Jadalne dekoracje waflowe bardzo realistycznie odwzorowują kształty i wzory (motyle, kwiaty, liście itp.). Pozwalają na tworzenie subtelnych dekoracji na tortach oraz różnego rodzaju wyrobach cukierniczych. Dekoracje można stosować również do ozdabiania przystawek lub sałatek (i czego tylko zechcesz). Charakteryzują się bardzo delikatną strukturą - dekorowanie należy wykonywać tuż przed podaniem. Wyroby waflowe nie nadają się do przechowywania w warunkach chłodniczych, ponieważ wykazują silne właściwości do pochłaniania wilgoci. Dodatkowo dekoracje nie obciążają wyrobów i nie naruszają ich struktury oraz kształtu - nadają się do dekorowania lekkich deserów - musów, kremów, galaretek itp. Wafel ma neutralny smak - nie wpływa na smak dekorowanych wyrobów.
Motyle tęczowe:
to zestaw 8 sztuk motyli,
w kolorach tęczy (niebieski, zielony, żółty, czerwony),
z aplikacją w kolorze czarnym,
i dwóch rozmiarach (4 sztuki - około 50 x 50 mm i 4 sztuki - około 40 x 50 mm).
Składniki: wafel (skrobia ziemniaczana, olej roślinny, maltodekstryna), barwniki: czerń brylantowa PN (E151), żółcień pomarańczowa FCF (E110), błękit brylantowy FCF (E133), azorubina (E122), tartrazyna (E102); barwniki (E110), (E122), (E102) - mogą mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
Warunki przechowywania: dekoracje waflowe należy przechowywać suchym i chłodnym miejscu; w szczelnie zamkniętym opakowaniu - chronić przed działaniem wilgoci.
Sposób użycia: "dekoruj tuż przed podaniem" (dekoracje waflowe są bardzo delikatne i łatwo chłoną wilgoć, dlatego należy je umieszczać na dekorowanych wyrobach tuż przed podaniem).
Drewniany topper będzie doskonale komponował się z dekoracją w każdym kolorze, idealnie sprawdzi się w towarzystwie naturalnych i delikatnych dekoracji. Topper z napisem "Happy Birthday" i dekoracyjnym motylem będzie znakomitym pomysłem na dekoracje tortu urodzinowego.
Folia transferowa do przenoszenia dekoracyjnych wzorów na powierzchnię czekolady. Idealna do tworzenia elementów dekoracyjnych z czekolady oraz ozdabiania gotowych wyrobów czekoladowych (np. pralin lub tabliczek czekolady).
Seria barwników spożywczych o konsystencji żelowej dostępnych w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do barwienia marcepanu, lukru królewskiego, masy cukrowej, kremów i wypieków.