Niezbędny element podczas dekorowania tortów i innych słodkich wyrobów kwiatami cukrowymi. Druciki florystyczne służą do mocowania kwiatów w dekorowanej powierzchni. Wykonane są z elastycznego drutu o długości 40 cm i dodatkowo zabezpieczone cienką warstwą białego papieru. Rozmiar odnosi się do grubości drucików im mniejszy numer tym druciki są grubsze.
Szczegóły dotyczące rozmiarów: [18] o największej średnicy, [20], [22], [26], [28], [30] o najmniejszej średnicy.
Papier waflowy, który pozwala na tworzenie wyjątkowych i spersonalizowanych dekoracji różnego rodzaju wypieków i tortów. Przeznaczony do wysokiej jakości wydruków spożywczych, które doskonale oddają barwy i kontury.
Seria barwników spożywczych o konsystencji żelowej dostępnych w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do barwienia marcepanu, lukru królewskiego, masy cukrowej, kremów i wypieków.
Elastyczna masa cukrowa z masłem kakaowym do modelowania płaskiego i przestrzennego - figurek i ozdób. Kolor naturalnej bieli, który można dowolnie barwić przy użyciu barwników spożywczych.