op. 3 kg Inspiration Amande Valrhona - czekolada migdałowa - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Inspiration Amande Valrhona - czekolada migdałowa - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Inspiration Amande Valrhona - czekolada migdałowa - Cukieteria.pl

op. 3 kg Inspiration Amande Valrhona - czekolada migdałowa - produkt na bazie migdałów i tłuszczu kakaowego

VALRHONA31

Cukiernicza specjalność z prawdziwymi migdałami. Produkt potocznie nazywany "czekoladą migdałową" wytwarzany na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i mielonych migdałów. Doskonale zbilansowana słodycz z przyjemnym smakiem surowych migdałów. Czekolada, o charakterystycznej złotej barwie, która wznosi orzechowe przepisy na wyższy poziom. Czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych kremów, deserów i wyrobów formowanych.

630,69 zł
Brutto

210,23 zł / 1 kg

PRODUKT NA ZAMÓWIENIE
help_outlineZapytaj o produkt
op. 3 kg Inspiration Amande Valrhona - czekolada migdałowa - produkt na bazie migdałów i tłuszczu kakaowego

op. 3 kg Inspiration Amande Valrhona - czekolada migdałowa - produkt na bazie migdałów i tłuszczu kakaowego

Akceptuję zasady polityki prywatności  

favorite_border favorite
Opis

Czekolada migdałowa o wyjątkowej złotej barwie!

Inspiration Amande, to subtelne połączenie tłuszczu kakaowego, cukru i mielonych migdałów. Migdałowa specjalność, która daje nowy wymiar przepisom. Doskonale zbilansowana słodycz z przyjemną nutą surowych migdałów. Czekolada charakteryzuje się bardzo atrakcyjną złotą barwą o lekko karmelowym odcieniu. Przeznaczona jest do tworzenia pralin i batonów czekoladowych. Pozwala uzyskać aromatyczne musy czekoladowe, ganache oraz kremy przygotowywane na bazie śmietany. Czekolada wytwarzana jest w postaci niewielkich kaletek. Kaletki są łatwe do dozowania (pozwalają na precyzyjne odważanie) i upłynniania, co znaczenie usprawnia pracę z czekoladą. Główne zastosowania: odlewanie i formowanie, praliny i batony czekoladowe, musy, ganache, kremy na bazie śmietany.

Wskazówki dotyczące parowania. Smaki, które doskonale komponują się z Inspiration Amande, to: owoce porzeczki, pieprz, sól morska, kawa, ryż preparowany.

Czekolada migdałowa od Valrhona, szczegóły produktu:

SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE
Nazwa handlowa Inspiration Amande
Seria produktowa Inspiration Range
Numer katalogowy 14029
Rodzaj produkt na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i mielonych migdałów
Opakowanie torba
Masa netto 3.0 kg
Smak migdałowy
Aromat przyjemne nuty surowych migdałów
Barwa złota o karmelowym odcieniu
Płynność średnia (3/5)
Przeznaczenie migdałowa czekolada cukiernicza
Zastosowanie polewy, kremy, ganache, formowanie, powlekanie, batony, musy, desery
Forma łatwe do dozowania i upłynniania okrągłe pastylki, dropsy
Producent Valrhona
Dystrybutor Sempre Group

Wyjątkowy skład czekolady migdałowej:

Składniki i alergeny: cukier, migdały (30.6%), tłuszcz kakaowy (30.5%), emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322); produkt może zawierać orzechy, gluten, mleko oraz soję.

Specjalność na bazie mielonych migdałów i tłuszczu kakaowego.

Jak przechowywać czekoladę migdałową?

Warunki przechowywania: czekoladę migdałową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 14 miesięcy od daty produkcji). Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi (najlepiej w rękawiczkach). Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.

Kompozycja i wartość odżywcza migdałowej inspiracji:

KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW
składnik główny zawartość procentowa
Cukier 38.5 %
Migdały (gourmand) 30.6 %
Tłuszcz kakaowy 30.5 %
Emulgator (lecytyna słonecznikowa) 0.4 %

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2455 kJ/590 kcal
Tłuszcz 42.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 19.0 g
Węglowodany 40.0 g
w tym cukry 40.0 g
Białko  12.0 g
Błonnik 4.0 g
Sól 0.01 g

Możliwości zastosowania czekolady migdałowej:

Główne zastosowania "czekolady" migdałowej to kremy, ganache, musy, desery oraz oblewanie, powlekanie i formowanie wyrobów. Migdałowa specjalność na bazie mielonych migdałów i tłuszczu kakaowego pozwala na tworzenie zaskakujących przepisów. Oryginalny smak z przyjemną nutą surowych migdałów i charakterystyczna złota barwa. Czekolada migdałowa doskonale komponuje się z następującymi smakami: owoce porzeczki, pieprz, sól morska, kawa, ryż preparowany.

