z drobnymi kawałkami chrupiących orzechów. Nowoczesne wydanie lodów w orzechowych smakach.
Indeks: PERNIGOTTI256
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: LUBECA119
Marka: LUBECA
Lubeca Migdały kalifornijskie - mąka do biszkoptów i wypieków
Indeks: MODECOR1064
Marka: MODECOR
Indeks: PERNIGOTTI251
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: LUBECA122
Marka: LUBECA
Lubeca Migdały kalifornijskie - idealna mączka do biszkoptów i makaroników
Indeks: LUBECA121
Marka: LUBECA
Lubeca Migdały kalifornijskie - idealna mączka do biszkoptów i makaroników
Masa percepanowa - wytwarzana ze zmielonych jąder pestek moreli oraz cukru - zamiennik marcepanu podczas produkcji cukierniczej.