• Pernigotti Day

  • Szkolenie Monin 8 maja

  • PŁAĆ WYGODNIE

arkusz jadalnego papieru cukrowego do wydruków spożywczych i tworzenia spersonalizowanych dekoracji.
  • arkusz jadalnego papieru cukrowego do wydruków spożywczych i tworzenia spersonalizowanych dekoracji.
  • opakowanie zbiorcze jadalnego papieru cukrowego do wydruków spożywczych i tworzenia spersonalizowanych dekoracji.
  • opakowanie zbiorcze jadalnego papieru cukrowego do wydruków spożywczych i tworzenia spersonalizowanych dekoracji.

1 szt. PAPIER CUKROWY A4 0,60 mm 10531 bez E171 MODECOR ELITE papier z masy cukrowej do wydruków jadalnych

MODECOR1117(2)

Elastyczny i uniwersalny w zastosowaniu papier skrobiowy, do tworzenia dekoracji. Przeznaczony do wysokiej jakości wydruków spożywczych, które doskonale oddają barwy i kontury.

OPAKOWANIE ZBIORCZE 50 szt. 

Zamawiając 50 sztuk otrzymasz rabat 5%

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
50 7,98 zł Do 21,00 zł
8,40 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Jadalny arkusz papieru (nie zawiera bieli tytanowej (E171)) wykonany z pasty cukrowej (na bazie skrobi z dodatkiem substancji słodzącej) przeznaczony do wydruków jadalnych oraz wykonywania różnego rodzaju dekoracji. Papier cukrowy jest odpowiednio elastyczny, a dzięki temu mniej podatny na uszkodzenia podczas tworzenia dekoracji. Wydruki spożywcze wykonywane na papierze cukrowych doskonale odwzorowują barwy i kontury umieszczone na grafice lub zdjęciu (wysoka jakość wydruków spożywczych).

Papier cukrowy można stosować do dekoracji różnego rodzaju wypieków oraz tortów pokrytych kremem maślanym, masą cukrową lub marcepanem. Nie poleca się stosowania dekoracji z papieru cukrowego do wypieków z galaretką czy ze śmietaną, które mogą spowodować rozmięknięcie papieru a tym samym zniszczenie dekoracji lub wydruku (możliwe jest dekorowanie wypieków pokrytych kremem śmietanowym tuż przed ich podaniem).

Dekoracje z papieru cukrowego (w tym wydruki spożywcze) należy umieszczać na dekorowanej powierzchni nie wcześniej niż na dwie godziny przed podaniem, najlepiej dekoracje nakładać 30 minut przed podaniem, aby zminimalizować ryzyko rozpuszczenia dekoracji. Papier cukrowy jest higroskopijny, dlatego tak istotny jest czas nakładania dekoracji oraz warunki przechowywania udekorowanych wyrobów.

Dzięki elastycznej strukturze papier cukrowy można łatwo przycinać na wybrany kształt oraz tworzyć z niego dekoracje przestrzenne. Papier cukrowy ma delikatny lekko waniliowy smak, który doskonale komponuje się z różnymi połączeniami smakowymi i czyni go uniwersalnym w zastosowaniu, dodatkowo dekoracje nie wpływają na zmianę smaku gotowych wyrobów.

Zastosowanie papieru cukrowego pozwala na efektowną, prostą i spersonalizowaną dekorację tortów i wypieków na każdą okazję. Arkusze papieru cukrowego umieszczane są na folii ochronnej, którą należy zdjąć przed nałożeniem papieru na dekorowaną powierzchnię. Podczas drukowania na papierze zaleca się używanie tylnej tacy drukarki, aby uniknąć ewentualnego zniszczenia papieru.

Papier cukrowy idealnie sprawdzi się do dekorowania różnego rodzaju wypieków i tortów:

  • do wydruków spożywczych (dowolna grafika lub zdjęcie)

  • do tworzenia własnych obrazów na arkuszu (malowanie przy użyciu barwników spożywczych)

  • do tworzenia dekoracji z użyciem markerów spożywczych (napisy, rysunki)

  • do tworzenia dekoracji przestrzennych i płaskich (np. kokard, kwiatów, kształtów)

Składniki: skrobia modyfikowana (34%), cukier, substancja stabilizująca: syrop sorbitolowy (E420ii), dekstryna z tapioki, barwnik: węglan wapnia (E170), woda, masło kakaowe, substancja utrzymująca wilgoć: gliceryna (E422), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), monooleinian polioksyetylenosorbitolu (E433), substancje stabilizujące: karagen (E407), guma ksantanowa (E415), karboksymetyloceluloza (E466), aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), substancja słodząca: sukraloza (E955); może zawierać śladowe ilości mleka, soi i orzechów.

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu (produkt higroskopijny); chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i obcych zapachów.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1520/363 kJ/kcal
Tłuszcz 5.2 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2.6 g
Węglowodany 76.3 g
w tym cukry 24.3 g
Białko 0.3 g
Sól 0.2 g

Szczegóły produktu
MODECOR1117(2)
892 Przedmioty

Opis

OFERTA DOTYCZY
1 ARKUSZA PAPIERU
NAZWA HANDLOWA
FOGLIO A4 ELITE NOE171
ILOŚĆ SZTUK W OPAKOWANIU
1 SZTUKA
KONFEKCJA Z OPAKOWANIA ZBIORCZEGO
50 SZTUK
OPAKOWANIE
FOLIOWE OPAKOWANIE OCHRONNE
OPAKOWANIE ZBIORCZE
50 SZTUK
WYMIARY
A4
GRUBOŚĆ
OKOŁO 0,6 MM
WYSOKOŚĆ
297 MM
SZEROKOŚĆ
210 MM
RODZAJ
JADALNY PAPIER CUKROWY
KSZTAŁT
PROSTOKĄTNY
SMAK
DELIKATNY | NEUTRALNY | LEKKO WANILIOWY
KOLOR
BIAŁY
MATERIAŁ
PASTA CUKROWA
PRZEZNACZENIE
DO WYDRUKÓW JADALNYCH I DEKORACJI
KOD PRODUKTU
10531
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
5-20°C
WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
40-50%
Załączniki
Pliki do pobrania
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: