
20,00 zł / 1 kg
20g BALLET SLIPPER POWERGEL PROFESSIONAL barwnik w żelu RÓŻOWY JASNY PG-066 Food Colours:
Power Gel Professional - barwniki w żelu o bardzo dużej intensywności i wydajności.
Opis: linia barwników spożywczych w żelu w bogatej palecie kolorów opracowanych według nowatorskich receptur;
już niewielka ilość barwnika gwarantuje mocne, intensywne odcienie niemożliwe do uzyskania z jakimkolwiek innym dostępnym na rynku produktem;
w ofercie opakowania z wygodnym zakraplaczem ułatwiającym precyzyjne dozowanie; butelka posiada bezpieczne zamknięcie, dzięki któremu barwnik nie wysycha i nie wylewa się;
w składzie produktu ograniczono zastosowanie barwników AZO-wych; do stosowania w masie cukrowej, marcepanie, kremach śmietanowych, lukrze królewskim i makaronikach.
Kolor: różowy jasny
Opakowanie: 20 g (butelka z zakraplaczem)
Dozowanie - warunki użycia:
- 05.2 pozostałe wyroby cukiernicze - 25,0 g/kg
- 05.4 dekoracje, powłoki - 25,0 g/kg
Składniki: syrop glukozowy, gliceryna (E422), woda, barwniki: dwutlenek tytanu (E171), czerwień allura (E129), azorubina (E122), tlenek żelaza (E172), żółcień chinolinowa (E104),
aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), emulgator: hypromeloza (E464), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330).
Zastosowanie:
- barwienie masy cukrowej i lukru królewskiego,
- barwienie kremu śmietanowego,
- barwienie marcepanu,
- barwienie makaroników.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu;
chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.
Kod produktu: PG-066
Producent: Food Colours
Indeks: RÓŻNE97
Idealny do pączków na tłusty czwartek
Indeks: CALLEBAUT98
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.
Indeks: FOODCOLOURS254
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: CALLEBAUT04
Marka: CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.