Słodka pasta variegato z kandyzowaną skórką pomarańczową - idealna do urozmaicania smaków lodów, dekorowania i przekładania oraz jako nadzienie do wyrobów cukierniczych. Przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych o kremowej konsystencji i bardzo przyjemnym smaku. Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Stosowana jako pasta variegato do dekorowania i przekładania używana jest na zasadzie quantum satis - według uznania.

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Pasta z kandyzowanymi owocami do lodów i cukiernictwa (półprodukt w paście z kandyzowaną skórką pomarańczową - do przekładania lodów rzemieślniczych, nadziewania semifreddo oraz wyrobów cukierniczych).

Składniki: syrop glukozowy, kandyzowana skórka pomarańczowa (23%) (skórka pomarańczy, suszony syrop glukozowy, cukier), cukier, woda, dekstroza, skoncentrowany sok pomarańczowy (3.5%), skrobia modyfikowana (E1422), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancje zagęszczające: agar (E406), pektyna (E440), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), barwniki: kurkuma, karoteny (E160), antocyjany (E163), naturalny aromat, naturalny aromat pomarańczowy; może zawierać śladowe ilości soi, mleka, jaj, orzechów włoskich i pistacji oraz ich pochodnych; produkt wegański; produkt bezglutenowy.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE |
PASTA VARIEGATO ARANCIA |
quantum satis (według uznania) |
MIESZANKA BAZOWA |
1000 g |

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1147/270 kJ/kcal |
Tłuszcz |
0.1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.0 g |
Węglowodany |
67.0 g |
w tym cukry |
50.0 g |
Białko |
0.0 g |
Sól |
1.8 g |

CECHY/CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA |
CAŁKOWITA ZAWARTOŚĆ BAKTERII |
< 5.000 ufc/g |
PLEŚNIE |
< 100 ufc/g |
DROŻDŻE |
< 100 ufc/g |
ENTEROBAKTERIE |
< 100 ufc/g |
GRONKOWIEC ZŁOCISTY |
< 20 ufc/g |
SALMONELLA |
nieobecna w 25 g |

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.
.png)