• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

5 kg BLOK Czekolada 30,7% BIAŁA z MALTITOLEM MALCHOC-W-123 Barry Callebaut

CALLEBAUT109

Czekolada biała bez dodatku cukru.

495,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

5 kg BLOK Czekolada 30,7% BIAŁA z MALTITOLEM MALCHOC-W-123 Barry Callebaut:

Biała czekolada o bogatym, kremowym smaku, karmelowych nutach i bez dodatku cukru.

Czekolada biała - kuwertura - z substancja intensywnie słodzącą - maltitolem.

BEZ DODATKU CUKRU, SŁODZONA MALTITOLEM.

- czekolada słodzona maltitolem,

- ta sama łatwość w obróbce i możliwość użycia w różnych aplikacjach,

- takie same właściwości techniczne i zastosowanie jak tradycyjnej czekolady,

- możliwość umieszczenia na produkcie informacji "bez dodatku cukru",

- tworzona z wysokiej jakości ziaren kakaowych, 100% masła kakaowego i naturalnej wanilii bourbon;

Składniki: substancja intensywnie słodząca: maltitol, masło kakaowe, pełne mleko w proszku,

emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.

Skład: kakao - minimum 30,7% (masło kakaowe)

Warunki przechowywania: rekomendowana temperatura przechowywania 12-20 stopni Celsjusza,

produkt należy przechowywać w czystych i suchych pomieszczeniach (wilgotność względna max. 70%), wolnych od obcych zapachów.

Płynność: 3/5

Pochodzenie ziarna: głównie ziarna z zachodniej Afryki, przeważnie odmiana Forastero.

Masa netto: 5 kg

Forma/opakowanie: blok

Do użytku profesjonalnego.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

 wartość energetyczna: 497 kcal

- cukry (mono i disacharydy): 7,8 g

- węglowodany przyswajalne: 50,4 g

- tłuszcz: 36,6 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22,0 g

- błonnik: 2,1 g

- białko: 6,8 g

- sól: 0,20 g

Opis: ciemna czekolada o mocnym, harmonijnym i wyraźnym smaku – cukier zastąpiono maltitolem.

Biała czekolada bez dodatku cukru może być używana w ten sam sposób co klasyczna biała czekolada. 

Kremowy smak z nutami karmelu i wanilii Bourbon. Smak czekolady jest bardzo zbliżony do czekolady W2.

Gotowe produkty wyprodukowane na bazie MALCHOC-W mogą być oznaczone jako "bez dodatku cukru".

Referencje: MALCHOC-W-123 Blok | 5 kg opakowanie | 5 bloków/paczka

Przydatność: 18 miesięcy

Certyfikaty: KD-Halal

Aplikacje:

Cukiernictwo: grona czekoladowe, pasta czekoladowa, ganache, trufle.

Ciastka i desery: krem bawarski, kremy i crémeux, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, mus, sosy, biszkopty i ciasta.

Wypieki piekarskie: chleb i brioszki, herbatniki, muffinki, kremy do zapiekania (do tart, ciasta duńskiego i placków).

- średnie oblewanie,

- formowanie małych i średnich pustych figurek (5-15 i 15-30 cm),

- formowanie pralin,

- mieszanie,

- szprycowanie dekoracji,

- natryskiwanie (aerograf),

- nadawanie smaku,

- oblewanie/lukier

Szczegóły produktu
CALLEBAUT109
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: