• Metody Wysyłki

  • Sposoby Płatności

czekolada 70-30-38 od Callebaut ten sam smak, ta sama jakość i zupełnie nowe, lepsze opakowanie
  • czekolada 70-30-38 od Callebaut ten sam smak, ta sama jakość i zupełnie nowe, lepsze opakowanie
  • czekolada 70-30-38 od Callebaut ten sam smak, ta sama jakość i zupełnie nowe, lepsze opakowanie
  • czekolada 70-30-38 od Callebaut ten sam smak, ta sama jakość i zupełnie nowe, lepsze opakowanie
  • czekolada 70-30-38 od Callebaut - profil smakowy
  • czekolada od Callebaut wytwarzana jest w postaci łatwych do dozowania i topienia - callets

2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 70.5% RECIPE N°70-30-38 CALLEBAUT 70-30-38-E4-U71

CALLEBAUT02

Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

243,50 zł
Brutto

97,40 zł / 1 kg

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Uniwersalna ciemna czekolada wytwarzana z mieszanki wyselekcjonowanych ziaren kakaowych z trzech różnych krajów - Wybrzeże Kości Słoniowej, Ghana, Ekwador - dla uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku. Czekolada zawdzięcza swój unikalny profil smakowy wysokiej zawartości kakao pozyskiwanego z najlepszych ziaren. Charakteryzuje się intensywnym smakiem z dominującym smakiem prażonych ziaren kakao, nutą goryczy i świeżymi, owocowymi akcentami. Niska płynność czekolady sprawia, że doskonale sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach. Receptura numer 70-30-38 - to ciemna belgijska czekolada o minimalnej zawartości kakao 70.5% i statusie kuwertury (zawartość masła kakaowego - 38.9%). 

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: miazga kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); kuwertura czekoladowa (70.5% minimalna zawartość kakao).

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
70.5% - 38.9%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE
CUKIERNICTWO
średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku karmele, grona czekoladowe, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, krem maślany, ganache, talarki czekoladowe, trufle
CIASTKA, WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, fondant, musy, sosy, biszkopty i ciasta, herbatniki, kremy do zapiekania, chleby i brioszki
LODY I SORBETY
nadawanie smaku lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2259/540 kJ/kcal
Tłuszcz 39.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 23.0 g
Węglowodany 31.0 g
w tym cukry 26.0 g
Białko  8.8 g
Sól 0.02 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z FINEST BELGIAN CHOCOLATE RECIPE N°70-30-38:

 

PRZEPIS NA CZEKOLADOWĄ LAWĘ

PRZEPIS NA CZEKOLADOWE MAKARONIKI

Szczegóły produktu
CALLEBAUT02
126 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
70-30-38-E4-U71
NAZWA HANDLOWA
FINEST BELGIAN CHOCOLATE - DARK RECIPE N°70-30-38
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
TORBA
OPAKOWANIE ZBIORCZE
20 kg (8 x 2.5 kg) KARTON
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
INTENSYWNY | WYCZUWALNE NUTY PRAŻONEGO KAKAO
BARWA
CHARAKTERYSTYCZNA DLA CIEMNEJ CZEKOLADY
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA | LODY | UNIWERSALNE
RODZAJ CZEKOLADY
CIEMNA CZEKOLADA | DARK CHOCOLATE
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
2/5
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
WYBRZEŻE KOŚCI SŁONIOWEJ | GHANA | EKWADOR
ZAWARTOŚĆ KAKAO
70.5 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
38.9 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
RECIPE N°70-30-38
Załączniki
Pliki do pobrania
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY

płynność czekolady a jej zastosowanie i wykorzystanie w cukiernictwie

Pliki do pobrania (55.32k)
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT93

Marka: CALLEBAUT

1 kg CIEMNA CZEKOLADA 70.5% RECIPE N°70-30-38 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)

Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 102,50 zł

102,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARRYCALLEBAUT74(1)

Marka: CALLEBAUT

10 kg CIEMNA CZEKOLADA 70.5% RECIPE N°70-30-38 NV-01B CALLEBAUT

Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 835,00 zł

83,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: LUBECA42(1)

Marka: LUBECA

op. 2 kg COCOA BUTTER CHIPS 777 LUBECA rafinowany i dezodoryzowany tłuszcz kakaowy w postaci pastylek o śr. 8 mm

Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.

Cena 271,40 zł

135,70 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: MASTERMARTINI181(1)

Marka: Master Martini

op. 1 kg Ciemna czekolada 54% - Ariba Fondente Dischi 32/34 - AQ49DH Master Martini - czekolada cukiernicza w pastylkach

Uniwersalna w zastosowaniu ciemna czekolada cukiernicza. Kuwertura czekoladowa o zawartości kakao minimum 54%. Czekolada w postaci wygodnych do rozpuszczania pastylek, Ciemna czekolada o szerokim zastosowaniu w cukiernictwie, kosmetyce oraz zaciszu domowej kuchni!

Cena 67,00 zł

67,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CALLEBAUT01(1)

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 60.1% RECIPE N°60-40-38NV-01B CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)

Ciemna belgijska czekolada o harmonijnym smaku z dominującymi nutami kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Uniwersalna płynność czekolady czyni ją wszechstronną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 115,40 zł

46,16 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: CALLEBAUT84

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg DARK FOUNTAIN CHOCOLATE 57.6% CHD-N811FOUNE4-U71 CALLEBAUT wysoko płynna ciemna czekolada do fontanny

Ciemna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak ciemnej czekolady o zrównoważonej słodyczy.

Cena 234,00 zł

93,60 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CHOCOVIC02

Marka: CHOCOVIC

5 kg TOBADO 64.5% CHD-Q84TOBA-D38 CHOCOVIC ciemna czekolada easymelt o zrównoważonej słodyczy

Ciemna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym słodkim smaku z wyczuwalną goryczką. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.

Cena 330,00 zł

66,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARIMA45

Marka: BARBARA LUIJCKX

3 kg CIEMNA CZEKOLADA 56% CHN56XX3 BARIMA w postaci pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady

Ciemna czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.

Cena 264,00 zł

88,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARIMA01

Marka: BARBARA LUIJCKX

10 kg CZEKOLADA DESEROWA 50% CHN50XXD10 BARIMA w postaci pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady

Ciemna czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.

Cena 760,00 zł

76,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CACAOBARRY36(1)

Marka: CACAO BARRY

1 kg CIEMNA CZEKOLADA 72% EVOCAO™ WHOLEFRUIT CHOCOLATE CWD-Q1EVOC-E0-U70 CACAO BARRY (produkt konfekcjonowany)

EVOCAO™ WHOLEFRUIT CHOCOLATE - to nowy rodzaj czekolady wykonanej w całości z czystego owocu kakaowca. Wyjątkowy profil aromatyczny - naturalna kwasowość i nuty tropikalnych owoców. Czekolada ujawnia wszystkie smaki i naturalną świeżość owoców kakaowca.

Cena 151,00 zł

151,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: CALLEBAUT114

Marka: CALLEBAUT

1 kg CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811-E1-U68 CALLEBAUT

Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 94,50 zł

94,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE