
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
50g Barwnik CZERWONY do CZEKOLADY Power Flower Red CLR-19430-999 Monalisa:
Non Azo Free - może wywierać negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci..
Barwnik czerwony (koszenila E120) na bazie masła kakaowego (nośnik).
Idealna temperatura do pracy z czekoladą zabarwioną barwnikami Power Flowers to 40-45°C.
Ostateczny kolor czekolady zależy od rodzaju użytej czekolady (biała, mleczna, deserowa).
Zapewnia szybkie i równomierne krycie, dzięki dużemu stężeniu pigmentu (40%).
Barwniki są wstępnie krystalizowane i gotowe do użycia.
Składniki: tłuszcz kakaowy (60%), barwnik: koszenila (E120).
Przechowywanie: przechowywać w czystych, suchych (wilgotność względna do 70%) pomieszczeniach,
w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed działaniem obcych zapachów i promieni słonecznych.
Temperatura składowania: 12-20°C.
Opakowanie: 50g
Kod produktu: CLR-19430-999
Jak stworzyć kolor:
1. Wybierz preferowany kolor w aplikacji Power Flowers i umieść (kombinację) barwników tak jak wskazuje aplikacja w misce.
2. Zmierz wielokrotność 400 g białej lub mlecznej czekolady.
3. Włóż odpowiedni barwnik do miski i dodaj 1/4 stopionej czekolady.
4. Poczekaj 1-2 minuty, aż barwnik się rozpuści, dokładnie wymieszaj.
5. Dodaj pozostałe 3/4 czekolady i ponownie dokładnie wymieszaj.
6. Zatemperuj kolorową czekoladę, jeżeli jest to konieczne.
Uwagi techniczne:
Proponowane formuły kolorów oparte są na 400 g białej czekolady (W2NV, ZEPHYR),
mlecznej czekolady (665NV). Temperatura barwienia to 40-45°C.
Jeżeli kolor ma być użyty do spryskiwania powierzchni czekoladowej część czekoladynależy zastąpić masłem kakaowym (50% masła kakaowego).
Barwniki Power Flower należy stosować zgodnie z instrukcją i wzorem na opakowaniu (mieszanie kolorów).
Ostrzeżenie:
1. Ustawodawca może ograniczyć stosowanie/koncentrację pigmentów spożywczych.
W poniższej tabeli znajduje się stężenie pigmentu Power Flower. Europejskie przepisy dotyczące
maksymalnego dopuszczalnego stężenia pigmentu w produkcie końcowym można znaleźć
w ostatniej kolumnie. Informacje te mają charakter orientacyjny i nie są prawnie wiążące.
2. Ze względu na dużą koncentrację Power Flower barwnik wydaje się ciemniejszy niż produkt końcowy.
3. Niektóre kolory NON-AZO są bardziej wrażliwe na światło i temperaturę, powinny być chronione
przed działaniem tych czynników, aby zagwarantować oryginalne kolor i intensywność.
4. Używając barwników AZO, musisz podać na etykiecie produktu sentencje:
"może mieć niekorzystny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci".
5. Zgodnie z prawem barwiona czekolada nie może być zadeklarowana ani oznakowana jako czekolada,
tylko jak wyrób cukierniczy. Kolorowy produkt może być używany wyłącznie do dekoracji i/lub powlekania.
Zawartość pigmentu |
|
Pigment |
Koncentracja pigmentu |
E120 |
208.000 mg/kg |
Maksymalne dopuszczalne stężenie w produkcie końcowym do bezpośredniego spożycia, zgodnie z europejskimi przepisami dotyczącymi kolorów/barwników do stosowania w środkach spożywczych (Dyrektywa UE 1333/2008) (mg/kg) |
|
Kategoria |
Zawartość pigmentu |
Wyroby cukiernicze |
300 mg/kg |
Dekoracje |
500 mg/kg |
Wyroby piekarnicze |
200 mg/kg |
Lody |
nie dozwolone |
Desery |
150 mg/kg |
Ograniczenie dotyczy koloru stosowanego pojedynczo lub w połączeniu z jednym lub większą liczbą kolorów E100, E102, E120, E122, E129, E131, E132, E133, E142, E151, E155, E160e, E161b. |
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: SILIKOMART119
Marka: SILIKOMART
Indeks: FOODCOLOURS153
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: PERNIGOTTI97
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: FOODCOLOURS89
Marka: FOOD COLOURS
błękit brylantowy (E133)
Indeks: FOODCOLOURS71
Marka: FOOD COLOURS
tartrazyna (E102)
Indeks: FOODCOLOURS153
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: MODECOR644
Marka: MODECOR
Rozpuszczalny w tłuszczu barwnik do barwienia produktów spożywczych oraz do stosowania na powierzchnię. Nie zawiera bieli tytanowej oraz związków azowych. Produkt bezglutenowy.
Indeks: FOODCOLOURS72
Marka: FOOD COLOURS
żółcień pomarańczowa (E110)
Indeks: MODECOR643
Marka: MODECOR
Rozpuszczalny w tłuszczu barwnik do barwienia produktów spożywczych oraz do stosowania na powierzchnię. Nie zawiera bieli tytanowej oraz związków azowych. Produkt bezglutenowy.
Indeks: FOODCOLOURS182
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: FOODCOLOURS157
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: PAVONI358
Marka: PAVONI ITALIA
Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.
Indeks: DECORELIEF56
Marka: Deco Relif
Indeks: FOODCOLOURS88(1)
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: DECORELIEF45
Marka: Deco Relif
Indeks: MODECOR645
Marka: MODECOR
Rozpuszczalny w tłuszczu barwnik do barwienia produktów spożywczych oraz do stosowania na powierzchnię. Nie zawiera bieli tytanowej oraz związków azowych. Produkt bezglutenowy.
Indeks: MODECOR1175
Marka: MODECOR
Seria klasycznych kolorów barwników spożywczych wykonanych na bazie tłuszczu. Przeznaczone do barwienia tłustych mas i kremów cukierniczych oraz czekolady.
Indeks: DECORELIEF58
Marka: Deco Relif
Indeks: FOODCOLOURS30
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: IBC06
Barwnik na bazie masła kakaowego.
Indeks: DECORELIEF54
Marka: Deco Relif
Indeks: PAVONI355
Marka: PAVONI ITALIA
Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.