CAFFE SUPREMO - to kawa rozpuszczalna (100% Arabica) w postaci łatwo rozpuszczalnego granulatu. Przeznaczona do stosowania podczas produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych. Służy do aromatyzowania, barwienia oraz nadawania smaku. Aby uzyskać wyśmienite lody o intensywnym kawowym smaku wystarczy niewielki dodatek kawy rozpuszczalnej (10-20 g) do mlecznej mieszanki bazowej (1000 g). Produkt charakteryzuje się doskonałą rozpuszczalnością. Produkt zawiera kofeinę - zawartość kofeiny w 100 g lodów kawowych to 80 mg (przy zalecanym dozowaniu).
Składniki: kawa rozpuszczalna (Arabica); produkt bezglutenowy; może zawierać śladowe ilości soi, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, innych orzechów oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE |
MIESZANKA BAZOWA (MLECZNA) |
1000 g |
CAFFE SUPREMO |
10-20 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1089/258 kJ/kcal |
Tłuszcz |
0.5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.3 g |
Węglowodany |
37.0 g |
w tym cukry |
5.0 g |
Białko |
20.0 g |
Sól |
0.08 g |
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA |
CAŁKOWITE OBCIĄŻENIE BAKTERYJNE |
< 5.000 jtk/g |
PLESNIE I DROŻDŻE |
< 100 jtk/g |
ENTEROBAKTERIE |
< 100 jtk/g |
STAPHYLOCOCCUS AUREUS |
< 20 jtk/g |
SALMONELLA |
nieobecna w 25 g |
Produkt jest zgodny z rozporządzeniem WE 1881/2006 i jego późniejszymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczenia żywności.
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.