Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
1.65 kg GELAGEL FRUTTI ROSSI 12091209 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak czerwone owoce
Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku czerwonych owoców - wiśnia, truskawka, malina, granat. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.
Opis produktu
GELAGEL FRUTTA - to seria zbilansowanych i gotowych do użycia baz owocowych w postaci pasty do produkcji sorbetów owocowych. Produkty z serii pozwalają na przygotowywanie lodów na patyku, gęstych napojów typu granita, koktajli owocowych, polew owocowych oraz deserów lodowych. Charakteryzują się wysoką zawartością owoców (kawałków / przecierów / owoców mrożonych). Słodzone cukrem trzcinowym, bez dodatku mleka i jego pochodnych (co pozwala na produkcję lodów wegańskich). Łatwe w użyciu - produkt wystarczy wymieszać z wodą w odpowiednich proporcjach. Gelagel frutta to produkty bezglutenowe, bez laktozy i przyjazne dla wegan.
ZASTOSOWANIE - LODY I SORBETY OWOCOWE / GRANITA / LODY NA PATYKU / KOKTAJLE / POLEWY OWOCOWE / DESERY LODOWE
GELAGEL FRUTTI ROSSI - to zbilansowany produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku czerwonych owoców - wiśnia, truskawka, malina, granat.
SKŁADNIKI | |
GELAGEL FRUTTI ROSSI | mrożony miąższ wiśniowy (22.7%), mrożony przecier truskawkowy (22.7%), cukier trzcinowy, mrożone puree malinowe (11.3%), mrożony sok z granatu (11.3%), syrop glukozowy, maltodekstryna, błonnik roślinny, substancje zagęszczające: pektyna (E440), guma tara (E417), zagęszczony sok z czarnej marchwi, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), emulgatory: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), aromaty, substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202); produkt może zawierać soję, mleko, jaja, orzechy i pistacje. |
CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU | ||
NAZWA PRODUKTU | GELAGEL FRUTTI ROSSI | |
NUMER KATALOGOWY | 12091209 | |
SERIA PRODUKTOWA | GELAGEL FRUTTA | |
MASA NETTO | 1.65 KG | |
DOZOWANIE | 1.65 KG GELAGEL FRUTTA + 2.1 KG WODA | |
OPAKOWANIE | WIADERKO Z POKRYWĄ I FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA | |
OPAKOWANIE ZBIORCZE | 6 X 1.65 KG = 9.9 KG - KARTON | |
PRZEZNACZENIE | DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO | |
ZASTOSOWANIE | DO PRODUKCJI SORBETÓW / LODÓW NA PATYKU / GRANITY / KOKTAJLI / POLEW / DESERÓW | |
RODZAJ | PÓŁPRODUKT W PAŚCIE DO PRZYGOTOWYWANIA LODÓW RZEMIEŚLNICZYCH | |
SMAK | CZERWONE OWOCE (WIŚNIA / TRUSKAWKA / MALINA / GRANT) | |
WYPRODUKOWANO | WE WŁOSZECH | |
KONSYSTENCJA | PASTA | |
BARWA | INTENSYWNA / CIEMNA / CZERWONA | |
FORMA | GOTOWA MIESZANKA BAZOWA W POSTACI PASTY |
Ważne informacje: półprodukt w postaci pasty do produkcji sorbetów owocowych, lodów na patyku, granity, koktajli, polew i deserów - gotowa mieszanka na bazie owoców. Produkt profesjonalny przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do mieszania i nakładania produktów należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 614/145 kcal/kJ |
Tłuszcz | 0.4 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.3 g |
Węglowodany | 35.0 g |
w tym cukry | 30.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.03 g |
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM, FABRYCZNYM OPAKOWANIU - 18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI |
Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.
Szczegóły produktu