ZASTOSOWANIE CZEKOLADY MIGDAŁOWEJ
CUKIERNICTWO
oblewanie, średnie oblewanie, formowanie pralin, mieszanie, szprycowanie dekoracji, nadawanie smaku polewy, karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle
WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie kremy, ganache, glazury, musy, sosy

Warunki procesu temperowania czekolady migdałowej:

WARUNKI PROCESU TEMPEROWANIA CZEKOLADY MALINOWEJ
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADĄ
INSPIRATION FRAMBOISE T1 40-45°C T2 27-28°C T3 30-31°C

Szczegóły produktu
VALRHONA31
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT08

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CAPPUCCINO CALLETS™ CAPPUCCINO-E4-U70 CALLEBAUT połączenie mlecznej i białej czekolady z kawą

favorite_border favorite

Wyjątkowe połączenie mlecznej i białej belgijskiej czekolady z kawą - bogaty słodki smak śmietanki, kawy i kakao o ciepłej brązowej barwie. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.

Cena 251,00 zł

100,40 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: VALRHONA46

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Amatika Blanche 35% Valrhona - wegańska biała czekolada o słodkich migdałowych nutach - kaletki

favorite_border favorite

Wegańska biała czekolada do Twoich roślinnych przepisów. Amatika Blanche, to pierwsza biała kuwertura bazująca wyłącznie na składnikach pochodzenia roślinnego. Wegańska biała czekolada o kremowej konsystencji i łagodnym smaku z wyczuwalnymi słodkimi nutami migdałów. Delikatnie orzechowy smak oraz atrakcyjna jasna barwa, idealnie dopełniają wegańskie...

Cena 833,50 zł

277,83 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: VALRHONA50

Marka: VALRHONA

op. 1 kg Blond Dulcey 35% Valrhona - kremowa biała czekolada z nutami biszkoptów i karmelu - kaletki w ciepłym kolorze blond

favorite_border favorite

Aksamitna biała czekolada o przyjemnej złotej barwie - Blond. Wyczuwalne nuty ciasteczek biszkoptowych, subtelne nuty maślane i karmelowe. Biała czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych kremów i ganache o zaskakującej barwie!

Cena 235,00 zł

235,00 zł / 1 kg

Indeks: VALRHONA37

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Blond Dulcey 35% Valrhona - kremowa biała czekolada z nutami biszkoptów i karmelu - kaletki w ciepłym kolorze blond

favorite_border favorite

Aksamitna biała czekolada o przyjemnej złotej barwie - Blond. Wyczuwalne nuty ciasteczek biszkoptowych, subtelne nuty maślane i karmelowe. Biała czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych kremów i ganache o zaskakującej barwie!

Cena 714,00 zł

238,00 zł / 1 kg

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: PAVONI138

Marka: PAVONI ITALIA

SPV64MACARONS PAVONI 585 x 385 mm mata do makaroników z włókna szklanego z obustronną powłoką silikonową

favorite_border favorite

Mata cukiernicza z włókna szklanego z powłoką silikonową i szablonem okręgów. Przeznaczona do wypieku makaroników. Doskonale sprawdzi się jako stolnica do wałkowania ciasta i masy cukrowej, nadaje się zarówno do pieczenia i mrożenia.

Cena 109,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: VALRHONA19

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Inspiration Passion Valrhona - czekolada owocowa - produkt na bazie tłuszczu kakaowego i soku owocowego

favorite_border favorite

Cukiernicza specjalność z prawdziwym sokiem z owoców Yuzu. Produkt potocznie nazywany "czekoladą owocową" wytwarzany na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i soku owocowego. Doskonale zbilansowana słodycz z owocową nutą Yuzu. Czekolada o charakterystycznej żółtej barwie, która wznosi owocowe przepisy na wyższy poziom. Czekolada o wysokiej płynności....

Cena 855,00 zł

285,00 zł / 1 kg

Indeks: FRACTAL17

Marka: Fractal Colors

30 g BLACK FULLFILL GEL FOOD COLORING FRACTAL COLORS barwnik spożywczy w żelu - czarny

favorite_border favorite

Seria barwników spożywczych o konsystencji żelowej dostępnych w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do barwienia marcepanu, lukru królewskiego, masy cukrowej, kremów i wypieków.

Cena 16,00 zł

53,33 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT04

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811 CALLEBAUT 811-E4-U71

favorite_border favorite

Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 271,00 zł

108,40 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE