Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (sorbetów owocowych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.
2 kg INTEGRATORE FORZAPIÙ 12091781A PERNIGOTTI zamiennik odtłuszczonego mleka w proszku
Integrator do lodów mlecznych - zamiennik odtłuszczonego mleka w proszku. Wpływa na poprawę konsystencji lodów oraz spowalnia rekrystalizacją cukrów - dzięki czemu lody dłużej zachowują prawidłową konsystencję.
Opis produktu
INTEGRATORE FORZAPIÙ - to półprodukt w proszku na bazie białek mleka z dodatkiem maltodekstryny oraz rozpuszczalnych włókien roślinnych. Stosowany jest jako zamiennik odtłuszczonego mleka w proszku. Wpływa na poprawę konsystencji lodów (lody są kremowe i jednolite) oraz spowalnia rekrystalizacją cukrów (dzięki czemu lody dłużej zachowują prawidłową konsystencję). Dodatek do mieszanki mlecznej pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do podstawy podczas produkcji lodów o różnorodnych smakach. Lody z dodatkiem integratorów charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie.
Integratory do lodów to grupa dodatków pozwalających na polepszenie struktury lodów - dodawane są do mieszanki (mlecznej lub owocowej) w celu zwiększenia smarowności, nadania kremowej konsystencji oraz zapewnienia doskonałej trwałości lodów. Stabilizatory służą do poprawy wydajności lodów w połączeniu z bazami (zarówno do lodów mlecznych jak i sorbetów owocowych).
Składniki: białka mleka, maltodekstryna, błonnik roślinny; produkt bezglutenowy; może zawierać śladowe ilości soi, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, innych orzechów oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA GORĄCO) | |
MIESZANKA BAZOWA | 1000 ml |
INTEGRATORE FORZAPIÙ | 10-30 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1583/374 kJ/kcal |
Tłuszcz | 3.2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.0 g |
Węglowodany | 46.0 g |
w tym cukry | 3.6 g |
Białko | 36.0 g |
Sól | 0.38 g |
DANE ANALITYCZNE | |
WILGOTNOŚĆ | max. 3.0 % |
SUCHA MASA MLECZNA BEZTŁUSZCZOWA | 45.0 +/- 2.0 % |
POZOSTAŁA SUCHA MASA | 52.0 +/- 2.0 % |
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA | |
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK | < 5000 cfu/g |
PLESNIE I DROŻDŻE | < 100 cfu/g |
E. COLI | nieobecne w 1 g |
SALMONELLA | nieobecne w 25 g |
GRONKOWCE | nieobecne w 1 g |
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- 12091781
- NAZWA HANDLOWA
- INTEGRATORE FORZAPIÙ
- MASA NETTO
- 2 kg
- OPAKOWANIE
- WOREK (PET | ALU | PE)
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 8 kg (4 x 2 kg) KARTON
- RODZAJ
- ZAMIENNIK ODTŁUSZCZONEGO MLEKA W PROSZKU
- RODZAJ
- INTEGRATOR | STABILIZATOR DO LODÓW
- FORMA
- PROSZEK
- ROZPUSZCZALNOŚĆ
- W PROCESIE NA GORĄCO
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
- DOZOWANIE
- 10 - 30 g/l mieszanki bazowej
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
- 18 - 20 °C
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
- SERIA PRODUKTOWA
- INTEGRATORI | STABILIZZANTI