300g DIAMOND GLAZE GOLD żel do stosowania na zimno z drobinkami złota Sweet Decor:
Opis: żel do stosowania na zimno to idealne wykończenie różnego rodzaju ciast deserowych, tortów czy deserów; żel nadaje mieniący się złoty połysk, nie wpływając przy tym na zmianę smaku produktu; żelem można dekorować powierzchnie płaskie, pochyłe i pionowe, powlekać świeże owoce (w celu ich zabezpieczenia przed wysychaniem), nabłyszczać opłatki jadalne oraz masę cukrową; za pomocą żelu można również tworzyć polewy lustrzane (mirror glaze).
Instrukcja tworzenia polewy mirror glaze:podgrzać żel do temperatury 37°C, dokładnie wymieszać, oblać deser; jeżeli polewa jest zbyt gęsta można zastosować dodatek wody w ilości maksymalnej 30% dodatku.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu (temperatura poniżej 20°C, wilgotność względna poniżej 65%); po otwarciu przechowywać w lodówce lub warunkach chłodniczych.
Producent: Sweet Decor
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1071/252 kJ/kcal
- tłuszcz: 0,0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,0 g
- węglowodany: 64,4 g
- w tym cukry: 48,5 g
- białko: 0,0 g
- sól: 0,15 g
Szczegóły produktu
SWEETDECOR219(1)
13 Przedmioty
SWEETDECOR219(1)
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku śmietankowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Zaschnięta masa cukrowa lub zbyt gęste barwniki żelowe? Gliceryna spożywcza w płynie rozwiązuje tak podstawowe problemy i pozwala na ponowne wykorzystanie produktów takich jak masa cukrowa czy barwniki spożywcze o konsystencji żelowej.
Uniwersalna w zastosowaniu neutralna glazura lustrzana. Przeznaczona do stosowania na powierzchnię różnego rodzaju deserów oraz zabezpieczania świeżych owoców. Jest gotowa do użycia, wymaga jedynie upłynnienia przed nałożeniem na produkt.
Zaschnięta masa cukrowa lub zbyt gęste barwniki żelowe? Gliceryna spożywcza w płynie rozwiązuje tak podstawowe problemy i pozwala na ponowne wykorzystanie produktów takich jak masa cukrowa czy barwniki spożywcze o konsystencji żelowej.
Lakier spożywczy w sprayu pozwalający uzyskać efekt lustrzanego połysku na powierzchni wyrobów cukierniczych. Przeznaczony do nabłyszczania powierzchni wyrobów cukierniczych z czekolady, masy cukrowej i marcepanu (w tym dekoracji).
Emulsja nabłyszczająca w aerozolu - pozwalająca uzyskać efekt lustrzanego połysku na powierzchni wyrobów cukierniczych. Przeznaczona do nabłyszczania powierzchni wyrobów cukierniczych z czekolady, masy cukrowej i marcepanu (w tym dekoracji).
Uniwersalna w zastosowaniu błyszcząca glazura lustrzana ze srebrnymi drobinkami. Przeznaczona do stosowania na powierzchnię różnego rodzaju deserów oraz zabezpieczania świeżych owoców. Jest gotowa do użycia i wyjątkowo dekoracyjna, wymaga jedynie upłynnienia przed nałożeniem na produkt.
Gotowy do użycia żel spożywczy w postaci wygodnego sprayu - idealny do zabezpieczania i nadawania połysku kompozycjom ze świeżych owoców na tartach, babeczkach, tortach, ciastkach, deserach itp.
Neutralna baza tiulu spożywczego w proszku. Idealna do tworzenia efektowych i delikatnych dekoracji tortów. Możliwość barwienia przy użyciu barwników spożywczych w proszku.