- Nowy

Cukiernicza specjalność z prawdziwym proszkiem malinowym. Produkt potocznie nazywany "czekoladą malinową" wytwarzany na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i proszku malinowego. Doskonale zbilansowana słodycz z nutą malinowej kwasowości. Czekolada o charakterystycznej, intensywnie różowej barwie, która wznosi owocowe przepisy na wyższy poziom. Czekolada o wysokiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych kremów, deserów i polew.
Inspiration Framboise, to subtelne połączenie tłuszczu kakaowego, cukru i malin. Owocowa specjalność, która daje nowy wymiar przepisom o smaku owocowym. Doskonale zbilansowana słodycz z nutą malinowej kwasowości. Czekolada charakteryzuje się bardzo atrakcyjną różową barwą. Przeznaczona jest do tworzenia pralin i batonów czekoladowych. Pozwala uzyskać aromatyczne musy czekoladowe, ganache oraz kremy przygotowywane na bazie śmietany. Czekolada wytwarzana jest w postaci niewielkich dropsów. Dropsy są łatwe do dozowania (pozwalają na precyzyjne odważanie) i upłynniania, co znaczenie usprawnia pracę z czekoladą - stanowią wygodną alternatywę dla tabliczek czekolady. Główne zastosowania: odlewanie i formowanie, praliny i batony czekoladowe, musy, ganache, kremy na bazie śmietany.
Wskazówki dotyczące parowania. Smaki, które doskonale komponują się z Inspiration Framboise, to: cytryna, liczi, papryka, pistacje, koper włoski, hibiskus, migdały, biszkopt.
SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE |
|
Nazwa handlowa | Inspiration Framboise |
Seria produktowa | Inspiration Range |
Numer katalogowy | 1123236 |
Rodzaj | produkt na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i proszku malinowego |
Opakowanie | torba |
Masa netto | 250 g |
Smak | malinowy, lekko kwaśny |
Aromat | malinowy, lekko kwaśny |
Barwa | różowa |
Płynność | wysoka (4/5) |
Przeznaczenie | owocowa czekolada cukiernicza |
Zastosowanie | polewy, kremy, ganache, formowanie, powlekanie, batony, musy, desery |
Forma | łatwe do dozowania i upłynniania okrągłe pastylki, dropsy |
Producent | Valrhona |
Dystrybutor | Sempre Group |
Składniki i alergeny: cukier, tłuszcz kakaowy (35.9%), proszek malinowy (11.5%), emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322); produkt może zawierać orzechy nerkowca, migdały, orzechy laskowe oraz mleko.
Specjalność na bazie tłuszczu kakaowego i proszku malinowego.
Warunki przechowywania: czekoladę owocową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 10 miesięcy od daty produkcji). Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi (najlepiej w rękawiczkach). Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.
KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW | |
składnik główny | zawartość procentowa |
Cukier | 52.0 % |
Tłuszcz kakaowy | 35.9 % |
Proszek malinowy | 11.5 % |
Emulgator (lecytyna słonecznikowa) | 0.6 % |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2376 kJ/570 kcal |
Tłuszcz | 37.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 22.0 g |
Węglowodany | 56.0 g |
w tym cukry | 56.0 g |
Białko | 1.1 g |
Błonnik | 3.8 g |
Sól | 0.01 g |
Główne zastosowania "czekolady" malinowej to kremy, ganache, musy, desery oraz oblewanie, powlekanie i formowanie wyrobów. Malinowa specjalność na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i proszku malinowego pozwala na przygotowanie zaskakujących owocowych przepisów. Oryginalny, lekko kwaśny smak czekolady malinowej doskonale komponuje się z następującymi smakami: cytryny, liczi, papryki, pistacji, kopru włoskiego, hibiskusa, migdałów i ciasta biszkoptowego.
ZASTOSOWANIE CZEKOLADY MALINOWEJ | |
CUKIERNICTWO | |
oblewanie, średnie oblewanie, formowanie pralin, mieszanie, szprycowanie dekoracji, nadawanie smaku | polewy, karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle |
WYPIEKI I DESERY | |
nadawanie smaku, oblewanie | kremy, ganache, glazury, musy, sosy |
WARUNKI PROCESU TEMPEROWANIA CZEKOLADY MALINOWEJ | |||
RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADĄ |
INSPIRATION FRAMBOISE | T1 40-45°C | T2 27-28°C | T3 30-31°C |
Indeks: CALLEBAUT76
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem truskawkowym o nietuzinkowej, świeżej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.
Indeks: CALLEBAUT67
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem pomarańczowym o nietuzinkowej i wyrazistej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.
Indeks: CALLEBAUT83
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem cytrynowym o nietuzinkowej, świeżej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.
Indeks: VALRHONA31
Marka: VALRHONA
Cukiernicza specjalność z prawdziwymi migdałami. Produkt potocznie nazywany "czekoladą migdałową" wytwarzany na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i mielonych migdałów. Doskonale zbilansowana słodycz z przyjemnym smakiem surowych migdałów. Czekolada, o charakterystycznej złotej barwie, która wznosi orzechowe przepisy na wyższy poziom. Czekolada o średniej...
Indeks: VALRHONA19
Marka: VALRHONA
Cukiernicza specjalność z prawdziwym sokiem z owoców Yuzu. Produkt potocznie nazywany "czekoladą owocową" wytwarzany na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i soku owocowego. Doskonale zbilansowana słodycz z owocową nutą Yuzu. Czekolada o charakterystycznej żółtej barwie, która wznosi owocowe przepisy na wyższy poziom. Czekolada o wysokiej płynności....
Indeks: VALRHONA51
Marka: VALRHONA
Cukiernicza specjalność z prawdziwym proszkiem malinowym. Produkt potocznie nazywany "czekoladą malinową" wytwarzany na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i proszku malinowego. Doskonale zbilansowana słodycz z nutą malinowej kwasowości. Czekolada o charakterystycznej, intensywnie różowej barwie, która wznosi owocowe przepisy na wyższy poziom. Czekolada o...
Cukiernicza specjalność z prawdziwym proszkiem malinowym. Produkt potocznie nazywany "czekoladą malinową" wytwarzany na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i proszku malinowego. Doskonale zbilansowana słodycz z nutą malinowej kwasowości. Czekolada o charakterystycznej, intensywnie różowej barwie, która wznosi owocowe przepisy na wyższy poziom. Czekolada o wysokiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych kremów, deserów i polew.