op. 1 kg BIO BOTANIKA 75.2% BY IGOR ZARITSKYI - EKOLOGICZNA CIEMNA CZEKOLADA

Indeks: P%CACAOBARRY39
Marka:

15.11.2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA

Bio Botanika by Igor Zaritskyi - ekologiczna ciemna czekolada, "energia słońca z Madagaskaru z delikatną goryczką i świeżą kwasowością egzotycznych i ekologicznych roślin".

143,00 zł -70%
42,90 zł (23% VAT)
42,90 zł / 1 kg
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką : 143,00 zł

34,88 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 350 szt.

Opis produktu

Ekologiczna ciemna czekolada stworzona w programie "or noir" przez Igora Zaritskyi'ego. "Energia słońca z Madagaskaru z delikatną goryczką i świeżą kwasowością egzotycznych i ekologicznych roślin. Zawartość kakao minimum 75.2%. Zawartość tłuszczu 42%. Certyfikowany produkt ekologiczny.

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: miazga kakaowa Madagaskar bio, cukier trzcinowy bio, tłuszcz kakaowy bio, emulgator: organiczna lecytyna słonecznikowa; może zawierać mleko; certyfikowany bio-UE Skal 023752 NL-BIO-01, składniki bio z rolnictwa spoza UE; kuwertura czekoladowa (masa kakaowa minimum 75.2%).

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
75.2 % - 42.0 %

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2363/565 kJ/kcal
Tłuszcz 44.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 26.0 g
Węglowodany 26.0 g
w tym cukry 21.0 g
Białko  8.9 g
Sól 0.02 g

Szczegóły produktu

NUMER KATALOGOWY
CHD-J21BIO-IZI-U68
NAZWA HANDLOWA
BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
TORBA ZIP FRESH
RODZAJ
EKOLOGICZNA CIEMNA CZEKOLADA | KUWERTURA
FORMA
CZEKOLADA W KALETKACH
ZAWARTOŚĆ KAKAO
72.5 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
42.0 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
12-20°C
CERTYFIKATY
COCOA HORIZONS
KRAJ PRODUKCJI
FRANCJA