Biała czekolada o wysokiej płynności i charakterystycznym mlecznym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
NACAR to biała czekolada o wysokiej zawartości mleka oraz wysokiej płynności. Produkowana jest w postaci kaletek (easymelt), co pozwala na łatwe dozowanie i rozpuszczanie czekolady. Biała czekolada posiada status kuwertury i przeznaczona jest przede wszystkim do oblewania i powlekania. Doskonale sprawdzi się również do przygotowywania ganache inadzień oraz tworzenia pralin krojonych i formowanych. Stosowana jest również podczas wytwarzania różnego rodzaju wyrobów artystycznych - dekoracji. Czekolada ma zrównoważony smak z mocno wyczuwalną nutą mleka oraz delikatną nutą wanilii.
Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.
Zastosowanie: oblewanie i powlekanie, nadzienia i ganache, praliny krojone i formowane, do wyrobów artystycznych (dekoracji).
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu - w pomieszczeniach czystych, pozbawionych obcych zapachów; maksymalna wilgotność względna przechowywania to 70%; optymalna temperatura składowania to 12-20°C; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
587 kcal
Tłuszcz
39.8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
24.0 g
Węglowodany
50.0 g
w tym cukry
49.8 g
Błonnik
0.0 g
Białko
6.9 g
Sól
0.24 g
PARAMETRY CHEMICZNE
WARTOŚĆ
METODA REFERENCYJNA
WILGOTNOŚĆ
max. 1.0 %
IOCCC1(1952)
OGÓLNA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
39.8 % +/- 1.5
IOCC14 (1972)
PARAMETRY FIZYCZNE
WARTOŚĆ
METODA REFERENCYJNA
LEPKOŚĆ CAS
450-850 mPa.s
IOCCC46(2000) i 10(1973)
GRANICA PŁYNNOŚCI
4.00-8.00 Pa
IOCCC46(2000) i 10(1973)
ROZDROBNIENIE
4-8% cząstek suchej masy beztłuszczowej ma wielkość > 30 um
Ciemna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym słodkim smaku z wyczuwalną goryczką. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
Klasyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
Papierowe papilotki z rantem i dekoracyjną powłoką w kolorze złotym. Pozwalają na przygotowywanie różnego rodzaju słodkich i wytrawnych wypieków i ich efektowną prezentację.
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Styropianowy pojemnik termoizolacyjny do transportu i przechowywania - pozwala na zabezpieczenie produktów przed działaniem wysokiej temperatury - minimalizuje wahania temperatury. Zabezpiecz swoją przesyłkę przed upałami!
Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.
Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.
Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.
Kremowa biała czekolada o umiarkowanie słodkim smaku z dominującymi nutami mleka. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.