Gama rozpuszczalnych w wodzie barwników spożywczych charakteryzujących się wysoką koncentracją czystej substancji barwiącej. Intensywne barwniki w formie proszku o niskim dozowaniu łatwo rozpuszcza się w płynach i masach. Przeznaczone przede wszystkim do barwienia dekoracji wykonywanych z cukru i izomaltu. Doskonale sprawdzają się do tworzenia kolorowych francuskich makaroników.
op. 250 ml VELVET SPRAY LIME GREEN V25 FOOD COLOURS - zamsz spożywczy w sprayu - zielony limonkowy
Barwnik w sprayu o strukturze zamszu z dwiema kocówkami do dekoracji, które zapewniają różnorodny efekt wykończenia. Barwnik na bazie masła kakaowego, białej czekolady i oleju roślinnego - nie zawiera bieli tytanowej (E171).
Opis produktu
VELVET SPRAY PROFESSIONAL - to seria barwników w sprayu o strukturze zamszu z dwiema wymiennymi końcówkami, które pozwalają na uzyskanie zróżnicowanego efektu końcowego (w opakowaniu zamszu pod nakrętką znajduje się dodatkowa końcówka do dekoracji). Barwniki przeznaczone są do dekorowania schłodzonej powierzchni różnorodnych wyrobów cukierniczych (między innymi kremów maślanych, masy cukrowej, marcepanu, wypieków, czekolady). Barwniki o strukturze zamszu należy nakładać wyłącznie na dokładnie schłodzony produkt. Pozwalają one na uzyskanie strukturalnego i aksamitnego wykończenia dekorowanej powierzchni. Barwniki wytwarzane są na bazie masła kakaowego, białej czekolady oraz oleju roślinnego; nie zawierają w składzie bieli tytanowej (E171).
Sposób użycia:
-
zagrzać w kąpieli wodnej o temperaturze maksymalnie do 40℃ przez około 10-15 minut,
-
energicznie wstrząsnąć do momentu swobodnego przemieszczania się kulki (znajdującej się wewnątrz opakowania),
-
równomiernie nanosić na mocno schłodzoną powierzchnię dekorowanego produktu z odległości około 25-35 cm,
-
po zakończeniu pracy z produktem odwrócić pojemnik do góry dnem i rozpylić w celu oczyszczenia dyszy,
-
wskazówka - rozpylać pod wyciągiem lub kartonową osłonką,
-
w przypadku niedrożności dyszy - umieścić pojemnik do góry dnem w wodzie o temperaturze do 50℃.
Składniki: gaz nośny: butan (E943a), propan (E944), izobutan (E943b), tłuszcz kakaowy, barwnik: węglan wapnia (E170), luteina (E161b), błękit brylantowy FCF (E133), emulgator: lecytyna sojowa (E322), przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu (E392).
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej; ostrzeżenie: pojemnik pod ciśnieniem; chronić przed słońcem i nagrzaniem powyżej temperatury 50℃; nie przekłuwać ani nie spalać, także po zużyciu; nie rozpylać nad otwartym płomieniem lub żarzącym się materiałem; chronić przed źródłami zapłonu - nie palić podczas rozpylania; trzymać z dala od dzieci.
Zastosowanie:
-
do pokrycia kolorową powłoką zamszową tortów, ciast i monoporcji bazujących na musach śmietanowych i kremach,
-
do stworzenia kolorowej powłoki zamszowej na tortach pokrytych masą cukrową, marcepanem lub czekoladą plastyczną,
-
do uzyskania efektu zamszu na elementach czekoladowych (figury, dekoracje, tabliczki, praliny),
-
do uzyskania efektu zamszu na elementach z marcepanu, masy cukrowej, czekolady plastycznej,
- do dekoracji schłodzonych powłok: kremów maślanych, mas cukrowych, marcepanu, tortów, tortów musowych, ciast, monoporcji, czekolady, czekoladek, pralin itp.
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- V25b
- NAZWA HANDLOWA
- VELVET SPRAY LIME GREEN
- OPAKOWANIE
- METALOWA PUSZKA Z DOZOWNIKIEM
- POJEMNOŚĆ
- 250 ml
- RODZAJ
- BARWNIK W SPRAYU O STRUKTURZE ZAMSZU
- KOLOR
- LIMONKOWY | ZIELONY JASNY
- FORMA
- SPRAY | STRUKTURA ZAMSZU
- PRZEZNACZENIE
- DO BARWIENIA ŻYWNOŚCI
- ZASTOSOWANIE
- DO DEKORACJI SCHŁODZONYCH POWIERZCHNI WYROBÓW
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM, CHŁODNYM I ZACIENIONYM MIEJSCU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- SERIA PRODUKTOWA
- VELVET SPRAY PROFESSIONAL
- CERTYFIKATY
- AZO FREE
- CERTYFIKATY
- NIE ZAWIERA BIELI TYTANOWEJ