1 kg CHOCOLATE CHUNKS WHITE DAWN FOODS kawałki białej czekolady do zapiekania (produkt konfekcjonowany)

Indeks: DAWN06(1)
Marka:

Kawałki czekolady, które doskonale sprawdzają się jako dodatek do różnego rodzaju wypieków. Będą idealnym dodatkiem do babeczek, muffinek, brownie, ciasteczek, drożdżówek czy rogalików.

163,00 zł (23% VAT)
163,00 zł / 1 kg

132,52 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 7 szt.

Opis produktu

CHOCOLATE CHUNKS - to kawałki czekolady o prostokątnym kształcie (8 x 8 x 6 mm), które wykazują odporność na rozpuszczanie podczas pieczenia. Dzięki większym rozmiarom doskonale sprawdzają się w wypiekach wymagających dłuższego czasu pieczenia (w znacznym stopniu zachowują swój kształt - nie topią się podczas pieczenia). Czekolada do zapiekania zawiera mniej masła kakaowego w porównaniu do klasycznej czekolady, dzięki czemu wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur podczas pieczenia (nawet do 200°C). Czekoladę do zapiekania należy wymieszać z ciastem pod koniec procesu wyrabiania. Doskonale sprawdzą się do różnego rodzaju ciasteczek (zwłaszcza piegusków i american cookie), brownie, batoników, muffinek, babeczek, rogalików oraz ciasta drożdżowego czy ciasta francuskiego. Kawałki czekolady w wypiekach mają przyjemną konsystencję oraz zachowują intensywny smak. Zastosowanie - wyroby cukiernicze i piekarskie: chleb, brioszki, herbatniki, muffinki, kremy do zapiekania.

*czekolada do zapiekania w kilogramowym opakowaniu to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 5 kg (w kontrolowanych warunkach) - produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony czekolady w opakowaniu.

Składniki: cukier, masło kakaowe (22%), mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny aromat waniliowy.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym (oryginalnym opakowaniu); chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz wilgoci.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2246/536 kJ/kcal
Tłuszcz 29.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 17.0 g
Węglowodany 64.0 g
w tym cukry 63.0 g
Błonnik 0.0 g
Białko 5.5 g
Sól 0.20 g

PARAMETRY MIKROBIOLOGICZNE
OGÓLNA LICZBA BAKTERII 5000 jtk/g
DROŻDŻE 50 jtk/g
PLEŚNIE 50 jtk/g
SALMONELLA nieobecne w 25 g
ENTEROBAKTERIE 10 jtk/g

Szczegóły produktu

MASA NETTO
1 kg
KONFEKCJA Z OPAKOWANIA ZBIORCZEGO
TAK
OPAKOWANIE
WOREK Z ZAMKNIĘCIEM I ETYKIETĄ
WYMIARY
8 x 8 x 6 mm
RODZAJ
CZEKOLADA DO ZAPIEKANIA
KSZTAŁT
PROSTOKĄTNY
AROMAT
TYPOWY | BIAŁA CZEKOLADA
SMAK
TYPOWY | BIAŁA CZEKOLADA
BARWA
KREMOWA
KONSYSTENCJA
STAŁA | CZĄSTKI
PRZEZNACZENIE
PRODUKT GOTOWY DO UŻYCIA
ZASTOSOWANIE
KAWAŁKI CZEKOLADY DO ZAPIEKANIA
DOZOWANIE
WEDŁUG UZNANIA
APLIKACJE
BABECZKI | CIASTECZKA | DROŻDŻÓWKI | ROGALIKI | BROWNIE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU