- Obniżka
- Nowy
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów smakowych (z zastosowaniem klasycznych past).
29.12.2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
Naturalny krem kajmakowy na bazie pełnego mleka oraz cukru, bez dodatku barwników i konserwantów. Uniwersalne zastosowanie w produkcji lodów i cukiernictwie.
Opis produktu
DULCHE DE LECHE - to aromatyczny krem kajmakowy produkowany z pełnotłustego mleka i cukru, bez dodatku barwników i konserwantów. Naturalny karmelowo-mleczny smak, intensywny słodki aromat i gładka, jednorodna konsystencja. Krem kajmakowy przeznaczony jest przede wszystkim do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz do przekładania lodów w kuwetach. Doskonale sprawdzi się do produkcji lodów o smaku karmelowym, krówkowym, kajmakowym czy toffi. Krem cechuje uniwersalne zastosowanie w cukiernictwie - do kremów, nadzień, wyrobów cukierniczych i piekarskich, pralin i czekoladek oraz wielu innych. Dozowanie produktu uzależnione jest od zastosowania, zalecane dozowanie na zasadzie quantum satis (według uznania - do uzyskania zamierzonego efektu technologicznego). Z uwagi na naturalny skład produktu (bez dodatku konserwantów) produkt w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w temperaturze poniżej 10°C. Po otwarciu produkt należy przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu 30 dni od otwarcia.
![]()
Składniki: pełnotłuste świeże mleko (61%), cukier, odtłuszczone mleko w proszku (8.4%), substancja zagęszczająca: agar (E406), naturalny aromat waniliowy; produkt zawiera mleko łącznie z laktozą.
Dozowanie: na zasadzie quantum satis - według uznania (zależnie od zastosowania)
![]()
Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; zalecana temperatura przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu - poniżej 10°C; należy unikać gwałtownych zmian temperatury; maksymalna wilgotność względna otoczenia to 65%; po każdym użyciu należy dokładnie oczyścić i zamknąć opakowanie; produkt przechowywać w fabrycznym opakowaniu; do mieszania, nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; po otwarciu produkt przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu 30 dni od otwarcia.
![]()
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 1235/292 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 3.6 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.0 g |
| Węglowodany | 57.0 g |
| w tym cukry | 51.0 g |
| Białko | 7.7 g |
| Sól | 0.34 g |
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu