Czekolada belgijska Callebaut CHM-N823FOUNE4 w opakowaniu 1 kg
Belgijska czekolada bardzo wysokiej jakości o podwyższonej płynności zrównoważonym smaku mleka, kakao i karmelu. Produkowana w postaci niedużych pastylek, co bardzo ułatwia rozpuszczanie, dozowanie, serwowanie....i zajadanie się. Czekolada w 100% oryginalna konfekcjonowana z większych opakowań.
Czekolada dedykowana przede wszystkim do fontann czekoladowych, ponieważ nie wymaga upłynniania dzięki podwyższonej zawartości masła kakaowego. Nadaje się również do sporządzania nadzień, tworzenia dekoracji i fondue. Po połączeniu z mlekiem powstaje najwyższej jakości wyśmienita gorąca czekolada do picia idealna do serwowania w filiżankach lub w czekoladziarkach (podgrzewaczach do czekolady).
Charakterystyka:
Smak:bardzo intensywna głębia pozostawiająca długotrwały posmak z wyraźnym akcentem wanilii, mleka i masła kakaowego.
Skład: cukier; tłuszcz kakaowy; mleko pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyna sojowa; naturalna wanilia.
Min. kakao 37,8 %
Waga opakowania: 1 kg
Data przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji.
- Produkt Koszerny
Zalety naszych opakowań:
- worek stojący z dnem typu doypack
- przystosowane do kontaktu z żywnością - atest PZH
- strunowe zamknięcie zip + dodatkowe zgrzanie solidnie zabezpiecza czekoladę
- gwarancja długiej świeżości po otwarciu oraz braku dostępu do światła (dostęp do światła powoduje utlenianie się czekolady)
- Naklejka informująca o składzie czekolady oraz terminie przydatności do spożycia
POBIERZ NASZE E-booki
- "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami.
- "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią.