300 mg ZŁOTO JADALNE W PŁATKACH (NR4) SWEETDECOR płatki złota do dekoracji cukierniczych
Złoto jadalne w postaci drobnych płatków - doskonale sprawdzi się do dekoracji eleganckich potraw i deserów.
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Szukaj
Baza do klejenia elementów z masy cukrowej oraz stabilizacji lukru plastycznego.
Opis produktu
40g BAZA KLEJU SPOŻYWCZEGO w proszku CMC 24117 Modecor:
Opis: baza do przygotowania spożywczego kleju do łączenia elementów podczas modelowania figurek z masy cukrowej.
Baza wymaga odpowiedniego przygotowania (rozrobienia) przed użyciem.
Baza dodawana jest również do masy cukrowej jako substancja stabilizująca.
Składniki: karboksymetyloceluloza (E466).
Sposób przygotowania kleju:
- klej spożywczy przygotowuje się z użyciem stabilizatora CMC w proszku,
- proporcje: 1/4 małej łyżeczki proszku CMC + 2 łyżki stołowe ciepłej wody (woda nie może być gorąca),
- wymieszać proszek z wodą za pomocą patyczka,
- odstawić w zamkniętym pojemniku do całkowitego rozpuszczenia.
Klej po rozrobieniu powinien być gładki oraz mieć lepką, półpłynną konsystencję.
Gęstość kleju regulujemy po przed dodatek wody (2 lub 3 łyżki).
Jako dodatek stabilizujący do masy cukrowej:
- 1 łyżka proszku na 500 g masy cukrowej,
- masę cukrową po połączeniu z CMC należy szczelnie owinąć folią spożywczą.
Przechowywanie: rozrobiony klej należy przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, maksymalnie do 7 dni.
(w przypadku zastygnięcia kleju należy dodać odrobinę wody)
Opakowanie: 40 g
Kod produktu: 24117
Dodatkowe informacje:
CMC (carboxy methyl cellulose), jest syntetycznym zamiennikiem gumy tragakantowej.
Występuje w postaci bezwonnego proszku barwy białej. Jako dodatek do masy cukrowej powoduje
szybsze jej wysychanie, dlatego masę z dodatkiem CMC należy jak najszybciej wykorzystać.
Szczegóły produktu
300 mg ZŁOTO JADALNE W PŁATKACH (NR4) SWEETDECOR płatki złota do dekoracji cukierniczych
Złoto jadalne w postaci drobnych płatków - doskonale sprawdzi się do dekoracji eleganckich potraw i deserów.
Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.
Wystąpił błąd, sprawdź szczegóły poniżej