op. 3 kg Variegato Limone Lime e Bergamotto PC801 Comprital - orzeźwiająca pasta cytrusowa - cytryna, limonka, bergamotka

Indeks: COMPRITAL389
Marka:

Orzeźwiająca pasta cytrusowa z kawałkami kandyzowanych owoców - połączenie cytryny, limonki i bergamotki - gotowa do użycia pasta variegato do przekładania i dekorowania lodów. Świeży dodatek smakowy do kremów cukierniczych i deserów. 

283,50 zł (5% VAT)
94,50 zł / 1 kg

270,00 zł netto

OBECNIE BRAK NA STANIE

Magazyn: 0 szt.

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny w magazynie

Opis produktu

Orzeźwiająca pasta cytrusowa do lodów!

Pasta z kawałkami kandyzowanych owoców!

Variegato Limone Lime e Bergamotto - cytrusowa pasta do przekładania i dekorowania lodów z kawałkami kandyzowanych owoców - orzeźwiający smak cytryny, limonki i bergamotki.

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty z kawałkami kandyzowanych owoców cytrusowych - przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty variegato stosuje się na zasadzie quantum satis.

Zastosowanie: do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach; jako dodatek smakowy i nadający teksturę - do lodów i wyrobów cukierniczych; jako dodatek do kremów i deserów; jako nadzienie cukiernicze; dodatek do pralin nadziewanych i wyrobów czekoladowych.

Składniki: cukier, woda, cząstki półkandyzowanej limonki (10%) (cząstki limonki, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330)), naturalny sok z bergamotki (9.4%), syrop glukozowy, kawałki kandyzowanej cytryny (8%) (skórka z cytryny, syrop glukozowy, cukier, zagęszczony sok cytrynowy), sok z cytryny (3.9%), substancje zagęszczające: skrobia modyfikowana (E1422), pektyna (E440), sok limonkowy z koncentratu (1.2%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), barwniki: karmel jasny (E150a), błękit brylantowy FCF (E133), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), naturalny aromat cytrynowy z innymi naturalnymi aromatami, ekstrakt z krokosza barwierskiego; wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym mleko i jego pochodne, jaja, soję oraz orzechy.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.

Cytrusowa pasta do lodów i deserów!

RECEPTURA - DOZOWANIE
PASTA VARIEGATO

quantum satis - według uznania

zalecane dozowanie - 10% całości lodów

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1119/268 kJ/kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 65.0 g
w tym cukry 55.5 g
Białko 0.2 g
Sól 0.08 g

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU
Opakowanie wiaderko z tworzywa z pokrywką + folia zabezpieczająca
Masa netto 3.0 kg
Nazwa handlowa Variegato Limone Lime e Bergamotto
Numer katalogowy PC801
Opakowanie zbiorcze 6.0 kg = 2 x 3.0 kg (karton)
Termin przydatności do spożycia 24 miesiące od daty produkcji - w fabrycznie zamkniętym opakowaniu
Rodzaj produktu pasta variegato - do przekładania i dekorowania
Smak cytryna, limonka, bergamotka
Konsystencja z kawałkami kandyzowanych cytrusów
Certyfikaty produkt wegański
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie pasta variegato do przekładania i dekorowania

Szczegóły produktu