1 kg MADAGASKAR Callebaut czekolada deserowa 67,4%

BARRYCALLEBAUT70

Nowy produkt

75,00 zł brutto.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 7 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 7 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,70 zł.


Udostępnij: 

1kg MADAGASCAR Callebaut czekolada mleczna 67,4%

CHD-Q67MAD

Ciemna czekolada o mocnym, aromatycznym smaku. Dominują egzotyczne  lasy: drzewo sandałowe i cedrowe z Libanu. Po pewnym czasie przychodzi pozytywna gorycz. W ustach odczuwamy wyraźnie nutę owoców jagód z wrażeniem lukrecji i palonych ziaren kawy. Finalnie zaznacza się nuta żeń-szenia.

Największa wyspa Afryki, Madagaskar zwana "czerwoną wyspą", znajduje się kilkaset kilometrów od wschodniego wybrzeża. Bordowa gleba Madagaskaru  jest kolebką wielu zmysłowych i inspirujących przypraw, takich jak wanilia, cynamon, goździki i pieprz zarówno różowy jak i czarny.

Podróżując na północ do wiecznie zielonej doliny Sambirano, docieramy do jednych z najlepszych upraw na świecie kakao, rosnącymi pomiędzy ylang ylang i drzewami mango.


Skład: cukier; 100% tłuszcz kakaowy; mleko pełne w proszku; miazga kakaowa Madagaskar; emulgator: lecytyna sojowa; naturalna wanilia.
Min. kakao 67,4 %
Waga opakowania: 1kg
- Produkt Koszerny

Zalety naszych opakowań:
  • worek stojący z dnem typu doypack  
  • przystosowane do kontaktu z żywnością - atest PZH 
  • strunowe zamknięcie zip + dodatkowe zgrzanie solidnie zabezpiecza czekoladę
  • gwarancja długiej świeżości po otwarciu oraz braku dostępu do światła (dostęp do światła powoduje utlenianie się czekolady)
  • Naklejka informująca o składzie czekolady oraz terminie przydatności do spożycia

POBIERZ NASZE E-booki

  1. "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów"  Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami.
  2. "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

1 kg MADAGASKAR Callebaut czekolada deserowa 67,4%

1 kg MADAGASKAR Callebaut czekolada deserowa 67,4%

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry