Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów amerykańskich o smaku śmietankowo-karmelowym. Pozwala uzyskać kremowe i gęste lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
24 kg ALASKA 5 CZEKOLADA DYLEX mieszanka do produkcji lodów świderków o smaku czekoladowym
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów amerykańskich o smaku czekoladowym. Pozwala uzyskać kremowe i gęste lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Opis produktu
ALASKA 5 - to koncentraty w proszku do przygotowywania lodów amerykańskich w automatach, charakteryzujące się doskonałym smakiem i aromatem. Dzięki odpowiednio dobranym aromatom lody mają specyficzny i niepowtarzalny smak. Gładka struktura masy lodowej i wysoki stopień zmrożenia pozwalają na odpowiednie nakręcanie lodów na wafle - zapewnia to efekt wysokich świderków. W koncentratach stosowane są wyłącznie naturalne barwniki (pochodzenia roślinnego). Receptura koncentratów oparta jest na pełnotłustym mleku w proszku, które nadaje lodom bogaty i naturalny smak oraz aksamitną strukturę. Koncentraty przeznaczone są do produkcji (tak zwanych) lodów amerykańskich - świderków, które w odróżnieniu od lodów włoskich mają zwartą (gęstą) i twardą konsystencję (bez napowietrzenia). Masa lodowa może być poddawana pasteryzacji bez wpływu na barwę oraz smak lodów. Daje również możliwość mrożenia w bardzo niskich temperaturach - nawet do (-) 10°C. Przygotowane z koncentratu lody są stabilne termicznie - dobrze znoszą wahania temperatur.
![]()
Ważne informacje: mieszanka bazowa do lodów amerykańskich o smaku czekoladowym - jest to półprodukt do lodów i cukiernictwa - przeznaczony wyłącznie dla przemysłu i laboratoriów rzemieślniczych, nieprzeznaczony do bezpośredniego spożycia.
![]()
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych, wilgoci i obcych zapachów; worek po otwarciu zabezpieczyć przed wpływem czynników zewnętrznych.
![]()
Składniki: cukier, mleko odtłuszczone w proszku, serwatka w proszku (z mleka), mleko pełne w proszku, kakao, skrobia modyfikowana (E1422), substancja zagęszczająca: skrobia utleniona (E1404), substancje stabilizujące: karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), uwodorniony tłuszcz roślinny (kokosowy), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E472a), syrop glukozowy, aromaty.
![]()
| DOZOWANIE I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA | ||
| MIESZANKA BAZOWA W PROSZKU ALASKA 5 | 1 kg | 2 kg |
| WODA | 2 l | 4 l |
|
CAŁOŚĆ DOKŁĄDNIE WYMIESZAĆ (STOSUJĄC ODPOWIEDNI MIESZALNIK ELEKTRYCZNY) - NIE UBIJAĆ. POZOSTAWIĆ NA MINIMUM 2 GODZINY W LODÓWCE - W CELU DOKŁADNEGO ROZPUSZCZENIA WSZYSTKICH SKŁADNIKÓW MIESZANKI W WODZIE - MIESZANKĘ NALEŻY SCHŁODZIĆ DO UZYSKANIA TEMPERATURY MASY - 4°C. WPROWADZIĆ MIESZANKĘ DO ZBIORNIKA AUTOMATU. |
||
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 1640/388 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 5.4 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.8 g |
| Węglowodany | 70.8 g |
| w tym cukry | 60.5 g |
| Białko | 10.6 g |
| Sól | 0.65 g |
![]()
Szczegóły produktu
- NAZWA HANDLOWA
- ALASKA 5 CZEKOLADOWA
- MASA NETTO
- 24 kg
- OPAKOWANIE
- PAPIEROWY WOREK Z WYPEŁNIENIEM FOLIOWYM
- RODZAJ
- KONCENTRAT W PROSZKU DO LODÓW ŚWIDERKÓW
- SMAK
- CZEKOLADA
- FORMA
- PROSZEK
- PRZEZNACZENIE
- DO STOSOWANIA W AUTOMATACH DO LODÓW
- ZASTOSOWANIE
- MIESZANKA DO PRODUKCJI LODÓW ŚWIDERKÓW
- DOZOWANIE
- 1 kg mieszanki/2 l wody
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU