agar w opakowaniu do użytku domowego roślinny zamiennik żelatyny
  • agar w opakowaniu do użytku domowego roślinny zamiennik żelatyny

op. 20 g AGAR AGAR K-132 FOOD COLOURS roślinna substancja żelująca z alg morskich (E406)

FOODCOLOURS293(1)

Roślinny zamiennik żelatyny - agar agar - w małym opakowaniu, idealnym do użytku domowego.

12,70 zł
Brutto

63,50 zł / 100 g

Stawka VAT: 23.00%

W magazynie: 16

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

AGAR-AGAR - to substancja węglowodanowa pozyskiwana z alg morskich (krasnorostów) o właściwościach żelujących i zagęszczających. Agar-agar jako naturalny dodatek spożywczy (E406) ma postać drobnego proszku o naturalnie białej barwie oraz neutralnym smaku i zapachu. Przeznaczony jest do stosowania w produktach o płynnej konsystencji. Wykazuje słabsze właściwości żelujące w produktach o wyższej kwasowości (w środowisku kwaśnym). Pozwala na tworzenie termo-odwracalnych galaretek - produkty można wielokrotnie podgrzewać i ponownie żelować. Produkty z dodatkiem agaru nie nadają się do mrożenia. Agar należy dodawać do produktu na zimno, po dokładnym wymieszaniu z produktem podgrzać do temperatury 90°C, a następnie pozostawić do ostudzenia. Produkty z dodatkiem agaru nie wymagają chłodzenia podczas procesu żelowania (punkt żelowania agaru to 60°C). Galaretki wytwarzane z dodatkiem agaru charakteryzują się mało elastyczną strukturą. Jest to naturalna substancja żelująca odpowiednia do spożycia przez wegan i wegetarian. Stosowany jest przede wszystkim do produkcji galaretek oraz zagęszczania produktów. Idealnie sprawdzi się do produktów wytwarzanych wyłącznie ze składników pochodzenia roślinnego - roślinny zamiennik żelatyny.

Składniki: substancja żelująca: agar-agar (E406).

Sposób użycia: 

  • agar najpierw namoczyć w niewielkiej ilości wody, a następnie dodać do gorącej masy;

  • zalecane dozowanie od 8 do 12 gramów agaru na 1 kilogram masy;

  • moc żelująca - powyżej 850 g/ml;

  • punkt żelujący - od 32 do 42°C.

Warunki przechowywania/składowania: produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym (oryginalnym) opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz wilgoci; do dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych narzędzi; produkt zapakowany jest w nieprzezroczysty słoik z tworzywa z nakrętką, który zapewnia ochronę przed działaniem czynników zewnętrznych; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie; przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Szczegóły produktu
FOODCOLOURS293(1)
16 Przedmioty

Opis

NAZWA HANDLOWA
AGAR AGAR
MASA NETTO
20 g
OPAKOWANIE
SŁOIK Z TWORZYWA Z ZAMKNIĘCIEM
RODZAJ
SUBSTANCJA ŻELUJĄCA | ZAGĘSZCZAJĄCA
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DODATEK SPOŻYWCZY DO ŻYWNOŚCI
ZASTOSOWANIE
DO ŻELOWANIA I ZAGĘSZCZANIA PŁYNNYCH PRODUKTÓW
DOZOWANIE
8-12 g/kg
KOD PRODUKTU
K-132
APLIKACJE
GALARETKI | MUSY | PIANKI
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: SEMPRE566

Marka: SEMPRE

op. 80 g Kataifi - prażone ciasto do dubajskiej czekolady - drobno pokruszone nitki gotowe do użycia

favorite_border favorite

Niezbędny składnik do bogato nadzianej tabliczki czekolady w stylu dubajskim. Gotowe do użycia pokruszone nitki prażonego ciasta Kataifi. Małe i wygodne opakowanie do domowych tabliczek czekolady i deserów inspirowanych dubajską czekoladą z pistacjami.

Cena 19,50 zł

243,75 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: KERRY55

Marka: RAVIFRUIT

op. 1 kg Wiśnia - RAVIFRUIT - pasteryzowany przecier owocowy - 90% zawartość owoców

favorite_border favorite

Wysokiej jakości przecier wiśniowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.

Cena 57,00 zł

57,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE