COLOR SPRAY PERLATO - to seria błyszczących barwników w postaci sprayu (na bazie alkoholu etylowego). Przeznaczone są do dekorowania powierzchni wyrobów cukierniczych przygotowanych z czekolady (tabliczki czekolady, praliny, figurki, polewy itp.) oraz produktów na bazie cukru (masy cukrowej, lukru itp.) lub marcepanu. Barwniki nadają wyrobom barwę oraz zapewniają błyszczące wykończenie. Barwniki w postaci sprayu należy dokładnie wstrząsnąć przed każdym użyciem.
Sposób użycia: po dokładnym wstrząśnięciu należy rozpylić jednorodną warstwę produktu na dekorowanej powierzchni z odległości około 20 centymetrów (po każdym użyciu należy wyczyścić dozownik barwnika) - po udekorowaniu odczekać minimum 1 godzinę przed podaniem (spożyciem). Dozowanie (złotego barwnika) - 166.67 g/kg produktu końcowego.
Barwniki można stosować na powierzchnię: czekolady (tabliczki czekolady, praliny, batony, figurki itp., marcepanu (masy na bazie migdałów), produktów na bazie cukru (masa cukrowa, lukier).
Składniki: etanol, barwniki: tlenki i wodorotlenki żelaza (E172), błękit brylantowy FCF (E133), gaz nośny: butan (E943a), izobutan (E943b), propan (E944); może zawierać śladowe ilości mleka, soi i siarczynów; produkt zawiera alkohol etylowy; produkt bezglutenowy; produkt nie zawiera związków azowych; nie zawiera bieli tytanowej.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci i światła słonecznego; maksymalna temperatura przechowywania - 50°C.
Ostrzeżenia: nie wdychać bezpośrednio oparów, pojemnik pod ciśnieniem, unikać kontaktu z oczami, nie użytkować w nadmiernych ilościach; stosować tylko w dobrze wentylowanych pomieszczeniach; nie rozpylać w pobliżu otwartego ognia, nie palić nawet po zużyciu; przechowywać z dala od dzieci; pojemnik można wyrzucić jedynie w przypadku gdy jest całkowicie pusty; w pomieszczeniu niewystarczająco wentylowanym możliwe jest powstanie mieszanin wybuchowych.