189 szt. GUZIK DESEROWY 33704 BARBARA DECOR dekoracja z ciemnej czekolady śr. 25 mm
Dekoracja w kształcie guzików wykonana z wysokiej jakości deserowej czekolady. Idealny sposób na szybką i efektowną dekorację Twoich słodkich wyrobów. Doskonale sprawdzi się zarówno w profesjonalnej jak i domowej pracowni cukierniczej.
Opis produktu
Dekoracje wykonane są z wysokiej jakości czekolady, która wytwarzana jest według dopracowanej i niezmiennej od lat receptury. Czekolada barwiona jest wyłącznie sprawdzonymi barwnikami *, które są w pełni bezpieczne do spożycia. Dekoracje czekoladowe mają bardzo delikatną strukturę dlatego podczas dekorowania, przechowywania oraz transportu należy zachować szczególną ostrożność. Bardzo ważna jest również temperatura przechowywania dekoracji oraz udekorowanych wyrobów, ponieważ dekoracje są bardzo wrażliwe na działanie wysokich temperatur (optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C).
* barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).
Wyroby czekoladowe przeznaczone są do dekoracji różnego rodzaju deserów, wypieków, lodów oraz dań. Pozwalają uzyskać zaskakujący efekt przy niewielkim nakładzie pracy oraz znacznie skracają czas poświęcony na dekorowanie (co jest szczególnie istotne w profesjonalnej kuchni, cukierni czy pracowni). Przeznaczone są przede wszystkim do użytku profesjonalnego, jednak doskonale sprawdzą się również w domowej kuchni. Wszystkie dekoracje pakowane są w kartonowe opakowania ochronne, które w znacznym stopniu zabezpieczają dekoracje podczas transportu oraz przechowywania.
Składniki: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości mleka, soi i orzechów; masa kakaowa minimum 56%.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania 12-20°C; wilgotność względna poniżej 70%.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 2314/557 kJ/kcal |
Tłuszcz | 38.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 23.6 g |
Węglowodany | 44.3 g |
w tym cukry | 42.1 g |
Białko | 5.2 g |
Sól | 0.01 g |
ZASTOSOWANIE DEKORACJI CZEKOLADOWYCH
W OKRESIE LETNIM ZACHĘCAMY DO ZABEZPIECZENIA DEKORACJI CZEKOLADOWYCH PODCZAS TRANSPORTU, ABY ZAPOBIEC NEGATYWNYM SKUTKOM ODDZIAŁYWANIA WYSOKIEJ TEMPERATURY. MOŻESZ ZABEZPIECZYĆ SWOJE ZAKUPY DODAJĄC DO KOSZYKA TERMOIZOLACYJNE PUDEŁKO STYROPIANOWE, KTÓRE WYPEŁNIAMY SUCHYM LODEM:
OPAKOWANIE STYROPIANOWE ZABEZPIECZAJĄCE PRZESYŁKĘ PRZED DZIAŁANIEM WYSOKICH TEMPERATUR
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- 33704
- NAZWA HANDLOWA
- GUZIK DESEROWY
- ILOŚĆ SZTUK W OPAKOWANIU
- 189
- MASA NETTO
- 220 g
- OPAKOWANIE
- TEKTUROWE OPAKOWANIE OCHRONNE
- WYMIARY DEKORACJI
- Ø 25 mm
- RODZAJ
- DEKORACJE Z CZEKOLADY
- KSZTAŁT
- GUZIK
- SMAK
- CZEKOLADOWY | NUTY WANILII
- KOLOR
- NATURALNY KOLOR CZEKOLADY
- WZÓR
- JEDNOLITE KOLORY
- PRZEZNACZENIE
- DEKORACJA GOTOWA DO UŻYCIA
- ZASTOSOWANIE
- DO DEKORACJI WYPIEKÓW I DESERÓW
- RODZAJ CZEKOLADY
- CZEKOLADA DESEROWA
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
- 12-20 °C
- WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
- MAX. 70%
- TEMATYKA
- UNIWERSALNA
- WYPRODUKOWANO
- W UNI EUROPEJSKIEJ