Patyczki czekoladowe do wypieku Pain au Chocolat.

Chocolate Sticks Callebaut, to wykonane z ciemnej czekolady klasyczne patyczki do zapiekania. Intensywny smak czekolady w samym sercu wspaniałych wypieków z ciasta drożdżowego i francuskiego. Podstawowy składnik francuskich bułeczek z czekoladą. Patyczki wykonane są z ciemnej czekolady o bogatym i mocnym smaku kakao. Minimalna zawartość składników kakao w czekoladzie to 44%. Intensywny smak czekolady idealnie komponuje się z delikatnym smakiem ciasta drożdżowego oraz maślanym smakiem ciasta francuskiego. Patyczki czekoladowe mają charakterystyczną teksturę. Podczas pieczenia topią się, a po ostygnięciu wypieków zyskują charakterystyczną kruchość. Specjalna receptura o zmniejszonej zawartości tłuszczu kakaowego zapewnia czekoladzie odporność na działanie wysokich temperatur podczas pieczenia. Patyczki nadają się do pieczenia w temperaturze do 200°C bez obawy przypalenia. Czekoladowe patyczki przeznaczone są do zawijania w ciasto i zapiekania. Gwarantują zawsze doskonały efekt!

Szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa |
Chocolate Sticks |
Seria produktowa |
czekolada do pieczenia |
Numer katalogowy |
TB-55-8-356 |
Rodzaj |
patyczki z ciemnej czekolady do zapiekania |
Zawartość kakao |
44% |
Opakowanie |
kartonik z zamknięciem |
Masa netto |
1.6 kg |
Opakowanie zbiorcze |
15 x 1.6 kg - 24 kg |
Smak |
intensywny, bogaty |
Aromat |
mocny, kakaowy |
Barwa |
intensywny, brązowa |
Płynność |
bardzo niska (1/5) |
Przeznaczenie |
czekolada do zapiekania |
Zastosowanie |
bułeczki drożdżowe, wypieki z ciasta francuskiego |
Forma |
patyczki czekolady |
Wymiary |
dł. 80 mm |
Odporność na temperatury |
do 200°C |
Produkt |
do użytku profesjonalnego |
Producent |
Barry Callebaut |
Dystrybutor |
Sempre Group |
Kraj produkcji |
wyprodukowano we Francji |


Skład czekolady do zapiekania:

Czekolada (masa kakaowa minimum 44%).
Składniki: cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy.
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości mleka.

Kompozycja składników w czekoladzie do zapiekania:

Cukier |
53.5% |
Masa kakaowa |
44.5% |
Tłuszcz kakaowy |
1.0% |
Emulgator (lecytyna sojowa) |
<1.0% |
Naturalny aromat waniliowy |
<1.0% |


Dokładne wymiary patyczków z ciemnej czekolady:

Długość |
77-79 mm |
Szerokość |
11-13 mm |


Warunki przechowywania czekolady do zapiekania:

Patyczki czekoladowe należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta. Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi, najlepiej w rękawiczkach jednorazowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 12-20°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.


Wartość odżywcza czekolady do zapiekania:

Wartość energetyczna |
2071 kJ / 495 kcal |
Tłuszcz |
25.6 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
15.3 g |
Węglowodany |
56.2 g |
w tym cukry |
53.4 g |
Białko |
5.3 g |
Sól |
0.01 g |




