1kg Czekolada 67,4% Madagaskar Single Origin CIEMNA CHD-Q67MAD-E4-U70 Callebaut

CALLEBAUT94

Producent: Callebaut

Nowy produkt

Tego produktu nie ma już w magazynie

70,00 zł brutto.

70,00 zł za op.

Udostępnij: 

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 7 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 7 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,70 zł.


1kg Czekolada CIEMNA/DESEROWA Single Origin MADAGASKAR 67,4% CHD-Q67MAD-E4-U70 Callebaut:

Opis: czekolada ciemna/deserowa o statusie kuwertury; Wytwarzana jest z ziarna kakaowego pochodzącego z Madagaskaru.

Uprawiane na Madagaskarze ziarno kakaowe ma bardzo intensywny, pełny, słodki smak o umiarkowanej goryczy.

Smak czekolady uzupełniają kwaskowe nuty owoców (malin, owoców cytrusowych, moreli, ananasa.

Zawartość kakao minimum 67,4%

 

Pochodzenie ziarna kakaowego: ziarna pochodzą z Madagaskaru, głownie odmiany Forastero, Crillo, Trinitario. 

Składniki: miazga kakaowa (Madagaskar), cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy

(może zawierać mleko).

Skład:

- kakao: 67,4%

- mleko: 0,0%

- tłuszcz: 39,5%

Płynność: 3/5

Opakowanie: 1 kg (konfekcja z opakowania zbiorczego 2,5 kg)

 

Zastosowanie: ciasta, ganache, pianki, musy, dekoracje czekoladowe, sosy, oblewanie, nadziewanie,

produkcja lodów, gotowanie, tabliczki czekolady, praliny;

 

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu,

chronić przed działaniem promieni słonecznych i obcych zapachów.

 

Kod produktu: CHD-Q67MAD-E4-U70

 

Wskazówki dotyczące parowania: przyprawy korzenne, różowy pieprz, mandarynka, rabarbar, miód, oliwa z oliwek, kawa

Termin przydatności do spożycia:  24 miesiące od daty produkcji

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 549/2296 kcal/kJ

tłuszcz: 39,0 g

 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 24,0 g

węglowodany: 33,0 g

 - w tym cukry: 30,0 g

białko: 7,9 g

sól: 0,02 g

 

POBIERZ NASZE E-booki:

 

"Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" o wartości 29 zł. Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).

"Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt o wartości 9,99 zł. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

1kg Czekolada 67,4% Madagaskar Single Origin CIEMNA CHD-Q67MAD-E4-U70 Callebaut

1kg Czekolada 67,4% Madagaskar Single Origin CIEMNA CHD-Q67MAD-E4-U70 Callebaut

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry