- Obniżka
- Nowy
op. 2.5 kg Zabaione Premium Comprital - pasta cukiernicza o smaku włoskiego deseru - nr. kat. PC505P
Pasta o przyjemnym aromacie słodkiego wina Marsala. Umożliwia przygotowanie lodów o smaku klasycznego włoskiego deseru Zabaglione.
09.11.2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
Kremowa pasta do dekorowania lodów mlecznych o smaku zabaione. Nowoczesne ujęcie klasycznego smaku. Aksamitny dodatek teksturalny. Dopracowane połączenie wina Marsala z pasteryzowanym żółtkiem jaj i cukrem.
Opis produktu
VARIEGATO ZABAIONE IMPERATORE - kremowa pasta variegato do przekładania i dekorowania lodów. Wyrazisty smak "zabaione" - połączenie wina Marsala z pasteryzowanym żółtkiem jaj i cukrem. Aksamitny dodatek do lodów mlecznych. Charakterystyczna złoto-brązowa barwa. Wyjątkowe odczucie dla podniebienia. Nowoczesne wydanie klasycznego smaku lodów.
PASTA VARIEGATO / KREMOWA STRUKTURA / WYRAZISTY I BOGATY SMAK / NOWOCZESNE PODANIE
Ważne informacje: półprodukt w postaci kremowej pasty variegato do przekładania i dekorowania lodów - przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów i wyrobów cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą i czystą - łopatką lub długą łyżką.
Zastosowanie: kremowa pasta variegato do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach.
Składniki: wino Marsala (17% zawartość alkoholu, zawiera siarczyny), cukier, pasteryzowane żółtka jaj, słodzone mleko skondensowane, syrop glukozowy, skrobia modyfikowana, woda, aromaty, barwnik: karoteny, sól; może zawierać soję, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy pistacjowe.
![]()
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.
| RECEPTURA - DOZOWANIE | |
| PASTA VARIEGATO | quantum satis - według uznania |
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 1146/272 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 5.1 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.1 g |
| Węglowodany | 47.0 g |
| w tym cukry | 40.0 g |
| Białko | 3.5 g |
| Sól | 0.24 g |
| CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU | |
| OPAKOWANIE | WIADERKO Z TWORZYWA Z POKRYWKĄ + FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA |
| MASA NETTO | 3.5 KG |
| NAZWA HANDLOWA | VARIEGATO ZABAIONE IMPERATORE |
| NUMER KATALOGOWY | 12093400 |
| OPAKOWANIE ZBIORCZE | 7.0 KG = 2 X 3.5 KG - KARTON |
| TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA |
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI - W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU |
| RODZAJ PRODUKTU | PASTA VARIEGATO - DO PRZEKŁADANIA I DEKOROWANIA |
| SMAK | ZABAIONE - WINO MARSALA + ŻÓŁTKA JAJ + CUKIER |
| BARWA | ZŁOTA / ŻÓŁTO-BRĄZOWA |
| KONSYSTENCJA |
KREMOWA GŁADKA |
| SERIA PRODUKTOWA | VARIEGATO |
| CERTYFIKATY | PRODUKT BEZGLUTENOWY |
| WYPRODUKOWANO | WE WŁOSZECH |
| PRZEZNACZENIE | DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO |
| ZASTOSOWANIE |
PASTA VARIEGATO DO PRZEKŁADANIA I DEKOROWANIA |
Szczegóły produktu