
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Kremowa biała czekolada o umiarkowanie słodkim smaku z dominującymi nutami mleka. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
FINEST BELGIAN CHOCOLATE WHITE VELVET - to intensywnie mleczna i bardzo kremowa biała czekolada wytwarzana z mieszanki wyselekcjonowanych ziaren kakaowych z trzech różnych krajów - Wybrzeże Kości Słoniowej, Ghana, Ekwador - dla uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku. Czekolada zawdzięcza swój unikalny profil smakowy wysokiej zawartości kakao pozyskiwanego z najlepszych ziaren. Charakteryzuje się umiarkowanie słodkim, lekkim smakiem z mocno wyczuwalnymi nutami mleka. Kremowa konsystencja oraz umiarkowana płynność czekolady sprawia, że doskonale sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach - do formowania, oblewania, polewania, nadawania smaku oraz wielu innych. Dodatkowo lekki i przyjemny smak czekolady doskonale łączy się z różnorodnymi składnikami i aromatami. VELVET - to biała belgijska czekolada o minimalnej zawartości kakao 32.0% (czyste masło kakaowe).
Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.
Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; z ziarna kakaowego z upraw w Afryce Zachodniej; może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); czekolada biała (masa kakaowa minimum 32%).
KOMPOZYCJA - SKŁAD | ||
KAKAO (MASŁO KAKAOWE) | MLEKO | TŁUSZCZ |
32.0% | 22.3% | 40.9% |
Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.
APLIKACJE | |
CUKIERNICTWO | |
średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie (aerograf), nadawanie smaku |
grona czekoladowe, pasta czekoladowa, ganache, talarki czekoladowe, trufle |
CIASTKA, WYPIEKI I DESERY | |
glazury, musy, sosy, krem bawarski, krem cremeux, krem angielski, krem twarogowy, nadawanie smaku |
|
LODY I SORBETY |
|
lody amerykańskie, tradycyjne lody włoskie, lody włoskie |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2465/589 kJ/kcal |
Tłuszcz | 40.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 24.0 g |
Węglowodany | 51.0 g |
w tym cukry | 51.0 g |
Białko | 6.1 g |
Sól | 0.22 g |
TEMPEROWANIE CZEKOLADY | |||
RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADA |
CIEMNA CZEKOLADA | T1 50-55°C | T2 28-29°C | T3 31-32°C |
MLECZNA CZEKOLADA | T1 45-50°C | T2 27-28°C | T3 29-30°C |
BIAŁA CZEKOLADA | T1 40-45°C | T2 26-27°C | T3 28-29°C |
PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z FINEST BELGIAN CHOCOLATE VELVET:
KREM CUKIERNICZY Z BIAŁEJ CZEKOLADY
Indeks: CALLEBAUT34
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.
Indeks: SILIKOMART467
Marka: SILIKOMART
Indeks: VALRHONA10
Marka: VALRHONA
Najwyższej jakości biała czekolada 35%.
Indeks: SILIKOMART327
Patera na tort/ciasto, duża, biała.
Indeks: BARIMA91
Marka: BARBARA LUIJCKX
Biała czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.
Indeks: VALRHONA17
Marka: VALRHONA
Najwyższej jakości biała czekolada 33%.
Indeks: LUBECA57
Marka: LUBECA
Produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 10 kg.
Indeks: VALRHONA10
Marka: VALRHONA
Najwyższej jakości biała czekolada 35%.
Indeks: CALLEBAUT21
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.
Indeks: CALLEBAUT21(2)
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.
Indeks: STYROPAK01
Marka: STYROPAK
Styropianowy pojemnik termoizolacyjny do transportu i przechowywania - pozwala na zabezpieczenie produktów przed działaniem wysokiej temperatury - minimalizuje wahania temperatury. Zabezpiecz swoją przesyłkę przed upałami!
Indeks: CARMA02
Marka: CALLEBAUT
Indeks: VALRHONA24
Marka: VALRHONA
Indeks: VALRHONA40(1)
Marka: VALRHONA
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku i statusie kuwertury. Uniwersalna w zastosowaniu - idealna do nadawania smaku, formowania oraz polew.
Indeks: CARMA05
Marka: CALLEBAUT
Indeks: CALLEBAUT118
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: BARIMA146
Marka: BARBARA LUIJCKX
Biała czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.
Indeks: CALLEBAUT86
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.
Indeks: CALLEBAUT21(3)
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.
Kremowa biała czekolada o umiarkowanie słodkim smaku z dominującymi nutami mleka. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.