Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
biała czekolada o wysokiej płynności i wysokiej zawartości mleka
  • biała czekolada o wysokiej płynności i wysokiej zawartości mleka
  • biała czekolada o wysokiej płynności i wysokiej zawartości mleka w postaci kaletek easymelt

5 kg NACAR 30.3% CHW-O35NACA-D38 CHOCOVIC biała czekolada easymelt o wysokiej zawartości mleka

CHOCOVIC04

Biała czekolada o wysokiej płynności i charakterystycznym mlecznym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.

180,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

NACAR to biała czekolada o wysokiej zawartości mleka oraz wysokiej płynności. Produkowana jest w postaci kaletek (easymelt), co pozwala na łatwe dozowanie i rozpuszczanie czekolady. Biała czekolada posiada status kuwertury i przeznaczona jest przede wszystkim do oblewania i powlekania. Doskonale sprawdzi się również do przygotowywania ganache i nadzień oraz tworzenia pralin krojonych i formowanych. Stosowana jest również podczas wytwarzania różnego rodzaju wyrobów artystycznych - dekoracji. Czekolada ma zrównoważony smak z mocno wyczuwalną nutą mleka oraz delikatną nutą wanilii.

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Zastosowanie: oblewanie i powlekanie, nadzienia i ganache, praliny krojone i formowane, do wyrobów artystycznych (dekoracji).

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy, aromat.

KOMPOZYCJA/SKŁAD
ZAWARTOŚĆ KAKAO 30.3 %
ZAWARTOŚĆ MLEKA 25.5 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU 38.2 %
DANE DLA SKŁADNIKÓW PODSTAWOWYCH
SUCHA MASA KAKAOWA 31.9 % (+/- 1.5)
SUCHA MASA MLECZNA 26.9 % (+/- 1.5)
TŁUSZCZ MLECZNY 8.0 % (+/- 1.5)

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu - w pomieszczeniach czystych, pozbawionych obcych zapachów; maksymalna wilgotność względna przechowywania to 70%; optymalna temperatura składowania to 12-20°C; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 587 kcal
Tłuszcz 39.8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 24.0 g
Węglowodany 50.0 g
w tym cukry 49.8 g
Błonnik 0.0 g
Białko 6.9 g
Sól 0.24 g

PARAMETRY CHEMICZNE WARTOŚĆ METODA REFERENCYJNA
WILGOTNOŚĆ max. 1.0 % IOCCC1(1952)
OGÓLNA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU 39.8 % +/- 1.5 IOCC14 (1972)
PARAMETRY FIZYCZNE WARTOŚĆ METODA REFERENCYJNA
LEPKOŚĆ CAS 450-850 mPa.s IOCCC46(2000) i 10(1973)
GRANICA PŁYNNOŚCI 4.00-8.00 Pa IOCCC46(2000) i 10(1973)
ROZDROBNIENIE 4-8% cząstek suchej masy beztłuszczowej ma wielkość > 30 um IOCCC116(1990)
PARAMETRY MIKROBIOLOGICZNE WARTOŚĆ METODA REFERENCYJNA
CAŁKOWITA LICZBA DROBNOUSTROJÓW max. 5.000/g ISO4833
DROŻDŻE max. 50/g ISO7954
PLEŚNIE max. 50/g ISO7954
ENTEROBAKTERIE max. 10/g ISO21528-2
COLIFORMY max. 10/g ISO4832
ESCHERICHIA COLI nieobecny/g ISO16649-2
SALMONELLA nieobecny /25 g ISO6579

Szczegóły produktu
CHOCOVIC04

Opis

NUMER KATALOGOWY
CHW-O35NACA-D38
NAZWA HANDLOWA
NACAR
MASA NETTO
5 kg
OPAKOWANIE
WOREK
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 kg (2 x 5 kg ) KARTON
RODZAJ
KUWERTURA CZEKOLADOWA
KSZTAŁT
EASYMELT
SMAK
MLECZNY | Z NUTĄ WANILII
BARWA
CHARAKTERYSTYCZNA DLA BIAŁEJ CZEKOLADY
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA
RODZAJ CZEKOLADY
BIAŁA
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
4/5
ZAWARTOŚĆ KAKAO
30.3 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
38.2 %
ZAWARTOŚĆ MLEKA
25.5 %
APLIKACJE
OBLEWANIE | POWLEKANIE | NADZIENIA | PRALINY | DEKORACJE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
12 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
Załączniki
Pliki do pobrania
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY

płynność czekolady a jej zastosowanie i wykorzystanie w cukiernictwie

Pliki do pobrania (55.32k)
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: