- Obniżka
- Nowy
Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (sorbetów owocowych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.
04.03.2026 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
Integrator do lodów mlecznych - zamiennik odtłuszczonego mleka w proszku. Wpływa na poprawę konsystencji lodów oraz spowalnia rekrystalizacją cukrów - dzięki czemu lody dłużej zachowują prawidłową konsystencję.
Opis produktu
INTEGRATORE FORZAPIÙ - to półprodukt w proszku na bazie białek mleka z dodatkiem maltodekstryny oraz rozpuszczalnych włókien roślinnych. Stosowany jest jako zamiennik odtłuszczonego mleka w proszku. Wpływa na poprawę konsystencji lodów (lody są kremowe i jednolite) oraz spowalnia rekrystalizacją cukrów (dzięki czemu lody dłużej zachowują prawidłową konsystencję). Dodatek do mieszanki mlecznej pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do podstawy podczas produkcji lodów o różnorodnych smakach. Lody z dodatkiem integratorów charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie.
Integratory do lodów to grupa dodatków pozwalających na polepszenie struktury lodów - dodawane są do mieszanki (mlecznej lub owocowej) w celu zwiększenia smarowności, nadania kremowej konsystencji oraz zapewnienia doskonałej trwałości lodów. Stabilizatory służą do poprawy wydajności lodów w połączeniu z bazami (zarówno do lodów mlecznych jak i sorbetów owocowych).
![]()
Składniki: białka mleka, maltodekstryna, błonnik roślinny; produkt bezglutenowy; może zawierać śladowe ilości soi, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, innych orzechów oraz ich pochodnych.
![]()
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
![]()
| RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA GORĄCO) | |
| MIESZANKA BAZOWA | 1000 ml |
| INTEGRATORE FORZAPIÙ | 10-30 g |
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 1583/374 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 3.2 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.0 g |
| Węglowodany | 46.0 g |
| w tym cukry | 3.6 g |
| Białko | 36.0 g |
| Sól | 0.38 g |
![]()
| DANE ANALITYCZNE | |
| WILGOTNOŚĆ | max. 3.0 % |
| SUCHA MASA MLECZNA BEZTŁUSZCZOWA | 45.0 +/- 2.0 % |
| POZOSTAŁA SUCHA MASA | 52.0 +/- 2.0 % |
![]()
| CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA | |
| CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK | < 5000 cfu/g |
| PLESNIE I DROŻDŻE | < 100 cfu/g |
| E. COLI | nieobecne w 1 g |
| SALMONELLA | nieobecne w 25 g |
| GRONKOWCE | nieobecne w 1 g |
![]()
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.

![]()
![]()
Szczegóły produktu