46,00 zł / 1 szt.
- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- ŚRODKI HIGIENY
- AKCESORIA CUKIERNICZE
- NARZĘDZIA DO DEKORACJI
- TYLKI CUKIERNICZE
- WORKI CUKIERNICZE
- WAŁKI DO MASY CUKROWEJ I CIASTA
- AKCESORIA DO KORONEK
- AKCESORIA FLORYSTYCZNE
- KRATKI DO STUDZENIA
- RÓZGI i TRZEPACZKI
- NOŻE KUCHENNE
- SZPATUŁY CUKIERNICZE
- SKROBKI
- ŁOPATKI KUCHENNE
- PĘDZELKI
- MISKI
- MIARKI KUCHENNE
- POZOSTAŁY DROBNY SPRZĘT KUCHENNY
- SITKA CUKIERNICZE
- STOLNICE SILIKONOWE
- TERMOMETRY I MIERNIKI GASTRONOMICZNE
- SYFONY I AKCESORIA
- ROBOT COUPE
- BLENDERY VITAMIX
- URZĄDZENIA DO CZEKOLADY
- GOFROWNICE I AKCESORIA DO GOFRÓW
- DRUKARKI SPOŻYWCZE
- SPRZĘT BARISTYCZNY
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
50g Barwnik ŻÓŁTY do CZEKOLADY Power Flower Yellow CLR-19431-999 Monalisa:
Azo Free - nie zawiera związków azowych, nie wywiera szkodliwego wpływu na organizm człowieka.
Barwnik żółty (kurkumina E100) na bazie masła kakaowego (nośnik).
Idealna temperatura do pracy z czekoladą zabarwioną barwnikami Power Flowers to 40-45°C.
Ostateczny kolor czekolady zależy od rodzaju użytej czekolady (biała, mleczna, deserowa).
Zapewnia szybkie i równomierne krycie, dzięki dużemu stężeniu pigmentu (40%).
Barwniki są wstępnie krystalizowane i gotowe do użycia.
Składniki: tłuszcz kakaowy (60%), barwnik: kurkumina (E100).
Przechowywanie: przechowywać w czystych, suchych (wilgotność względna do 70%) pomieszczeniach,
w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed działaniem obcych zapachów i promieni słonecznych.
Temperatura składowania: 12-20°C.
Opakowanie: 50 g
Kod produktu: CLR-19431-999
Jak stworzyć kolor:
1. Wybierz preferowany kolor w aplikacji Power Flowers i umieść (kombinację) barwników tak jak wskazuje aplikacja w misce.
2. Zmierz wielokrotność 400 g białej lub mlecznej czekolady.
3. Włóż odpowiedni barwnik do miski i dodaj 1/4 stopionej czekolady.
4. Poczekaj 1-2 minuty, aż barwnik się rozpuści, dokładnie wymieszaj.
5. Dodaj pozostałe 3/4 czekolady i ponownie dokładnie wymieszaj.
6. Zatemperuj kolorową czekoladę, jeżeli jest to konieczne.
Uwagi techniczne:
Proponowane formuły kolorów oparte są na 400 g białej czekolady (W2NV, ZEPHYR),
mlecznej czekolady (665NV). Temperatura barwienia to 40-45°C.
Jeżeli kolor ma być użyty do spryskiwania powierzchni czekoladowej część czekoladynależy zastąpić masłem kakaowym (50% masła kakaowego).
Barwniki Power Flower należy stosować zgodnie z instrukcją i wzorem na opakowaniu (mieszanie kolorów).
Ostrzeżenie:
1. Ustawodawca może ograniczyć stosowanie/koncentrację pigmentów spożywczych.
W poniższej tabeli znajduje się stężenie pigmentu Power Flower. Europejskie przepisy dotyczące
maksymalnego dopuszczalnego stężenia pigmentu w produkcie końcowym można znaleźć
w ostatniej kolumnie. Informacje te mają charakter orientacyjny i nie są prawnie wiążące.
2. Ze względu na dużą koncentrację Power Flower barwnik wydaje się ciemniejszy niż produkt końcowy.
3. Niektóre kolory NON-AZO są bardziej wrażliwe na światło i temperaturę, powinny być chronione
przed działaniem tych czynników, aby zagwarantować oryginalne kolor i intensywność.
4. Używając barwników AZO, musisz podać na etykiecie produktu sentencje:
"może mieć niekorzystny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci".
5. Zgodnie z prawem barwiona czekolada nie może być zadeklarowana ani oznakowana jako czekolada,
tylko jak wyrób cukierniczy. Kolorowy produkt może być używany wyłącznie do dekoracji i/lub powlekania.
Zawartość pigmentu |
|
Pigment |
Koncentracja pigmentu |
E100 |
60.000 mg/kg |
Maksymalne dopuszczalne stężenie w produkcie końcowym do bezpośredniego spożycia, zgodnie z europejskimi przepisami dotyczącymi kolorów/barwników do stosowania w środkach spożywczych (Dyrektywa UE 1333/2008) (mg/kg) |
|
Kategoria |
Zawartość pigmentu |
Wyroby cukiernicze |
300 mg/kg |
Dekoracje |
500 mg/kg |
Wyroby piekarnicze |
200 mg/kg |
Lody |
150 mg/kg |
Desery |
150 mg/kg |
Ograniczenie dotyczy koloru stosowanego pojedynczo lub w połączeniu z jednym lub większą liczbą kolorów E100, E102, E120, E122, E129, E131, E132, E133, E142, E151, E155, E160e, E161b. |
37,44 zł / 100 g
Indeks: SILIKOMART25
Marka: SILIKOMART
GEL01 CLASSIC - forma silikonowa do klasycznych lodów i ciastek na patyku - 25.311.87.0098 Silikomart
Kompletny zestaw do lodów na patyku o klasycznym kształcie. W zestawie znajdują się: 2 x formy silikonowe przeznaczone do formowania lodów, deserów i wypieków, 1 x prostokątna taca do mrożenia oraz 50 sztuk x drewnianych patyczków. Uniwersalny zestaw do formowania mrożonych i pieczonych deserów na patyku! Forma silikonowa do nowoczesnych ciastek i deserów...
Indeks: DECORELIEF13
Marka: Deco Relief
op. 50 g INTENSE NOIR INT101 DECO RELIEF rozpuszczalny w wodzie barwnik spożywczy w proszku - czarny
Gama rozpuszczalnych w wodzie barwników spożywczych charakteryzujących się wysoką koncentracją czystej substancji barwiącej. Intensywne barwniki w formie proszku o niskim dozowaniu łatwo rozpuszcza się w płynach i masach. Przeznaczone przede wszystkim do barwienia dekoracji wykonywanych z cukru i izomaltu. Doskonale sprawdzają się do tworzenia kolorowych...
288,00 zł / 100 g