Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
op. 3 kg Blond Dulcey 35% Valrhona - kremowa biała czekolada z nutami biszkoptów i karmelu - kaletki w ciepłym kolorze blond
Aksamitna biała czekolada o przyjemnej złotej barwie - Blond. Wyczuwalne nuty ciasteczek biszkoptowych, subtelne nuty maślane i karmelowe. Biała czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych kremów i ganache o zaskakującej barwie!
Opis produktu
Blond Dulcey, aksamitna biała czekolada o wyjątkowej barwie!
![]()
Blond Dulcey, to biała czekolada o wyjątkowo kremowej konsystencji i przyjemnej złotej barwie. Wytwarzana na bazie tłuszczu kakaowego, mleka i cukru. Niewielki dodatek masła zapewnia czekoladzie charakterystyczny aromat ciasteczek biszkoptowych. Subtelne maślane i karmelowe nuty. Czekoladę Blond Dulcey można stosować w klasycznych przepisach, idealnie sprawdza się do kremów, musów i ganache. Doskonale nadaje się do powlekania i formowania deserów, w tym pralin, trufli i batonów. Niepowtarzalny wygląd i smak czekolady pozwala na tworzenie zaskakujących przepisów. Biała czekolada o aksamitnej i otulającej konsystencji w ciepłym kolorze Blond.
Wskazówki dotyczące parowania. Smaki, które doskonale komponują się z aksamitną białą czekoladą Blond Dulcey, to: morela, banan, orzech laskowy, mango, kawa, karmel.
![]()
Kremowa biała czekolada w ciepłym kolorze Blond, szczegóły produktu:
![]()
| Szczegółowe informacje o produkcie: | |
| Nazwa handlowa | Blond Dulcey |
| Numer katalogowy | 31870 |
| Rodzaj | biała czekolada w ciepłym kolorze blond |
| Zawartość kakao | 35% |
| Opakowanie | torba |
| Masa netto | 3.0 kg |
| Smak | kremowy, aksamitny |
| Aromat | nuty biszkoptów i słonego karmelu |
| Barwa | blond, ciepła o lekki karmelowym odcieniu |
| Płynność | średnia (3/5) |
| Przeznaczenie | czekolada cukiernicza |
| Zastosowanie | kremy, ganache, formowanie, powlekanie, batony, musy, lody i sorbety |
| Forma | łatwe do dozowania i upłynniania pastylki, kaletki |
| Producent | Valrhona |
| Dystrybutor | Sempre Group |
![]()
![]()
Wyjątkowy skład aksamitnej czekolady Blond Dulcey:
![]()
Składniki i alergeny: tłuszcz kakaowy, cukier, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, białka mleka, masło, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny ekstrakt waniliowy; produkt może zawierać śladowe ilości orzechów oraz soi. Biała czekolada 35% (czyste masło kakaowe).
![]()
Jak przechowywać czekoladę Blond?
![]()
Warunki przechowywania: białą czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 12 miesięcy od daty produkcji). Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi (najlepiej w rękawiczkach). Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania białej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.
![]()
Kompozycja i wartość odżywcza czekolady Blond Dulcey:
![]()
| Kompozycja składników w czekoladzie: | |
| składnik główny | zawartość procentowa |
| Tłuszcz kakaowy | 35.4 % |
| Cukier | 28.6 % |
| Pełne mleko w proszku | 15.9 % |
| Odtłuszczone mleko w proszku | 8.5 % |
| Białka mleka | 7.8 % |
| Masło | 3.0 % |
| Emulgator (lecytyna słonecznikowa) | 0.7 % |
| Naturalny ekstrakt waniliowy | 0.1 % |
![]()
![]()
| Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
| Wartość energetyczna | 2506 kJ/602 kcal |
| Tłuszcz | 43.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 26.0 g |
| Węglowodany | 45.0 g |
| w tym cukry | 45.0 g |
| Białko | 8.0 g |
| Błonnik | 0.5 g |
| Sól | 0.52 g |
![]()
![]()
Możliwości zastosowania czekolady Blond:
![]()
Główne zastosowania białej czekolady o ciepłej barwie, to kremy, ganache, musy, a także lody i sorbety o wyjątkowym aromacie. Czekolada doskonale sprawdzi się także do powlekania i formowania wyrobów czekoladowych. Czekolada Blond o aksamitnym smaku z nutami biszkoptów i karmelu doskonale łączy się ze słodkim smakiem moreli, bananów i mango, orzechów laskowych oraz aromatem kawy.
![]()
| ZASTOSOWANIE CIEMNEJ CZEKOLADY | |
| CUKIERNICTWO | |
| średnie oblewanie, formowanie małych i średnich pustych figurek, formowanie pralin, mieszanie, szprycowanie dekoracji, nadawanie smaku | karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle |
| WYPIEKI I DESERY | |
| nadawanie smaku, oblewanie | kremy, ganache, glazury, musy, sosy |
| LODY I SORBETY | |
| nadawanie smaku | lody rzemieślnicze, sorbety |
![]()
![]()
Warunki procesu temperowania czekolady:
![]()
| WARUNKI PROCESU TEMPEROWANIA CZEKOLADY | |||
| RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADĄ |
| CIEMNA CZEKOLADA | T1 50-55°C | T2 28-29°C | T3 31-32°C |
| MLECZNA CZEKOLADA | T1 45-50°C | T2 27-28°C | T3 29-30°C |
| BIAŁA CZEKOLADA | T1 40-45°C | T2 26-27°C | T3 28-29°C |
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu