klasyczna biała czekolada o delikatnym smaku, niskiej płynności i kremowej konsystencji
  • klasyczna biała czekolada o delikatnym smaku, niskiej płynności i kremowej konsystencji
  • produkowana w postaci kaletek, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą

10 kg BIAŁA CZEKOLADA 25.9% RECIPE N°CW2 CW2NV-01B CALLEBAUT

CALLEBAUT112

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.

810,00 zł
Brutto

81,00 zł / 1 kg

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

Klasyczna biała czekolada - wytwarzana z mieszanki wyselekcjonowanych ziaren kakaowych z trzech różnych krajów - Wybrzeże Kości Słoniowej, Ghana, Ekwador - dla uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku. Czekolada zawdzięcza swój unikalny profil smakowy wysokiej zawartości kakao pozyskiwanego z najlepszych ziaren. Charakteryzuje się zrównoważonym smakiem z dominującymi nutami mleka i wanilii. Kremowa i gęsta konsystencja oraz niska płynność czekolady sprawia, że doskonale sprawdza się do ganache, musów, kremów oraz modelowania większych figurek czekoladowych. Dodatkowo jej delikatny i bardzo  przyjemny smak doskonale łączy się z różnorodnymi składnikami i aromatami. Receptura numer CW2 - to biała belgijska czekolada o minimalnej zawartości kakao 25.9% (czyste masło kakaowe). 

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); kuwertura czekoladowa (25.9% minimalna zawartość kakao).

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO (MASŁO KAKAOWE) MLEKO TŁUSZCZ
25.9% 23.7% 33.9%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE
CUKIERNICTWO
formowanie dużych pustych figurek (>30 cm), szprycowanie dekoracji, nadawanie smaku

grona czekoladowe, pasta czekoladowa, ganache, talarki czekoladowe, trufle

CIASTKA, WYPIEKI I DESERY
glazury, musy, sosy, nadawanie smaku

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2338/559 kJ/kcal
Tłuszcz 34.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 20.0 g
Węglowodany 57.0 g
w tym cukry 57.0 g
Białko  6.2 g
Sól 0.22 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z FINEST BELGIAN CHOCOLATE RECIPE N°CW2:

 

CYTRYNOWY DESER PANNA COTTA Z BIAŁEJ CZEKOLADY

CIASTO MIGDAŁOWO-MAKOWE

KROPLA ROSY Z LODÓW WŁOSKICH

Szczegóły produktu
CALLEBAUT112
136 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
CW2NV-01B
NAZWA HANDLOWA
FINEST BELGIAN CHOCOLATE - WHITE RECIPE N°CW2
MASA NETTO
10 kg
OPAKOWANIE
TORBA
OPAKOWANIE ZBIORCZE
20 kg (2 x 10 kg) KARTON
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
ZRÓWNOWAŻONY | NUTY MLEKA I WANILII
BARWA
CHARAKTERYSTYCZNA DLA BIAŁEJ CZEKOLADY
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA
RODZAJ CZEKOLADY
BIAŁA CZEKOLADA | WHITE CHOCOLATE
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
2/5
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
WYBRZEŻE KOŚCI SŁONIOWEJ | GHANA | EKWADOR
ZAWARTOŚĆ KAKAO
25.9 % (MASŁO KAKAOWE)
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
33.9 %
ZAWARTOŚĆ MLEKA
23.7 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
RECIPE N°CW2
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT34

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA 25.9% RECIPE N°CW2 CALLEBAUT CW2NV-E4-U71

favorite_border favorite

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.

Cena 270,00 zł

108,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT98

Marka: CALLEBAUT

1 kg BIAŁA CZEKOLADA 25.9% RECIPE N°CW2 CW2NV-E4-U71 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)

favorite_border favorite

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.

Cena 113,00 zł

113,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: ALFATEC91

Marka: ALFATEC PRO

op. 100 szt. śr. 50 x wys. 42 mm - Różowe papilotki kubeczki - papierowe foremki do pieczenia babeczek

favorite_border favorite

Papierowe foremki do wypieku babeczek i muffinek. Papilotki w kształcie kubeczków z rantem. Stabilna konstrukcja pozwala na pieczenie bez użycia formy lub stelaża. Wykonane z papieru przeznaczonego do kontaktu z żywnością.

Cena 40,00 zł

0,40 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: STALGAST217

Marka: STALGAST

UNIWERSALNY NOŻYK Z GŁADKIM OSTRZEM 285082 STALGAST stalowy nożyk o długości 90 mm z zielonym uchwytem z tworzywa

favorite_border favorite

Uniwersalny nożyk kuchenny z gładkim ostrzem. Wykonany ze stali nierdzewnej, z zielonym uchwytem z tworzywa. Idealny do obierania.

Cena 10,75 zł

10,75 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE