
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
40g BAZA KLEJU SPOŻYWCZEGO w proszku CMC 24117 Modecor:
Opis: baza do przygotowania spożywczego kleju do łączenia elementów podczas modelowania figurek z masy cukrowej.
Baza wymaga odpowiedniego przygotowania (rozrobienia) przed użyciem.
Baza dodawana jest również do masy cukrowej jako substancja stabilizująca.
Składniki: karboksymetyloceluloza (E466).
Sposób przygotowania kleju:
- klej spożywczy przygotowuje się z użyciem stabilizatora CMC w proszku,
- proporcje: 1/4 małej łyżeczki proszku CMC + 2 łyżki stołowe ciepłej wody (woda nie może być gorąca),
- wymieszać proszek z wodą za pomocą patyczka,
- odstawić w zamkniętym pojemniku do całkowitego rozpuszczenia.
Klej po rozrobieniu powinien być gładki oraz mieć lepką, półpłynną konsystencję.
Gęstość kleju regulujemy po przed dodatek wody (2 lub 3 łyżki).
Jako dodatek stabilizujący do masy cukrowej:
- 1 łyżka proszku na 500 g masy cukrowej,
- masę cukrową po połączeniu z CMC należy szczelnie owinąć folią spożywczą.
Przechowywanie: rozrobiony klej należy przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, maksymalnie do 7 dni.
(w przypadku zastygnięcia kleju należy dodać odrobinę wody)
Opakowanie: 40 g
Kod produktu: 24117
Dodatkowe informacje:
CMC (carboxy methyl cellulose), jest syntetycznym zamiennikiem gumy tragakantowej.
Występuje w postaci bezwonnego proszku barwy białej. Jako dodatek do masy cukrowej powoduje
szybsze jej wysychanie, dlatego masę z dodatkiem CMC należy jak najszybciej wykorzystać.
Indeks: FRACTAL25
Marka: FRACTAL COLOURS
Seria barwników spożywczych o konsystencji żelowej dostępnych w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do barwienia marcepanu, lukru królewskiego, masy cukrowej, kremów i wypieków.
Indeks: FOODCOLOURS161
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: MODECOR1098
Marka: MODECOR
Indeks: SILIKOMART64
Marka: SILIKOMART
Zmrażacz spożywczy pozwala na szybkie schłodzenie wyrobów czekoladowych podczas łączenia elementów figurek i rzeźb z czekolady.
Indeks: MODECOR1099
Marka: MODECOR
PRODUKT Z TERMINEM 9/2023 DO SPOŻYCIA
Indeks: MODECOR1199
Marka: MODECOR
Indeks: MODECOR1060
Marka: MODECOR
Indeks: MODECOR1099
Marka: MODECOR
Indeks: MODECOR1131
Marka: MODECOR
Indeks: FOODCOLOURS300
Marka: FOOD COLOURS
Złota baza tiulu spożywczego w proszku. Idealna do tworzenia efektowych i delikatnych dekoracji tortów.
Indeks: MODECOR1102
Marka: MODECOR
Indeks: SILIKOMART555
Marka: SILIKOMART
Uniwersalna w zastosowaniu neutralna glazura lustrzana. Przeznaczona do stosowania na powierzchnię różnego rodzaju deserów oraz zabezpieczania świeżych owoców. Jest gotowa do użycia, wymaga jedynie upłynnienia przed nałożeniem na produkt.
Indeks: BARIMA528
Marka: BARBARA LUIJCKX
Gotowy do użycia żel spożywczy w postaci wygodnego sprayu - idealny do zabezpieczania i nadawania połysku kompozycjom ze świeżych owoców na tartach, babeczkach, tortach, ciastkach, deserach itp.
Indeks: MODECOR1062
Marka: MODECOR
Indeks: BENEO01
Marka: BENEO
Izomalt granulowany o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Doskonały do tworzenia efektownych dekoracji oraz do wyrobu produktów o obniżonej zawartości cukru.
Indeks: FOODCOLOURS219
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: BARIMA567
Marka: BARBARA LUIJCKX
Lakier spożywczy w sprayu pozwalający uzyskać efekt lustrzanego połysku na powierzchni wyrobów cukierniczych. Przeznaczony do nabłyszczania powierzchni wyrobów cukierniczych z czekolady, masy cukrowej i marcepanu (w tym dekoracji).
Indeks: MODECOR532(1)
Marka: MODECOR
Gotowy do użycia klej spożywczy o żelowej konsystencji. Niezbędny element podczas tworzenia przestrzennych dekoracji oraz figurek z masy cukrowej i marcepanu.
Indeks: BARIMA529
Marka: BARBARA LUIJCKX
Zmrażacz spożywczy pozwala na szybkie schłodzenie wyrobów czekoladowych podczas łączenia elementów figurek i rzeźb z czekolady.