Seria pobudzających kreatywność świątecznych dekoracji wykonanych z barwionej czekolady. Bożonarodzeniowa tematyka, która doskonale sprawdzi się na świątecznych wypiekach i deserach. Dekoracje wykonane są z wysokiej jakości czekolady, która wytwarzana jest według dopracowanej i niezmiennej od lat receptury. Czekolada barwiona jest wyłącznie sprawdzonymi barwnikami*, które są w pełni bezpieczne do spożycia.
Dekoracje czekoladowe mają bardzo delikatną strukturę dlatego podczas dekorowania, przechowywania oraz transportu należy zachować szczególną ostrożność. Bardzo ważna jest również temperatura przechowywania dekoracji oraz udekorowanych wyrobów, ponieważ dekoracje są bardzo wrażliwe na działanie wysokich temperatur (optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C).
Wyroby czekoladowe przeznaczone są do dekoracji różnego rodzaju deserów, wypieków, lodów oraz dań. Pozwalają uzyskać zaskakujący efekt przy niewielkim nakładzie pracy oraz znacznie skracają czas poświęcony na dekorowanie (co jest szczególnie istotne w profesjonalnej kuchni, cukierni czy pracowni). Przeznaczone są przede wszystkim do użytku profesjonalnego, jednak doskonale sprawdzą się również w domowej kuchni. Wszystkie dekoracje pakowane są w kartonowe opakowania ochronne, które w znacznym stopniu zabezpieczają dekoracje podczas transportu oraz przechowywania.
Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny aromat waniliowy, barwniki: koszenila (E120), czerwony tlenek żelaza (E172(ii)); może zawierać soję.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania 12-20°C; wilgotność względna poniżej 70%.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
Wartość energetyczna |
2438/588 kJ/kcal |
Tłuszcz |
39.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
24.1 g |
Węglowodany |
54.6 g |
w tym cukry |
54.6 g |
Białko |
3.8 g |
Sól |
0.1 g |
Wyprodukowano w Unii Europejskiej.
ZASTOSOWANIE DEKORACJI CZEKOLADOWYCH:
W OKRESIE LETNIM ZACHĘCAMY DO ZABEZPIECZENIA DEKORACJI CZEKOLADOWYCH PODCZAS TRANSPORTU, ABY ZAPOBIEC NEGATYWNYM SKUTKOM ODDZIAŁYWANIA WYSOKIEJ TEMPERATURY. MOŻESZ ZABEZPIECZYĆ SWOJE ZAKUPY DODAJĄC DO KOSZYKA TERMOIZOLACYJNE PUDEŁKO STYROPIANOWE, KTÓRE WYPEŁNIAMY SUCHYM LODEM:
OPAKOWANIE STYROPIANOWE ZABEZPIECZAJĄCE PRZESYŁKĘ PRZED DZIAŁANIEM WYSOKICH TEMPERATUR
* barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).