- Maty silikonowe zostały stworzone z myślą o profesjonalnej kuchni, cukierni i pracowni. Ich cechą charakterystyczną są duże wymiary (40 x 60 cm), które idealnie pasują do blach, pieców i sprzętów stosowanych w gastronomii.
- Większy rozmiar form pozwala na jednorazowe przygotowanie większej ilości porcji, co znacznie usprawnia pracę.
- Stosowanie mat silikonowych pozwala na zoptymalizowanie pracy i skrócenie czasu przygotowania.
- Maty charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu, doskonale sprawdzą się do różnego rodzaju wypieków.
- Pozwalają również na przygotowywanie chłodzonych i mrożonych deserów czy zimnych potraw.
- Wykonane zostały z odpornego, elastycznego silikonu, który jest całkowicie bezpieczny w kontakcie z żywnością.
- Silikon wykazuje odporność na działanie temperatur w zakresie od (-) 40°C do (+) 280°C.
- Pozwala na pieczenie w wysokich temperaturach, chłodzenie, mrożenie oraz szokowe zamrażanie.
- Dzięki możliwości mycia w zmywarce formy łatwo utrzymać w czystości, co pozwala na zachowanie wymogów sanitarnych.
- Elastyczność materiału ułatwia wyjmowanie gotowych wyrobów oraz redukuje ilość miejsca potrzebnego do przechowywania form.
SCHEMAT MATY SILIKONOWEJ:
Rodzaj produktu: dużych rozmiarów forma silikonowa przeznaczona dla profesjonalistów
Nazwa: PX006 MADELEINE
Kształt: magdalenki
Wymiary formy: 40 cm x 60 cm
Wymiary porcji: 78 mm x 45 mm x h 18 mm
Pojemność formy: 1540 ml
Pojemność porcji: 35 ml
Ilość porcji: 44
Materiał: silikon
Kolor: czarny
Seria produktowa: PX Pavoni Italia
Warunki użytkowania: