
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Seria form do tworzenia klasycznych tabliczek czekolady. Wykonane z wysokiej jakości odpornego poliwęglanu.
Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.
Zalety korzystania z form z poliwęglanu:
trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność
odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur
zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych
równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy
możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie
łatwość wyjmowania kształtów z formy
SCHEMAT FORMY DO TABLICZEK CZEKOLADY:
Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Indeks: HANSBRUNNER39
Marka: HANS BRUNNER
Seria form do tworzenia klasycznych tabliczek czekolady. Wykonane z wysokiej jakości odpornego poliwęglanu.
Indeks: HANSBRUNNER40
Marka: HANS BRUNNER
Seria form do tworzenia tabliczek czekolady z wzorem - ziarno kakaowca. Wykonane z wysokiej jakości odpornego poliwęglanu.
Indeks: MARTELLATO32
Marka: MARTELLATO
Forma 13,8 x 7,2 x 1,1 każda po 80 gram.
Indeks: THERMOHAUSER269
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: PAVONI319
Marka: PAVONI ITALIA
Seria eleganckich, wyrafinowanych i innowacyjnych interpretacji, które powstały na bazie podstawowego kształtu tabliczki czekolady. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie trzech tabliczek czekolady o klasycznej gramaturze - 100 g.
Indeks: HANSBRUNNER42
Marka: HANS BRUNNER
Seria form do tworzenia klasycznych tabliczek czekolady. Wykonane z wysokiej jakości odpornego poliwęglanu.
Indeks: CHOCOWORLD17
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa na 3 tabliczki czekolady
Indeks: CHOCOWORLD129
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma z poliwęglanu to tworzenia klasycznych batonów czekoladowych. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie dziesięciu batonów z sześcioma kwadratowymi kostkami. Profesjonalna forma, która doskonale sprawdzi się również w domowej pracowni czekoladowej.
Indeks: CHOCOWORLD121
Marka: CHOCOLATE WORLD
Indeks: PAVONI387
Marka: PAVONI ITALIA
Forma stworzona we współpracy z Fabrizio Fiorani >>> idealna do dekorowanych tabliczek czekolady >>> poczuj magię świąt!
Indeks: SILIKOMART531
Marka: SILIKOMART
Profesjonalna forma do pralin wykonana z Tritanu™.
Indeks: CHOCOWORLD79
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa na 2 tabliczki czekolady
Indeks: PAVONI288
Marka: PAVONI ITALIA
Indeks: CHOCOWORLD128
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma z poliwęglanu to tworzenia prostokątnych tabliczek czekolady. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie czterech tabliczek z osiemnastoma kwadratowymi kostkami. Profesjonalna forma, która doskonale sprawdzi się również w domowej pracowni czekoladowej.
Indeks: HANSBRUNNER97
Marka: HANS BRUNNER
Seria oryginalnych form do tworzenia bożonarodzeniowych tabliczek czekolady. Proste kształty i wzory idealnie sprawdzą się do przygotowywania dekoracyjnych tabliczek z dodatkami.
Indeks: CHOCOWORLD143
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do tworzenia tabliczek czekolady w wersji mini. Idealna do tworzenia dekoracji i drobnych upominków.
Indeks: PAVONI322
Marka: PAVONI ITALIA
Seria eleganckich, wyrafinowanych i innowacyjnych interpretacji, które powstały na bazie podstawowego kształtu tabliczki czekolady. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie trzech tabliczek czekolady o klasycznej gramaturze - 100 g.
Indeks: PAVONI283
Marka: PAVONI ITALIA
Indeks: CHOCOWORLD139
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do tworzenia małych tabliczek czekoladowych w kształcie choinki. Idealnie sprawdzi się do tworzenia świątecznych upominków z czekolady.
Indeks: CHOCOWORLD136
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do prostokątnych kawałków czekolady z wzorem. Klasyczny wzór doskonale sprawdzi się do tworzenia eleganckich czekoladek.
Indeks: CHOCOWORLD116
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do tworzenia wielkanocnych tabliczek czekolady z napisem HAPPY EASTER.
Indeks: CHOCOWORLD31
Marka: CHOCOLATE WORLD
Nowoczesna forma na 8 batonów czekolady z półkołami.
Indeks: CHOCOWORLD172
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do oryginalnych tabliczek czekolady. Inspirowana naturą seria zaprojektowana i stworzona z Patisserie de la suede Seb Pettersson.
Seria form do tworzenia klasycznych tabliczek czekolady. Wykonane z wysokiej jakości odpornego poliwęglanu.