• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

mieszanka bazowa w proszku do przygotowywania  klasycznych naleśników
  • mieszanka bazowa w proszku do przygotowywania  klasycznych naleśników
  • stosowanie mieszanki zapewnia powtarzalność produktów i gwarantuje zachowanie jakości
  • naleśniki doskonale sprawdzą się z różnego rodzaju dodatkami smakowymi
  • naleśniki doskonale sprawdzą się z różnego rodzaju dodatkami smakowymi
  • naleśniki doskonale sprawdzą się z różnego rodzaju dodatkami smakowymi

5 kg NALEŚNIKI EMIX mieszanka bazowa w proszku do naleśników

EMIX04(1)

Na naleśniki zawsze jest dobra pora! Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowanie zawsze doskonałych naleśników. Lekko słodkie naleśniki będą komponować się zarówno ze słodkimi jak i wytrawnymi dodatkami.

82,35 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

Mieszanka bazowa do przygotowywania naleśników przeznaczona przede wszystkim do stosowania w punktach gastronomicznych oraz cukiernictwie. Baza do naleśników to mieszanka suchych składników w proszku (w tym jaj) w odpowiednio dobranych proporcjach. Bardzo łatwa w użyciu - do mieszanki wystarczy dodać wodę (w temperaturze pokojowej) oraz tłuszcz (olej roślinny) i dokładnie wymieszać (do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta). Stosowanie bazy zapewnia powtarzalność podawanych naleśników oraz znacząco skraca czas przygotowania ciasta, co wpływa na usprawnienie i przyspieszenie pracy oraz zapewnienie stałej jakości podawanych potraw i deserów. Ciasto przeznaczone jest do smażenia na patelni (najlepiej przeznaczonej do naleśników) lub przygotowywania w profesjonalnych naleśnikarkach.

Naleśniki po usmażeniu mają delikatną konsystencję oraz charakterystyczną (i bardzo apetyczną) złotą barwę. Charakteryzują się delikatnym (waniliowym) aromatem oraz wyważonym słodkim smakiem. Doskonale sprawdzą się podawane z różnego rodzaju dodatkami - bitą śmietaną, świeżymi owocami, owocami w żelusłodkimi sosamiposypkami dekoracyjnymi lub posypkami cukrowymi. Zastosowane dodatki dają ogromne możliwości tworzenia różnorodnych kombinacji smakowych i teksturalnych.

Zalety stosowania mieszanki do naleśników:

  • łatwość użycia (wymaga dodatku jedynie dwóch składników)

  • zawsze odpowiednio dobrane proporcje składników na ciasto

  • usprawnienie pracy po przez skrócenie czasu przygotowania ciasta

  • powtarzalność i stała jakość smażonych naleśników

  • uzyskanie naleśników o idealnej konsystencji i smaku

  • długi termin przydatności do spożycia

  • stabilność podczas przechowywania

Składniki: mąka pszenna, mleko odtłuszczone w proszku, jaja w proszku, cukier, sól, substancje spulchniające: difosforany (E450), węglany sodu (E500), barwnik: karoteny (E160a); może zawierać śladowe ilości soi.

Warunki przechowywania: mieszankę w proszku należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. 

RECEPTURA
1000 g WODA
40 g OLEJ ROSLINNY
600 g MIESZANKA BAZOWA

Wskazówki od producenta:

Patelnię do naleśników lub naleśnikarkę należy smarować niewielką ilością tłuszczu (pokrywać cienką warstwą). Tłuszcz można nakładać za pomocą pędzelka lub stosować specjalny tłuszcz w sprayu. Kolejne smarowania należy wykonywać co kilka cykli smażenia w zależności od zawartości oleju rzepakowego w przygotowanej masie. Ciasto nakładać wyłącznie na rozgrzaną patelnię (lub naleśnikarkę). W przypadku przywarcia ciasta do patelni lub płyty naleśnikarni należy ją wyłączyć, ostudzić i dokładnie wyczyścić. Patelnię lub naleśnikarkę należy również wyczyścić w przypadku przypalenia warstwy tłuszczu.

Sposób przygotowania:

  • do odpowiedniego naczynia (najlepiej sprawdzi się duża plastikowa lub metalowa misa) wsypać 600 g mieszanki do naleśników

  • dodać 1000 g wody oraz odpowiednią ilość oleju (około 40 g - 4 łyżki stołowe)

  • składniki miksować przez kilka minut - do uzyskania jednolitej i gładkiej konsystencji

  • przygotowane ciasto wylewać porcjami na rozgrzaną i zabezpieczoną cienką warstwą tłuszczu patelnię (lub naleśnikarkę)

  • naleśniki należy smażyć do uzyskania charakterystycznej złotej barwy

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1468/351 kJ/kcal
Tłuszcz 2.1 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.6 g
Węglowodany 73.0 g
w tym cukry 11.0 g
Białko  9.9 g
Sól 0.77 g

Szczegóły produktu
EMIX04(1)

Opis

NAZWA HANDLOWA
NALEŚNIKI W PROSZKU
MASA NETTO
5 kg
OPAKOWANIE
WOREK PAPIEROWY | FOLIA
RODZAJ
MIESZANKA BAZOWA W PROSZKU
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
GASTRONOMIA | CUKIERNICTWO
ZASTOSOWANIE
DO NALEŚNIKÓW
DOZOWANIE
600 g mieszanki + 1000 g wody + 40 g oleju
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
12 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SEMPRE327

Marka: SEMPRE

op. 1 kg POPCORN 110003 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych

Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.

Cena 195,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SEMPRE293

Marka: SEMPRE

op. 1 kg WAFELEK 110006 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych

Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.

Cena 195,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU