Dominująca kwaśność i czerwone owoce nadają tej ciemnej czekoladzie bardzo długotrwały smak. W sercu peruwiańskiego parku przyrody plantacja Alto El Sol jest chroniona przez bujne środowisko, dzięki czemu drzewa kakaowe mają całe swoje bogactwo. Ziarno kakaowca pochodzi z plantacji peruwiańskiej, a odmiana to Criollo Amazonia (Trinitario). Czekolada kuwertura ekologiczna (masa kakaowa minimum 65%). Wyczuwalne nuty smakowe: Wanilia, Speculoos, Fasolka tonka, Eukaliptus, Morela, Brzoskwinia, Mango, Śliwka Mirabelka, Czerwona papryka, Pomidor, Bergamota, Banan, Migdały, Pistacja, Oliwa z oliwek.
Składniki: masa kakaowa Peru eko, cukier trzcinowy eko, tłuszcz kakaowy eko, emulgator: lecytyna sojowa eko, aromat naturalny waniliowy bourbon eko. Może zawierać mleko.
Kontrola: CERTISYS BE-BIO-01. NOP Certyfikowane ekologicznie prze Certisys SPRL/BVBA.
Skład:
- kakao: 65%
- mleko: 0%
- tłuszcz: 37%
Płynność: 3/5
Opakowanie: 1kg
Kod produktu: CHD-P65ALTN-E1-U68
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Zastosowanie:
- pasty czekoladowe, ganache, trufle
- glazury
- musy, sosy