PERFECTA PLUS - to doskonale zbilansowana mieszanka bazowa o wysokiej wydajności do stabilizowania lodów owocowych (nie zawiera emulgatorów). Oparta na składnikach pochodzenia roślinnego, dzięki czemu pozwala na produkcję wegańskich lodów owocowych. Neutralna baza, która doskonale podkreśla smak oraz barwę dodawanych owoców. Wysoka zawartość błonnika roślinnego pozwala uzyskać lody owocowe o kremowej konsystencji i doskonałej strukturze. Lody z dodatkiem bazy charakteryzują się doskonałą stabilnością podczas przechowywania i serwowania. Przeznaczona do stosowania zarówno w procesie na ciepło, jak i procesie zimnym.


Składniki: dekstroza, błonnik roślinny, substancje stabilizujące: guma ksantanowa (E415), guma guar (E412), białko ziemniaczane; może zawierać soję; obecność alergenów jako składników została podana w składzie; wyprodukowano w zakładzie, w którym stosuje się mleko i produkty pochodzące z mleka, jaja, soję oraz orzechy.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.


RECEPTURA - DOZOWANIE |
PERFECTA PLUS |
125 g |
CUKIER |
750 g |
OWOCE |
1000 g |
WODA |
1600 g |
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE |
PERFECTA PLUS |
40 g |
WODA |
1000 g |


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1478/353 kJ/kcal |
Tłuszcz |
0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.0 g |
Węglowodany |
84.0 g |
w tym cukry |
84.0 g |
w tym poliole |
0.0 g |
Błonnik |
5.6 g |
Białko |
0.0 g |
Sól |
0.04 g |




Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.



