12,5kg CHOCOLATE MUFFIN MIX baza w proszku do czekoladowych babeczek 0.02395.798 Dawn:
Mieszanka bazowa do wypieku muffinów czekoladowych.
Opis: mieszanka bazowa w proszku do wypieku czekoladowych muffinów (babeczek); bazę należy połączyć z olejem roślinnym oraz wodą w odpowiednich proporcjach;
do ciasta można dodać kawałki czekolady, owoce, suszone owoce, nadzienie, orzechy, kolorowe posypki cukrowe; stosowanie bazy pozwala na skrócenie czasu przygotowania wypieków
oraz zapewnia powtarzalność produktu; upieczone babeczki są wilgotne, puszyste i odporne na zamrażanie oraz rozmrażanie.
Składniki: cukier, mąka pszenna (z dodatkiem wapnia, żelaza, niacyny i tiaminy), jaja w proszku, kakao w proszku, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana kukurydziana,
proszek czekoladowy (cukier, kakao w proszku, odtłuszczone kakao w proszku, naturalny aromat waniliowy), substancje spulchniające: difosforan disodowy (E450ii),
wodorowęglan potasu (E501), substancje emulgujące: glicerydy kwasów tłuszczowych (E471), żółtko jaja w proszku, gluten (z pszenicy), kawa rozpuszczalna,
cukier trzcinowy, substancja stabilizująca: guma ksantanowa (E415), maltodekstryna, sól, naturalny aromat.
Opakowanie: 12,5 kg (worek)
Sposób przygotowania:
- odmierzyć 1000 g mieszanki bazowej do babeczek,
- dodać 500 g letniej wody (20-25°C) oraz 300 g oleju roślinnego (najlepiej rzepakowego),
- dokładnie wymieszać do całkowitego połączenia składników (na niskich obrotach przez 3-4 minuty),
- dodać 150 g czekolady/owoców/orzechów,
- przełożyć ciasto do formy (porcjowanie może ułatwić użycie w tym celu gałkownicy do lodów),
- piec w 190-200°C przez 30-35 minut.
Zastosowanie: wypiekanie muffinów, ciast, babek i babeczek czekoladowych (z dodatkami).
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu;
chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.
Kod produktu: 0.02395.798
Producent: Dawn
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1800/427 kJ/kcal
- tłuszcz: 11,0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 3,7 g
- węglowodany: 70,0 g
- w tym cukry: 39,0 g
- białko: 9,1 g
- sól: 0,9 g