PASTY "OWOCOWO-SMAKOWE" OD MARKI DREIDOPPEL - to grupa dodatków cukierniczych (głównie w postaci past) tworzone wyłącznie z naturalnych składników (nie zawierają w swoim składzie konserwantów, sztucznych barwników oraz skrobi modyfikowanych). Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem i nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę. Pasty cukiernicze mają postać koncentratów, co pozwala na ich mniejsze zużycie (dozowanie). Szeroki asortyment past owocowych i smakowych daje nieograniczone możliwości kreowania smaków w deserach (od tradycyjnych po najbardziej wyszukane i niespotykane). Pasty znajdują zastosowanie w każdej pracowni cukierniczej - zapewniając wysoką jakość przygotowywanych wyrobów. Skoncentrowane pasty doskonale sprawdzą się podczas produkcji cukierniczej (tortów, deserów, lodów, pralin, czekolady na gorąco) oraz gastronomicznej.

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Z uwagi na charakter procesu produkcyjnego odcień każdej partii produkcyjnej może się nieznacznie różnić. Produkt zapakowany jest w plastikowy (PE-HD) pojemnik z nakrętką o wymiarach ∅ 105 x h 150 mm oraz papierową etykietą.

Dozowanie pasty lawendowej - ogólne dozowanie - 50/1000 g; desery - 58/1000 g; wyroby piekarnicze, z wyjątkiem tradycyjnych lub sezonowych wyrobów piekarniczych zawierających cynamon - 176/1000g.

Składniki: syrop glukozowy, syrop cukru inwertowanego, koncentrat z czarnej marchwi, alkohol etylowy (3.3%), skrobia, koncentrat ze spiruliny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), ekstrakt z lawendy; może zawierać jaja, mleko oraz orzechy; produkt bezglutenowy; czysta etykieta.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci, obcych zapachów oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji; optymalna temperatura przechowywania w oryginalnie zamkniętym opakowaniu to 15-20°C.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1368/322 kJ/kcal |
Białko |
0.1 g |
Węglowodany |
74.2 g |
w tym cukry |
52.1 g |
Tłuszcz |
0.1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.0 g |
Błonnik |
0.0 g |
Sól |
0.09 g |


DANE ANALITYCZNE |
KRYTERIUM |
WARTOŚĆ |
METODA |
PH WARTOŚĆ W 20°C |
3.8 +/- 0.5 |
- |
SUCHA MASA W 20°C |
77.4% +/- 2.5 |
- |
GĘSTOŚĆ W 20°C |
1.36 g/cm³ +/- 0.01 |
- |
DANE MIKROBIOLOGICZNE |
KRYTERIUM |
MAX WARTOŚĆ |
METODA |
CAŁKOWITA LICZBA DROBNOUSTROJÓW |
10000 |
cfu/g |
DROŻDŻE |
100 |
cfu/g |
PLEŚNIE |
100 |
cfu/g |
COLIFORMS |
neg. |
cfu/g |
E. COLI |
neg. |
cfu/g |
SALMONELLA |
neg. |
cfu/25g |


