• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

koncentrat w proszku do produkcji lodów amerykańskich o smaku czekoladowym
  • koncentrat w proszku do produkcji lodów amerykańskich o smaku czekoladowym
  • koncentrat w proszku do produkcji lodów amerykańskich o smaku czekoladowym

24 kg ALASKA 5 CZEKOLADA DYLEX mieszanka do produkcji lodów świderków o smaku czekoladowym

DYLEX17

Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów amerykańskich o smaku czekoladowym. Pozwala uzyskać kremowe i gęste lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.

912,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

ALASKA 5 - to koncentraty w proszku do przygotowywania lodów amerykańskich w automatach, charakteryzujące się doskonałym smakiem i aromatem. Dzięki odpowiednio dobranym aromatom lody mają specyficzny i niepowtarzalny smak. Gładka struktura masy lodowej i wysoki stopień zmrożenia pozwalają na odpowiednie nakręcanie lodów na wafle - zapewnia to efekt wysokich świderków. W koncentratach stosowane są wyłącznie naturalne barwniki (pochodzenia roślinnego). Receptura koncentratów oparta jest na pełnotłustym mleku w proszku, które nadaje lodom bogaty i naturalny smak oraz aksamitną strukturę. Koncentraty przeznaczone są do produkcji (tak zwanych) lodów amerykańskich - świderków, które w odróżnieniu od lodów włoskich mają zwartą (gęstą) i twardą konsystencję (bez napowietrzenia). Masa lodowa może być poddawana pasteryzacji bez wpływu na barwę oraz smak lodów. Daje również możliwość mrożenia w bardzo niskich temperaturach - nawet do (-) 10°C. Przygotowane z koncentratu lody są stabilne termicznie - dobrze znoszą wahania temperatur.

Ważne informacje: mieszanka bazowa do lodów amerykańskich o smaku czekoladowym - jest to półprodukt do lodów i cukiernictwa - przeznaczony wyłącznie dla przemysłu i laboratoriów rzemieślniczych, nieprzeznaczony do bezpośredniego spożycia.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych, wilgoci i obcych zapachów; worek po otwarciu zabezpieczyć przed wpływem czynników zewnętrznych.

Składniki: cukier, mleko odtłuszczone w proszku, serwatka w proszku (z mleka), mleko pełne w proszku, kakao, skrobia modyfikowana (E1422), substancja zagęszczająca: skrobia utleniona (E1404), substancje stabilizujące: karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), uwodorniony tłuszcz roślinny (kokosowy), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E472a), syrop glukozowy, aromaty.

DOZOWANIE I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
MIESZANKA BAZOWA W PROSZKU ALASKA 5 1 kg 2 kg
WODA 2 l 4 l

CAŁOŚĆ DOKŁĄDNIE WYMIESZAĆ (STOSUJĄC ODPOWIEDNI MIESZALNIK ELEKTRYCZNY) - NIE UBIJAĆ.

POZOSTAWIĆ NA MINIMUM 2 GODZINY W LODÓWCE - W CELU DOKŁADNEGO ROZPUSZCZENIA WSZYSTKICH SKŁADNIKÓW MIESZANKI W WODZIE - MIESZANKĘ NALEŻY SCHŁODZIĆ DO UZYSKANIA TEMPERATURY MASY - 4°C.

WPROWADZIĆ MIESZANKĘ DO ZBIORNIKA AUTOMATU.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1640/388 kJ/kcal
Tłuszcz 5.4 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3.8 g
Węglowodany 70.8 g
w tym cukry 60.5 g
Białko 10.6 g
Sól 0.65 g

Szczegóły produktu
DYLEX17
4 Przedmioty

Opis

NAZWA HANDLOWA
ALASKA 5 CZEKOLADOWA
MASA NETTO
24 kg
OPAKOWANIE
PAPIEROWY WOREK Z WYPEŁNIENIEM FOLIOWYM
RODZAJ
KONCENTRAT W PROSZKU DO LODÓW ŚWIDERKÓW
SMAK
CZEKOLADA
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO STOSOWANIA W AUTOMATACH DO LODÓW
ZASTOSOWANIE
MIESZANKA DO PRODUKCJI LODÓW ŚWIDERKÓW
DOZOWANIE
1 kg mieszanki/2 l wody
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
7 innych produktów w tej samej kategorii: