2,5kg Czekolada CIEMNA/DESEROWA Strong 70-30-38 70% 70-30-38-E4-U71 Callebaut

CALLEBAUT02

Producent: Callebaut

Nowy produkt

113 Sztuk/-i

123,00 zł brutto.

123,00 zł za op.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 12 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 12 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 1,20 zł.


Udostępnij: 

2,5kg Czekolada CIEMNA/DESEROWA Strong 70-30-38 70% 70-30-38-E4-U71 Callebaut:

Bardzo gorzka, intensywnie kakaowa czekolada z dodatkiem prażonego kakao.

Opis: czekolada ciemna/deserowa/gorzka o statusie kuwertury;

ma bardzo intensywny i zrównoważony smak czekolady, z wyczuwalną goryczą oraz nutami prażonego kakao;

czekolada o standardowej płynności w postaci niedużych kaletek/pastylek.

Zawartość kakao minimum 70,5%

 

Pochodzenie ziarna kakaowego: ziarna kakaowe z Afryki Zachodniej, głównie odmiana Forastero

Składniki: miazga kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.

Skład:

- kakao: 70,5%

- mleko: 0%

- tłuszcz: 38,9%

Płynność: 2/5

Opakowanie: 2,5 kg

 

Zastosowanie: ciasta, ganache, pianki, musy, dekoracje czekoladowe, sosy, oblewanie, nadziewanie,

produkcja lodów, gotowanie, tabliczki czekolady, praliny;

 

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu,

chronić przed działaniem promieni słonecznych i obcych zapachów.

 

Kod produktu: 70-30-38-E4-U71

 

Wskazówki dotyczące parowania: sól, kminek, pieprz, borówka, limonka, wino, herbata, ocet balsamiczny

Termin przydatności do spożycia:  24 miesiące od daty produkcji

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 539/255 kcal/kJ

tłuszcz: 39,0 g

 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 23,0 g

węglowodany: 31,0 g

 - w tym cukry: 26,0 g

białko: 8,8 g

sól: 0,02 g

 

POBIERZ NASZE E-booki:

 

"Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" o wartości 29 zł. Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).

"Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt o wartości 9,99 zł. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

2,5kg Czekolada CIEMNA/DESEROWA Strong 70-30-38 70% 70-30-38-E4-U71 Callebaut

2,5kg Czekolada CIEMNA/DESEROWA Strong 70-30-38 70% 70-30-38-E4-U71 Callebaut

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry