op. 3 kg Inspiration Yuzu Valrhona - czekolada owocowa - produkt na bazie tłuszczu kakaowego i soku owocowego

Indeks: VALRHONA34
Marka:
1 107,00 zł (23% VAT)
369,00 zł / 1 kg

900,00 zł netto

Produkt na zamówienie

help_outline Zapytaj o produkt

Opis produktu

Czekolada z przyjemną nutą owoców Yuzu!

Inspiration Yuzu, to subtelne połączenie tłuszczu kakaowego, cukru i soku owocowego. Owocowa specjalność, która daje nowy wymiar przepisom o smaku owocowym. Doskonale zbilansowana słodycz z egzotyczną nutą kwasowości. Czekolada charakteryzuje się bardzo atrakcyjną żółtą barwą. Przeznaczona jest do tworzenia pralin i batonów czekoladowych. Pozwala uzyskać aromatyczne musy czekoladowe, ganache oraz kremy przygotowywane na bazie śmietany. Czekolada wytwarzana jest w postaci owalnych kaletek. Kaletki są łatwe do dozowania (pozwalają na precyzyjne odważanie) i upłynniania, co znaczenie usprawnia pracę z czekoladą. Główne zastosowania: formowanie, praliny i batony czekoladowe, musy, ganache, kremy na bazie śmietany.

Wskazówki dotyczące parowania. Smaki, które doskonale komponują się z Inspiration Yuzu, to: owoce cytrusowe, owoce egzotyczne, ocet balsamiczny, kawa, pieprz, aromatyczne zioła, zboża, ciemny rum, biała herbata jaśminowa.

Czekolada Yuzu od Valrhona, szczegóły produktu:

SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE
Nazwa handlowa Inspiration Yuzu
Seria produktowa Inspiration Range
Numer katalogowy 19998
Rodzaj produkt na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i soku z owoców Yuzu
Opakowanie torba
Masa netto 3.0 kg
Smak owocowy, yuzu
Aromat lekkie nuty goryczy i egzotyczna kwasowość
Barwa żółta
Płynność wysoka (4/5)
Przeznaczenie owocowa czekolada cukiernicza
Zastosowanie polewy, kremy, ganache, formowanie, powlekanie, batony, musy, desery
Forma łatwe do dozowania i upłynniania okrągłe pastylki, dropsy
Producent Valrhona
Dystrybutor Sempre Group

Wyjątkowy skład czekolady z Yuzu:

Składniki i alergeny: cukier, tłuszcz kakaowy (34.4%), maltodekstryna, sok z Yuzu (2.4%), emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322); produkt może zawierać gluten, orzechy, mleko oraz soję.

Specjalność na bazie tłuszczu kakaowego i soku owocowego.

Jak przechowywać czekoladę owocową?

Warunki przechowywania: czekoladę owocową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 10 miesięcy od daty produkcji). Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi (najlepiej w rękawiczkach). Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.

Kompozycja i wartość odżywcza inspiracji Yuzu:

KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW
składnik główny zawartość procentowa
Cukier 54.9 %
Tłuszcz kakaowy 34.4 %
Maltodekstryna 7.8 %
Sok z Yuzu 2.4 %
Emulgator (lecytyna słonecznikowa) 0.5 %

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2382 kJ/571 kcal
Tłuszcz 35.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 21.0 g
Węglowodany 64.0 g
w tym cukry 64.0 g
Białko  0.5 g
Błonnik 0.5 g
Sól 0.01 g

Możliwości zastosowania czekolady z Yuzu:

Główne zastosowania "czekolady" owocowej to kremy, ganache, musy, desery oraz oblewanie, powlekanie i formowanie wyrobów. Owocowa specjalność na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i soku z Yuzu pozwala na przygotowanie zaskakujących owocowych przepisów. Oryginalny, lekko kwaśny smak z nutą goryczy. Egzotyczny smak czekolady z sokiem z Yuzu doskonale komponuje się z następującymi smakami: owoce cytrusowe, owoce egzotyczne, ocet balsamiczny, kawa, pieprz, aromatyczne zioła, zboża, ciemny rum, biała herbata jaśminowa.

ZASTOSOWANIE CZEKOLADY YUZU
CUKIERNICTWO
oblewanie, średnie oblewanie, formowanie pralin, mieszanie, szprycowanie dekoracji, nadawanie smaku polewy, karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle
WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie kremy, ganache, glazury, musy, sosy

Warunki procesu temperowania czekolady z Yuzu:

WARUNKI PROCESU TEMPEROWANIA CZEKOLADY OWOCOWEJ
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADĄ
INSPIRATION FRAMBOISE T1 40-45°C T2 27-28°C T3 30-31°C

Szczegóły produktu