• SZKOLENIA CUKIERNICZE

  • CIASTECZKA WIELKANOCNE

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem pomarańczowym
  • wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem pomarańczowym
  • produkowana w postaci kaletek, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą

1 kg ORANGE CALLETS™ ORANGE-E4-U70 CALLEBAUT połączenie białej czekolady z aromatem pomarańczowym

CALLEBAUT100

Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem pomarańczowym o nietuzinkowej i wyrazistej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.

101,50 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

KOLOROWE I SMAKOWE CALLETS™ - to wyjątkowa seria smakowych czekolad o dopracowanych recepturach i intensywnych kolorach, które pozwalają na tworzenie nietuzinkowych słodkich kreacji. 

ORANGE CALLETS™ - to kaletki wykonane na bazie białej belgijskiej czekolady z aromatem pomarańczowym o wyjątkowej intensywnej barwie świeżej. Czekolada posiada wyjątkowy profil smakowy, który łączy w sobie śmietankowo-karmelową słodycz białej czekolady z kwaśno-gorzkim smakiem pomarańczy. Przeznaczona jest przede wszystkim do nadawania pięknej i nietuzinkowej barwy różnorodnym słodkim kreacjom. Czekolada pomarańczowa zachowuje się jak klasyczna biała czekolada - podczas topienia, temperowania czy schładzania. Uniwersalna płynność (3/5) sprawia, że czekolada doskonale sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach - do formowania, oblewania, aromatyzowania i barwienia (musów i kremów) oraz tworzenia dekoracji. Masa cukiernicza na bazie tłuszczu kakaowego z aromatem i barwnikami (AZO FREE).

*czekolada w kilogramowym opakowaniu to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 2.5 kg (w kontrolowanych warunkach) - produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony czekolady w opakowaniu. 

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy (29%), mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat pomarańczowy, barwnik: beta-karoten (E160e), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych i laskowych); masa cukiernicza na bazie tłuszczu kakaowego - aromatyzowana i barwiona.

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
- - 35.4%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE

ganache, talarki czekoladowe, trufle czekoladowe, krem bawarski, krem angielski, krem twarogowy, glazury, musy

nadawanie smaku, oblewanie, lukrowanie, barwienie, średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie (aerograf)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2370/566 kJ/kcal
Tłuszcz 35.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 21.0 g
Węglowodany 56.0 g
w tym cukry 55.0 g
Białko  6.1 g
Sól 0.22 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

Szczegóły produktu
CALLEBAUT100
6 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
ORANGE-E4-U70
NAZWA HANDLOWA
ORANGE CALLETS™
MASA NETTO
1 kg
KONFEKCJA Z OPAKOWANIA ZBIORCZEGO
TAK
OPAKOWANIE
WOREK Z ZAMKNIĘCIEM
RODZAJ
CZEKOLADA SMAKOWA W KALETKACH
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
POMARANCZOWA | LEKKO KWAŚNY | LEKKA GORYCZKA | BIAŁA CZEKOLADA
BARWA
POMARAŃCZOWA | INTENSYWNA
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA | LODY | UNIWERSALNE
RODZAJ CZEKOLADY
BARWIONA MASA CUKIERNICZA NA BAZIE TŁUSZCZU KAKAOWEGO
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
3/5
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
35.4 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
SERIA PRODUKTOWA
COLOURED & FLAVOURED CALLETS CALLEBAUT
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: