Barwnik w sprayu o strukturze zamszu. Zapewnia aksamitny efekt wykończenia na powierzchni wyrobów cukierniczych. Barwnik na bazie tłuszczu kakaowego. Nie zawiera bieli tytanowej (E171).
VELVET SPRAY PROFESSIONAL - to seria barwników w sprayu o strukturze zamszu. Barwniki przeznaczone są do dekorowania schłodzonej powierzchni różnorodnych wyrobów cukierniczych (między innymi kremów maślanych, masy cukrowej, marcepanu, wypieków, czekolady). Barwniki o strukturze zamszu należy nakładać wyłącznie na dokładnie schłodzony produkt. Pozwalają one na uzyskanie strukturalnego i aksamitnego wykończenia dekorowanej powierzchni. Barwniki wytwarzane są na bazie tłuszczu kakaowego i nie zawierają w składzie bieli tytanowej (E171).
Sposób użycia:
zagrzać w kąpieli wodnej o temperaturze maksymalnie do 40℃ przez około 10-15 minut,
energicznie wstrząsnąć do momentu swobodnego przemieszczania się kulki (znajdującej się wewnątrz opakowania),
równomiernie nanosić na mocno schłodzoną powierzchnię dekorowanego produktu z odległości około 15-20 cm,
po zakończeniu pracy z produktem odwrócić pojemnik do góry dnem i rozpylić w celu oczyszczenia dyszy,
wskazówka - rozpylać pod wyciągiem lub kartonową osłonką,
w przypadku niedrożności dyszy - umieścić pojemnik do góry dnem w wodzie o temperaturze do 40℃.
Składniki: gaz nośny: butan (E943a), propan (E944), izobutan (E943b), tłuszcz kakaowy, barwniki: węglan wapnia (E170), koszenila (E120), emulgator: lecytyna sojowa (E322), przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu (E392); dozowaniebarwnika: według uznania, do uzyskania zamierzonego efektu.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej; ostrzeżenie: pojemnik pod ciśnieniem; chronić przed słońcem i nagrzaniem powyżej temperatury 50℃; nie przekłuwać ani nie spalać, także po zużyciu; nie rozpylać nad otwartym płomieniem lub żarzącym się materiałem; chronić przed źródłami zapłonu - nie palić podczas rozpylania; trzymać z dala od dzieci.
Zastosowanie:
do pokrycia kolorową powłoką zamszową tortów, ciast i monoporcji bazujących na musach śmietanowych i kremach,
do stworzenia kolorowej powłoki zamszowej na tortach pokrytych masą cukrową, marcepanem lub czekoladą plastyczną,
do uzyskania efektu zamszu na elementach czekoladowych (figury, dekoracje, tabliczki, praliny),
do uzyskania efektu zamszu na elementach z marcepanu, masy cukrowej, czekolady plastycznej,
do dekoracji schłodzonych powłok: kremów maślanych, mas cukrowych, marcepanu, tortów, tortów musowych, ciast, monoporcji, czekolady, czekoladek, pralin itp.
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna
3097 kJ / 740 kcal
Tłuszcz
69.9 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
38.2 g
Węglowodany
24.8 g
w tym cukry
24.6 g
Białko
2.7 g
Błonnik
0.0 g
Sól
0.0 g
Szczegóły produktu
FOODCOLOURS354
10 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
V15b
NAZWA HANDLOWA
VELVET SPRAY ROSE
OPAKOWANIE
METALOWA PUSZKA Z DOZOWNIKIEM
POJEMNOŚĆ
250 ml
RODZAJ
BARWNIK W SPRAYU O STRUKTURZE ZAMSZU
KOLOR
RÓŻOWY
FORMA
SPRAY | STRUKTURA ZAMSZU
PRZEZNACZENIE
DO BARWIENIA ŻYWNOŚCI
ZASTOSOWANIE
DO DEKORACJI SCHŁODZONYCH POWIERZCHNI WYROBÓW
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM, CHŁODNYM I ZACIENIONYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
SERIA PRODUKTOWA
VELVET SPRAY PROFESSIONAL
CERTYFIKATY
NIE ZAWIERA BIELI TYTANOWEJ
FOODCOLOURS354
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
Ciemna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym słodkim smaku z wyczuwalną goryczką. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
Cupido 30, to zestaw do walentynkowych mini deserów w kształcie serca. W zestawie znajduje się forma silikonowa oraz dwustronny wykrojnik. Dopracowany w najdrobniejszych szczegółach kształt pozwala na tworzenie zaskakujących Walentynkowych kreacji! Forma o wymiarach dł. 45 mm x szer. 44 mm x wys. 24 mm i pojemności 30 ml. Zestaw pozwala na jednorazowe...
Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.
RB2 Finest Belgian Ruby Chocolate to kolejna odsłona rubinowej czekolady o jeszcze bardziej intensywnym smaku z mocno wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i przyjemną nutą kwasowości. Bardziej wyrazisty kolor, idealny do tworzenia naturalnych aplikacji o pięknej barwie.
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
Barwnik w sprayu o strukturze zamszu. Zapewnia aksamitny efekt wykończenia na powierzchni wyrobów cukierniczych. Barwnik na bazie tłuszczu kakaowego. Nie zawiera bieli tytanowej (E171).