2,5 kg Callebaut Strong 70% - Gorzka 70-30-38NV

BARRYCALLEBAUT04

Nowy produkt

2,5 kg  Czekolada Callebaut Strong 70% - Gorzka

119,00 zł brutto.

130,00 zł brutto.

-11,00 zł

Nie ma punktów za ten produkt, ponieważ już jest na niego promocja.


Udostępnij: 

Belgijska czekolada Callebaut  70%

Mocno gorzka w opakowaniu 2,5 kg 

Belgijska czekolada bardzo wysokiej jakości o niepowtarzalnie intensywnym, gorzkim i aksamitnym smaku kakao. Produkowana w postaci niedużych pastylek, co bardzo ułatwia rozpuszczanie, dozowanie, serwowanie....i zajadanie się. Czekolada w 100% oryginalna.


Czekolada idealnie nadaje się do sporządzania nadzień, robienia pralin, tworzenia dekoracji i fondue. Po połączeniu z mlekiem powstaje najwyższej jakości wyśmienita gorąca czekolada do picia idealna do serwowania w filiżankach lub w czekoladziarkach (podgrzewaczach do czekolady).

Z opakowania 2,5 kg po połączeniu z mlekiem uzyskasz około: 4L do 5L pysznej czekolady na gorąco w zależności od przepisu (GRATIS przy zakupie).

Czekolada Callebaut posiada status kuwertury czekoladowej co oznacza, iż zawiera więcej masła kakaowego (min. 32-39%), co w połączeniu z obróbką termiczną nadaje kuwerturze połysk, łagodny i długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczny trzask przy łamaniu

Czekolada nie wymaga upłynniania w następujących fontannach:

Sephra - wszystkie modele domowe i profesjonalne
Optimal - wszystkie modele profesjonalne
Chocallo - wszystkie modele profesjonalne
Choco Platinium, Silver, Maya, Colombo
CF24, CF32 Soda Pluss
Wszystkie fontanny kaskadowe


Zaleca się upłynnianie we wszystkich pozostałych urządzeniach olejem roślinnym (polecamy zwykły słonecznikowy) lub masłem kakaowym w proporcji 5-8%, 
co nie zmienia smaku czekolady, a jedynie delikatnie zwiększa jej płynność pozwalając na domykanie się tzw. "płaszcza" w fontannie. Nie jest konieczne upłynnianie czekolady w kociołkach fondue.

Charakterystyka:


Smak:niepowtarzalny intensywny, gorzki i aksamitny smak. 

Skład: miazga kakaowa; cukier; proszek kakaowy nat. o obniżonej zawartości tłuszczu; emulgator: lecytyna sojowa; naturalna wanilia.
Min. kakao 70,4 %
Min. mleko ~~ 0 % ( może zawierać śladowe ilości białek)
Waga opakowania: 2,5 kg
Data przydatności do spożycia: 
24 miesiące od daty produkcji.
Produkt Koszerny

POBIERZ NASZE E-booki

  1. "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów"  Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami.
  2. "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

2,5 kg  Callebaut Strong 70% - Gorzka 70-30-38NV

2,5 kg Callebaut Strong 70% - Gorzka 70-30-38NV

2,5 kg  Czekolada Callebaut Strong 70% - Gorzka

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry