op. 250 ml VELVET SPRAY ROSE V15b FOOD COLOURS - zamsz spożywczy w sprayu - różowy
Barwnik w sprayu o strukturze zamszu. Zapewnia aksamitny efekt wykończenia na powierzchni wyrobów cukierniczych. Barwnik na bazie tłuszczu kakaowego. Nie zawiera bieli tytanowej (E171).
Opis produktu
VELVET SPRAY PROFESSIONAL - to seria barwników w sprayu o strukturze zamszu. Barwniki przeznaczone są do dekorowania schłodzonej powierzchni różnorodnych wyrobów cukierniczych (między innymi kremów maślanych, masy cukrowej, marcepanu, wypieków, czekolady). Barwniki o strukturze zamszu należy nakładać wyłącznie na dokładnie schłodzony produkt. Pozwalają one na uzyskanie strukturalnego i aksamitnego wykończenia dekorowanej powierzchni. Barwniki wytwarzane są na bazie tłuszczu kakaowego i nie zawierają w składzie bieli tytanowej (E171).
Sposób użycia:
-
zagrzać w kąpieli wodnej o temperaturze maksymalnie do 40℃ przez około 10-15 minut,
-
energicznie wstrząsnąć do momentu swobodnego przemieszczania się kulki (znajdującej się wewnątrz opakowania),
-
równomiernie nanosić na mocno schłodzoną powierzchnię dekorowanego produktu z odległości około 15-20 cm,
-
po zakończeniu pracy z produktem odwrócić pojemnik do góry dnem i rozpylić w celu oczyszczenia dyszy,
-
wskazówka - rozpylać pod wyciągiem lub kartonową osłonką,
-
w przypadku niedrożności dyszy - umieścić pojemnik do góry dnem w wodzie o temperaturze do 40℃.
Składniki: gaz nośny: butan (E943a), propan (E944), izobutan (E943b), tłuszcz kakaowy, barwniki: węglan wapnia (E170), koszenila (E120), emulgator: lecytyna sojowa (E322), przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu (E392); dozowanie barwnika: według uznania, do uzyskania zamierzonego efektu.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej; ostrzeżenie: pojemnik pod ciśnieniem; chronić przed słońcem i nagrzaniem powyżej temperatury 50℃; nie przekłuwać ani nie spalać, także po zużyciu; nie rozpylać nad otwartym płomieniem lub żarzącym się materiałem; chronić przed źródłami zapłonu - nie palić podczas rozpylania; trzymać z dala od dzieci.
Zastosowanie:
-
do pokrycia kolorową powłoką zamszową tortów, ciast i monoporcji bazujących na musach śmietanowych i kremach,
-
do stworzenia kolorowej powłoki zamszowej na tortach pokrytych masą cukrową, marcepanem lub czekoladą plastyczną,
-
do uzyskania efektu zamszu na elementach czekoladowych (figury, dekoracje, tabliczki, praliny),
-
do uzyskania efektu zamszu na elementach z marcepanu, masy cukrowej, czekolady plastycznej,
- do dekoracji schłodzonych powłok: kremów maślanych, mas cukrowych, marcepanu, tortów, tortów musowych, ciast, monoporcji, czekolady, czekoladek, pralin itp.
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 3097 kJ / 740 kcal |
Tłuszcz | 69.9 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 38.2 g |
Węglowodany | 24.8 g |
w tym cukry | 24.6 g |
Białko | 2.7 g |
Błonnik | 0.0 g |
Sól | 0.0 g |
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- V15b
- NAZWA HANDLOWA
- VELVET SPRAY ROSE
- OPAKOWANIE
- METALOWA PUSZKA Z DOZOWNIKIEM
- POJEMNOŚĆ
- 250 ml
- RODZAJ
- BARWNIK W SPRAYU O STRUKTURZE ZAMSZU
- KOLOR
- RÓŻOWY
- FORMA
- SPRAY | STRUKTURA ZAMSZU
- PRZEZNACZENIE
- DO BARWIENIA ŻYWNOŚCI
- ZASTOSOWANIE
- DO DEKORACJI SCHŁODZONYCH POWIERZCHNI WYROBÓW
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM, CHŁODNYM I ZACIENIONYM MIEJSCU
- SERIA PRODUKTOWA
- VELVET SPRAY PROFESSIONAL
- CERTYFIKATY
- NIE ZAWIERA BIELI TYTANOWEJ