
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Biała czekolada o wysokiej płynności i charakterystycznym mlecznym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
NACAR to biała czekolada o wysokiej zawartości mleka oraz wysokiej płynności. Produkowana jest w postaci kaletek (easymelt), co pozwala na łatwe dozowanie i rozpuszczanie czekolady. Biała czekolada posiada status kuwertury i przeznaczona jest przede wszystkim do oblewania i powlekania. Doskonale sprawdzi się również do przygotowywania ganache i nadzień oraz tworzenia pralin krojonych i formowanych. Stosowana jest również podczas wytwarzania różnego rodzaju wyrobów artystycznych - dekoracji. Czekolada ma zrównoważony smak z mocno wyczuwalną nutą mleka oraz delikatną nutą wanilii.
Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.
Zastosowanie: oblewanie i powlekanie, nadzienia i ganache, praliny krojone i formowane, do wyrobów artystycznych (dekoracji).
Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy, aromat.
KOMPOZYCJA/SKŁAD | |
ZAWARTOŚĆ KAKAO (MASŁO KAKAOWE) | 30.3 % |
ZAWARTOŚĆ MLEKA | 25.5 % |
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU | 38.2 % |
DANE DLA SKŁADNIKÓW PODSTAWOWYCH | |
SUCHA MASA KAKAOWA | 31.9 % (+/- 1.5) |
SUCHA MASA MLECZNA | 26.9 % (+/- 1.5) |
TŁUSZCZ MLECZNY | 8.0 % (+/- 1.5) |
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu - w pomieszczeniach czystych, pozbawionych obcych zapachów; maksymalna wilgotność względna przechowywania to 70%; optymalna temperatura składowania to 12-20°C; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 587 kcal |
Tłuszcz | 39.8 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 24.0 g |
Węglowodany | 50.0 g |
w tym cukry | 49.8 g |
Błonnik | 0.0 g |
Białko | 6.9 g |
Sól | 0.24 g |
PARAMETRY CHEMICZNE | WARTOŚĆ | METODA REFERENCYJNA |
WILGOTNOŚĆ | max. 1.0 % | IOCCC1(1952) |
OGÓLNA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU | 39.8 % +/- 1.5 | IOCC14 (1972) |
PARAMETRY FIZYCZNE | WARTOŚĆ | METODA REFERENCYJNA |
LEPKOŚĆ CAS | 450-850 mPa.s | IOCCC46(2000) i 10(1973) |
GRANICA PŁYNNOŚCI | 4.00-8.00 Pa | IOCCC46(2000) i 10(1973) |
ROZDROBNIENIE | 4-8% cząstek suchej masy beztłuszczowej ma wielkość > 30 um | IOCCC116(1990) |
PARAMETRY MIKROBIOLOGICZNE | WARTOŚĆ | METODA REFERENCYJNA |
CAŁKOWITA LICZBA DROBNOUSTROJÓW | max. 5.000/g | ISO4833 |
DROŻDŻE | max. 50/g | ISO7954 |
PLEŚNIE | max. 50/g | ISO7954 |
ENTEROBAKTERIE | max. 10/g | ISO21528-2 |
COLIFORMY | max. 10/g | ISO4832 |
ESCHERICHIA COLI | nieobecny/g | ISO16649-2 |
SALMONELLA | nieobecny /25 g | ISO6579 |
płynność czekolady a jej zastosowanie i wykorzystanie w cukiernictwie
Pliki do pobrania (55.32k)Indeks: CHOCOVIC02
Marka: CHOCOVIC
Ciemna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym słodkim smaku z wyczuwalną goryczką. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
Indeks: CHOCOVIC03
Marka: CHOCOVIC
Klasyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
Indeks: MODECOR1028
Marka: MODECOR
Seria uniwersalnych w zastosowaniu mas cukrowych w pięknych kolorach, które pozwolą na tworzenie wyjątkowych dekoracji Twoich tortów oraz innych wypieków.
Indeks: ALFATEC23
Marka: CUKI ALFATEC
Solidnie wykonany, kartonowy podkład z dekoracyjną powłoką w kolorze złotym. Idealnie sprawdzi się do transportu, przechowywania i ekspozycji cięższych ciast i tortów. Będzie również doskonałą podstawą dla tortu piętrowego.
Indeks: UNI-PACK44
Marka: SEMPRE
Pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Indeks: P%SICAO03(1)
Marka: CALLEBAUT
PRODUKT Z TERMINEM 1/11/2023 DO SPOŻYCIA
Indeks: VALRHONA10
Marka: VALRHONA
Najwyższej jakości biała czekolada 35%.
Indeks: VALRHONA40
Marka: VALRHONA
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku i statusie kuwertury. Uniwersalna w zastosowaniu - idealna do nadawania smaku, formowania oraz polew.
Indeks: CALLEBAUT119
Marka: CALLEBAUT
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego, teraz także w małym opakowaniu.
Indeks: CALLEBAUT80(1)
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: CALLEBAUT34
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.
Indeks: CALLEBAUT118
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: CARMA02(1)
Marka: CALLEBAUT
Indeks: BARIMA91
Marka: BARBARA LUIJCKX
Biała czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.
Indeks: CACAOBARRY14
Marka: CACAO BARRY
Czekolada Biała - masło kakaowe minimum 29%.
Indeks: CHOCOVIC08
Marka: CHOCOVIC
Biała czekolada o wysokiej płynności i charakterystycznym mlecznym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą. Klasyczna biała czekolada z dobrym bilansem tłuszczu mlecznego i cukru.
Indeks: LUBECA57
Marka: LUBECA
Produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 10 kg.
Indeks: CARMA05
Marka: CALLEBAUT
Indeks: VALRHONA24
Marka: VALRHONA
Indeks: CALLEBAUT31
Marka: CALLEBAUT
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego.
Biała czekolada o wysokiej płynności i charakterystycznym mlecznym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.